Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Διατάξεις που περιλαμβάνονται στο Νόμο Σύστασης Αρχηγείου Λ.Σ. - Ε.Α.

Πειραιάς 23/02/2011

Με την ψήφιση του σ/ν για την Σύσταση Αρχηγείου Λ.Σ. - Ε.Α. ρυθμίστηκαν πολλά από τα ζητήματα που είχαμε θέσει ως προτεραιότητα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μία μεγάλη συνδικαλιστική προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και 4 χρόνια με την καταγραφή προβλημάτων, αδικιών και γενικότερα προτάσεων με την μορφή νομοθετικών ρυθμίσεων που βελτιώνουν την υπηρεσιακή κατάσταση των προσωπικού Λ.Σ. - Ε.Α. όπως :

1. Η ίδια η σύσταση του Αρχηγείου Λ.Σ. - Ε.Α., που καθιστά το Σώμα οργανικά δυνατό με αυτόνομη και ισχυρή παρουσία στην δημόσια διοίκηση.

2. Η σαφής οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων και της αποστολής του.

3. Η διασφάλιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

4. Η αλλαγή του συστήματος των προμηθειών όπου αφορά επισκευές και συντήρηση επιχειρησιακών μέσων, υλικοτεχνικής υποδομής, ειδικών δυνάμεων και μέσα επιχειρησιακών κέντρων, ώστε να διασφαλίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η αποτελεσματικότητα του Σώματος αλλά και η ασφάλεια του προσωπικού.

5. Η σύσταση παγίας προκαταβολής στο Αρχηγείο για την άμεση αντιμετώπιση των δαπανών, που η έλλειψή της κόστισε το τελευταίο διάστημα στο Λ.Σ., με την συσσώρευση χρεών στο σύνολο σχεδόν των κωδικών του προϋπολογισμού και κυρίως ταλαιπώρησε τα στελέχη του.

6. Η κάλυψη των δικαστικών εξόδων των στελεχών Λ.Σ. για την υπεράσπισή τους, για ενέργειες κατά την εκτέλεση Υπηρεσίας.

7. Η επαναφορά του συστήματος των μορίων για την κατάταξη νέων στελεχών στις παραγωγικές Σχολές Λ/Φ και Υ/Ξ.

8. Η επέκταση της υγειονομικής περίθαλψης σε μη συμβεβλημένα με το Δημόσιο νοσοκομεία, κλινικές, ιδρύματα με κοστολόγηση των δαπανών ανάλογη του τιμολογίου του Δημοσίου.

9. Η ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων με ανταποδοτικούς πόρους από τον Οίκο Ναύτη και την Πλοηγική Υπηρεσία για παροχή υπηρεσιών προς τρίτους.

10. Η άρση της αδικίας των αποφοίτων Σχολής Λ/Φ, μη απολυτηρίου Λυκείου έναντι των υπολοίπων.

11. Η κατάργηση της διάταξης για τοποθετήσεις των Λιμεναρχών στους Λιμενικούς Σταθμούς που ερχόταν σε ευθεία σύγκρουση με το ΠΔ Μεταθέσεων και αλλοίωνε τον τρόπο διεξαγωγής τους.

12. Η για πρώτη φορά νομοθετική κάλυψη των υπηρετούντων ιατρών στα Ναυτικά Νοσοκομεία και κατ' επέκταση η καλύτερη παροχή υγειονομικής περίθαλψης των στελεχών Λ.Σ. σε αυτά.

13. Η κατάργηση της διάταξης περί ειδικών τυπικών προσόντων μέχρι την εφαρμογή του ΠΔ Μεταθέσεων, λόγω κακής εφαρμογής τους από την Διοίκηση στις κρίσεις του 2009, δημιουργώντας με ευθύνη της αδιέξοδο που δεν είχε άλλη λύση και επίσης και για λόγους ισότητας μεταξύ των κατηγοριών (ΑΕΙ - ΤΕΙ) ΕΟΘ.

14. Η σύσταση Υπηρεσίας συνδέσμων διασωστών SUPER PUMA, μία υπηρεσία υψηλών προδιαγραφών που για το Λ.Σ. δεν υπήρχε, εδώ και τόσα χρόνια.

15. Η επέκταση της διάταξης του 1 ½ χρόνου των ΕΟΘ και για όσους είχαν ονομασθεί κελευστές πριν την ημερομηνία ψήφισης του 3079/02.

16. Η εξίσωση των αποφοίτων παραγωγικής Σχολής Λ/Φ κατόχων πτυχίων ΤΕΙ με τους αντίστοιχους κατόχους πτυχίων ΑΕΙ της ίδιας κατηγορίας.

