Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Στελέχη υψηλής τεχνογνωσίας θα αντικαταστήσουν το δυναμικό του Λ.Σ.

Τη σύσταση μικρού αριθμού προσωποπαγών θέσεων για υψηλής τεχνογνωσίας στελέχη που θα αντικαταστήσουν το δυναμικό του Λιμενικού Σώματος στην άσκηση της εθνικής ναυτιλιακής πολιτικής εισηγείται στην κυβέρνηση η ολομέλεια του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό ψήφισμα, ο Τομέας υποστηρίζει πλήρως τη «συντελούμενη διαρθρωτική αλλαγή στον τομέα της ναυτιλιακής πολιτικής με την επανασύσταση ξεχωριστού υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων και τη σύσταση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ακτοφυλακής».

Επίσης, θεωρεί απαραίτητη τη δημιουργία «μηχανισμού διαβούλευσης» για τα ναυτιλιακά και θαλάσσια θέματα, ώστε να προετοιμάζονται οι θέσεις της χώρας στα διεθνή φόρα. Η πρώτη διαβούλευση θα αφορά τη ναυτιλία και την κλιματική αλλαγή.
Προτεραιότητα
Εξάλλου, ο Τομέας Εμπορικής Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ εισηγείται στην παρούσα φάση η κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στη θαλάσσια στρατηγική, «τη ναυτική εκπαίδευση, το θεσμικό πλαίσιο των λιμένων αναψυχής, το μεταφορικό ισοδύναμο, τη θαλάσσια έρευνα και γνώση».
Πάντως, το σύνολο των φορέων της ναυτιλίας είναι αντίθετο με αυτές τις θέσεις, όπως τουλάχιστον έχει προκύψει από ανακοινώσεις που έχουν εκδώσει κατά διαστήματα.
Την Τετάρτη πραγματοποιείται η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και είναι πολύ πιθανό να γίνει και πάλι αναφορά στο διοικητικό φορέα της ναυτιλίας.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι τα παιδια αυτα να ερθουν και στα Λιμεναρχεια, να παρουν τη Ναυτολογια και τα Νηολογια και το ΝΑΤ και τον Οικο Ναυτου... αν και θα αργησουν...

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ.... Ε ΡΕ ΓΕΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ... ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΝ...

Ανώνυμος είπε...

Βρε παλικάρια μου, το προσωπικό της Ολυμπιακής εννοούν πιθανότατα που έχουν εργαστεί σε μεγάλα ύψη, εξ ου και ΥΨΗΛΗΣ τεχνογνωσίας.

Αντε γεια
Ένας διχασμένος ένστολος

Ανώνυμος είπε...

OPA RE MEGALOI NAYTOLOGOI NHOLOGOI KAI MEGALOGIATROI TOY OIKOY NAYTOY ISA RREEEE!!!

Ανώνυμος είπε...

Προς Δευτέρα, Φεβρουάριος 07, 2011 10:03:00 μμ :
Ισα ισα, που επειδη εμεις ειμαστε αχρηστοι, θα ερθουν αυτοι με την υψηλη τεχνογνωσια και τα πτυχεια τους να ασκησουν Ναυτιλιακη πολιτικη. Εμεις ας περιοριστουμε στα τιποτενια Αστυνομικα / Ακτοφυλακιακα μας καθηκοντα...

Ανώνυμος είπε...

"Εμεις ας περιοριστουμε στα τιποτενια Αστυνομικα / Ακτοφυλακιακα μας καθηκοντα... "

Αυτό δεν ζητάγατε; Τι παραπονιέστε τώρα;

Ανώνυμος είπε...

"ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ.... Ε ΡΕ ΓΕΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ..."

Καλά, εσέις κουβαλάτε πολλά κόμπλεξ μέσα σας. Τι νομίζετε; Ότι αυτοί είναι τίποτε βουτυρομπεμπέδες που μόλις δουν λιμεναρχείο θα αρχίσουν να κλαίνε, ενώ εσείς είστε τίποτε ατρομητοι ράμπο;

Ξέρω πολλά παιδιά από Διεύθυνση του ΥΘΥΝΑΛ που θεωρείται αρμόδια για τη ναυτιλιακή πολιτική. Σχεδόν όλοι οι αξιωματικοί (τουλάχιστον οι άντρες) έχουν κάνει τουλάχιστον 2-3 χρόνια λιμεναρχεία. Το γεγονός ότι όλοι έχουν 1-2 masters και ορισμένοι διδακτορικό, νομίζετε ότι τους κάνει λιγότερο ικανούς από εσάς για οτιδήποτε; Για σοβαρευτείτε λιγάκι, γιατί τους εαυτούς σας εκθέτετε.

Ανώνυμος είπε...

SIMFONO ME TON 8-2-11 9:38. VRE VOLEMENES KOPRIES!!! TI NOMIZETE OTI META APO ESAS TO XAOOOS!!! ESEIS EISASTE TO XAOOOS!! DEN XREIAZETE H NAYTOLOGIA H TA NHOLOGIA KAI O OIKOS NAYTOY ANIDIKEYTOYS LIMENIKOYS HMARTON!!