17. Η αναγνώριση ετών Λ/Φ στην μοναδική σειρά Υ/Ξ που προέρχονται εξ' ολοκλήρου από Λ/Φ, χωρίς διατάραξη της επετηρίδας.

18. Η επέκταση της ελεύθερης μετακίνησης των στελεχών Λ.Σ. και στον Προαστιακό.

Τέλος οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την συμβολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κου ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστου που πείσθηκε για την αναγκαιότητα των παραπάνω ρυθμίσεων και τάχθηκε στο πλευρό μας, αρωγός στην προσπάθειά μας για να βελτιώσουμε τις συνθήκες των στελεχών Λ.Σ. - Ε.Α. που εδώ και χρόνια ταλαιπωρούνται και βουλιάζουν στα αδιέξοδά τους από ανεύθυνες και ανάλγητες πολιτικές που το έθεταν στο περιθώριο.

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στέκεται πάντα όρθια, δυνατή, δίπλα στους συναδέλφους, στο ύψος των περιστάσεων κάθε φορά, με μοναδικό σκοπό την θωράκιση του Λ.Σ. - Ε.Α. με θεσμούς και λειτουργίες που θα προστατεύσουν την αυτόνομη και αυθύπαρκτη παρουσία του αλλά και τα ίδια του τα στελέχη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΝΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι λετε ρε παιδια... 4 χρονια τους πηρε για να μας πουν πως τα μεγάλα προβλήματα μας μας ειναι η μετακινηση στον Προαστιακο!!! ...και πως πρεπει να υπαρχει παγία για προκαταβολες και αλλες δαπανες ..οπως προυπηρχε στο παρελθον! Θελουν να μας πείσουν οτι ολοι οι Λιμενικοί δεν κλέίνουν ματι καθε βράδυ σκεπτόμενοι τα δικαστικα εξοδα σε περίπτωση που βρεθούν κατηγορούμενοι! (μήπως νιώθουν οτι ενδεχομενως θα βρεθούν σε αυτή τη θέση συντομα;;;)...
Θέλουν να μας πείσουν οτι μας ενδιαφερουν περισσοτερο οι αντικειμενικες προσλήψεις απο τις αντικειμενικες μεταθέσεις των στελεχων;;; ... εεε ναι μην πάρουν και καμια μεταθεση οι αμεταθετοι!!!
Ο αλλαγη στον τροπο μεταθεσης σε καποιους ΛΣ εγινε οχι για την ορθη τηρηση του ΠΔ μεταθεσεων , το οποιο το εχουν απαντες ξεσκισει, αλλα για να εχουν προσβαση για ρουσφετια και σε αυτες τις περιπτωσεις οι αγαπητοι μας εργατοπατερες!!!
τελος παντων τι αλλο να πω πια...ξεξερωσα με την παρτη τους...
αν φροντιζαν να ορισει ο υπουργος τις υπηρεσιες - τοπους υποχρεωτικης υπηρεσιας για ολους και να δημιουργηθουν πινακες των αμεταθετων απο νομο και αναλυτικοι πινακες μοριων θα ελεγα οτι κατι εγινε ... αν δινοταν λυση σε καποιο απο τα καθημερινα προβληματα μας θα ελεγα μπραβο...αλλα αυτα που μας ξεφουρνιζουν ειναι γελοιοτητες για ...4 χρονια εντατικης δουλειάς! Μηπως θελουν να τους δωσουμε την ευκαιρια να μας κοροιδεψουν για αλλα 4 χρονια;;;

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΌΨΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Αμάν πια....έλεος με αυτόν τον μηδενισμό για τα πάντα και τους πάντες !!! Δεν γουστάρετε, να είστε στην ΠΟΕΠΛΣ, μην είστε, αλλά μην κατακρίνετε τα πάντα και τα βρίσκετε όλα στραβά!!! Αν πάλι έχετε το μαγικό ραβδάκι και τις λύσεις για όλα τα προβλήματα, τότε κατεβείτε στις Βουλευτικές εκλογές ως Υποψήφιοι, γιατί δυστυχώς για εσάς, να σας πληροφορήσω, οτι κανένας συνδικαλιστικός φορέας, δεν νομοθετεί!!!!!Φτάνει πια παιδιά. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος, που κανένας δεν ασχολείται πλέον με το site σας!! 2-3 άτομα γράφουν μόνο, οι ίδιοι και οι ίδιοι!! Πολύ εύκολα το καταλαβαίνει κάποιος από το ύφος του κάθε συντάκτη !!! Και κάτι τελευταίο........πολύ ωραία η ανωνυμία, στο να κατηγορείς κάποιον και κάποιους!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ Η ΕΙΣΤΕ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ Η ΕΙΣΤΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ .ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΛΥΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΡΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΚΡΑΣΙ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΠΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ...ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ "ΠΡΟ".ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΦΡΙΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Αυτό που δεν λέτε να καταλάβετε κάποιοι, είναι ότι το blog μας είναι ανοικτό σε όλους.Δεν θα λογοκρίνουμε εμείς τα πιστεύω και τις γνώμες των συναδέλφων.Σίγουρα υπάρχουν και εμπαθείς(ακόμα και με εμάς) αλλά δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα τους λογοκρίνουμε.