Ανώνυμος είπε...

"ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ.... Ε ΡΕ ΓΕΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ..."

Χτυπώντας σε με κατανόηση στον ώμο, θα σου πω ένα πράγμα: Η αλαζονεία του ανώτερου είναι θλιβερό φαινόμενο, αλλά η αλαζονεία του κατώτερου είναι ΚΩΜΙΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

βλεπουμε και ζουμε καθε μερα την αποδοτικοτητα και τις ικανοτητες των νεων κυριως ΑΞ στις Υπηρεσιες μας...τραγικη κατασταση!!!
Γιατι αραγε δεν ηταν ικανος ο ΑΞ (κατοχος πτυχιου οικονομικου ΑΕΙ)να παραμεινει στην θεση του διαχειριστη του ΛΧ για πανω απο 2 μηνες και τον αντικατεστησε ο Λιμεναρχης του με Υπαξιωματικο κατοχο απολυτηριου Λυκειου; Ακομα γελανε και ΄΄κλαινε΄΄ οι υφιασταμενοι του που τρεχουν για παρτη του... σαν να μην εφτανε αυτο δεν ειναι ικανος ουτε για ΑΦ και το σημαντικοτερο ειναι πως ο ανθρωπος βαριεται που ζει!
Αυτο ειναι ενα απλο καθημερινο παραδειγμα περα για περα αληθινο!
Δεν χρειαζονται πτυχια για να εισαι ικανος και αποδοτικος Λιμενικος! Περαν ελαχιστων τομεων που απαιτειται εξειδίκευση ολα τα υπολοιπα θεματα τα κουμανταρουν για πλακα πολλοι ΛΦ και ΥΞ ...
Δεν βαζω τους παντες στο ιδιο τσουβάλι αλλα το τσουβαλι με τα μπαζα εχει γεμισει (και οχι μονο απο ΑΞ)! το τσουβαλι με τους ικανους , τους αξιους και τους φιλοτιμους ειναι ακομα αδειο!
Πολλοι ΛΦ , πολλοι ΥΞ και καποιοι ΑΞ θα γελασουν με την ελευση των πολιτων ...απλα γιατι οι κοπροι , οι ντακοτες και τα αλλα παληκαρακια που μπηκαν στο ΛΣ για να φορανε στολη και να σχολανε στις 15.00 θα σφιξουν τα κολαρακια τους ...
Και απαντω στον συναδελφο που μιλησε για τους ΑΞ που υπηρετησαν για 2-3 χρονια στα ΛΧ...Σιγα τους μαχιμους φιλε μου! Στα 2-3 χρονια που υπηρετουν μαθαινουν να βγαζουν φωτοτυπιες! ουτε σημα δεν ξερουν να συντασουν ...για ολα βαζουν τους υφισταμενους τους να τρεχουν ...και οταν ερθει η ωρα της ευθυνης λουφαζουν! Τις περισσοτερες φορες που βλεπουν τον καταπελτη του πλοιου ειναι για να ταξιδεψουν με καμια αδειουλα ..κανονικη ή απο τη σημαια!Μετα παιρνουν την μεταθεσουλα για νομο Αττικης και το παιζουν μαχιμοι στους αμεταθετουθς, στις νεες λιμενοφυλακινες και ολα τα αλλα βισματα που κυκλοφορουν στην περιοχη! Η πλακα ειναι πως ορισμενοι κανουν και τους καθηγητες στην σχολη ΛΦ... (ΑΣΧΕΤΟ)Αραγε οι ΛΦ θυμουνται τον γνωστο ΥΞ εκπαιδευτη στην σχολη ΛΦ που το επαιζε μαχιμος και αρχιλιμενικος και η κουφαλα ηταν αμεταθετος για ολη την σταδιοδρομια του; E ρε και να τον συναντουσαμε σημερα!!!
Ελαχιστοι ειναι αυτοι που μετρανε ... κυριως οι κυβερνητες καποιων πλωτων!
Και μετα απο χρονια ερχεται ο καθε ανιδεος για Λιμεναρχης και το παιζει σεριφης του Λιμανιου... αλλα γελανε και οι μπιντες με την παρτη του!
Αν φτασετε στο σημειο να υπηρετειτε τουλαχιστον μια 10ετια σε μαχιμες υπηρεσιες τοτε ξαναμιληστε!
Το μαστερ και το διδακτορικο ειναι αξιο συγχαρητηριων αλλα δεν κανει για το Λιμενικο ρε παληκαρακια...
παρτε το μαστερ στο Λιμανι, το ΛΧ και το σκαφος και τα ξαναλεμε!
Τα πτυχια θα τα χρειαστειτε οταν βγειτε στην συνταξη σε 40 χρονια για να δουλεψετε σε κανενα εφοπλιστη!