Αυτοί που διαβάζουν τα σχόλια (αν και λίγοι όπως λέτε, αφού κανείς δεν ασχολείτε πλέον με την σελίδα μας λόγω των εμπαθών σχολιαστών των συνδικαλιστών) έχουν κρίση και μπορούν να καταλάβουν τι γίνεται.

Αν είναι να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα του blog και να γίνουμε δημοφιλείς λογοκρίνοντας τα σχόλια και δημοσιεύοντας μόνο τα αρεστά και κολακευτικά σχόλια χίλιες φορές να μείνουμε μόνοι μας διαβάζοντας τις αναρτήσεις μας.

Αφού εσείς ένοχλείστε τόσο πολύ από τα εμπαθή σχόλια γιατί δεν μπαίνετε στην διαδικασία να απαντήσετε εσείς στους σχολιαστές αυτούς, με επιχειρήματα και γεγονότα και να αποκαλύψετε έτσι την εμπάθεια τους???

Γιατί απαξιώνετε εσείς τόσο εύκολα και αβίαστα την δικιά μας σελίδα που με τόσο κόπο και αγάπη στήσαμε επειδή φιλοξενεί σχόλια Συναδέλφων που δεν σας είναι αρεστά???

Συμφωνούμε μαζί σας ότι ο μηδενισμός των πάντων δεν οδηγεί πουθενά, αλλά αυτό που εσείς κατηγορείτε τους εμπαθείς σχολιαστές ότι κάνουν στην ΠΟΕΠΛΣ, με την ίδια ευκολία το κάνετε ΕΣΕΙΣ στο blog μας.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΟΕΠΛΣ , ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ!
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ, ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ , ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΑΤΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ...ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ!
ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ....
4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ...
ΑΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ;;;
ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΧΑΜΗΛΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΄΄ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ΄΄ , ΑΔΙΚΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

KALA TA LOGIA KAI TA SXOLIA STA BLOGS ALLA EPIDI STOY KOYFOY THN PORTA OSO THELIS BRONTA EINAI KALYTERES OI PRAKSIS .PROTINV DIAGRAFES APO THN POEPLS TOSO OLON EMAS POY DEN TA FORAME STOYS OMOYS ALLA KAI TON AKSIOMATIKON L.S IDIETERA SND .MONO AFTO THA TOYS SINETISEI .ETSI GIA NA MIN NOMIZOYN OTI TROME KOYTOXORTO KAI GIA NA DOYN OTI H DINAMI TOYS EIMASTE EMIS KAI THA PREPEI NA MAS SEBONTAI KAI OXI NA PEZOYN ME TH NOIMOSINI MAS ....AKOY ELEFTHERI DIAKINISI ME TON PROASTIAKO.......ZOA E ZOA.....OYST RE......

Ανώνυμος είπε...

μηπως με τις διαγραφες γινεται τιποτα ρε συναδελφε;
δεν τους ενδιαφερει να εχουν πολλα μελη , αλλα οσα μελη εχουν να τα χειραγωγουν με οποιο τροπο μπορουν!
Ας εκπροσωπουν και 50 ατομα...τους ειναι αρκετο ...οπως και να εχει φαινεται πως εκπροσωπουν τους παντες...
η λυση ειναι να ιδρυσουμε ενωση ΛΦ και να παρουμε την κατασταση στα χερια μας , αλλα θελει πολλη δουλεια και προσοχη για να μην οδηγηθει στα χαλια της ΠΟΕΠΛΣ!
Διαφορετικα το μονο που θα γινεται ειναι εμεις να ειμαστε οι αντιδρστικοι , οι αλλοι συναδελφοι θα ειναι οι ανεκτικοι, τα κοροιδα και μερικοι εξαυτων θα ειναι τα γλυφτρακια και τα παπαγαλακια της ΠΟΕΠΛΣ... κατιβολεμενοι και καβατζωμενοι...ισως αυτοι που μας την λενε στο μπλογκ να ειναι κατι τετοια ατομα...