Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση στην επιστολή Γαρουφαλιά...


Το εμπεδώσαμε αγαπητοί συνδικαλιστές...Η λύση για όλους εσάς είναι μονόδρομος και είναι η κατάργηση της διάταξης.
Το ενδεχόμενο της τροποποίησης ούτε που σας περνάει από το μυαλό ή δεν θέλετε ούτε καν να το συζητήσετε γιατί θα χάσετε ψηφαλάκια οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΠΛΣ και των μη παραμεθόριων Υπηρεσιών???

Αγαπητέ Γαρουφαλλιά πιστεύουμε ότι σας χρησιμοποιούν ως συνδικαλιστή της παραμεθορίου για να περάσουν την γραμμή Δριβάκου ως την μόνη σωστή και δίκαιη...
Θα θέλαμε στο σημείο αυτό να σας βάλουμε όλους σε μία σκέψη...

Θεωρούμε ότι το δίκαιο θα ήταν να βρεθεί ένας τρόπος η διάταξη αυτή να ισχύσει για όλες τις σειρές ΥΠΑΞ (για όλους τους κάτοχους οποιουδήποτε πτυχίου ,πλην απόφοιτων λυκείου) που εισήχθησαν στο Λ.Σ. από το 1999 και μετά, ώστε να μην έχουμε Υπαξιωματικούς διαφορετικών ταχυτητων βαθμολογικής εξέλιξης ανάλογα με την χρονιά που εισήχθησαν...

Είναι τραγικό και παράλληλα κατάντια για το Λ.Σ. την στιγμή που από το 1999 άρχισε επιτέλους η δίκαιη εισαγωγή των ΥΠΑΞ με μόρια να φτάνουμε σε σημείο να δημιουργούμε αδικίες και ανισότητες στην βαθμολογική εξέλιξη με διάφορες διατάξεις...

Πιστεύουμε λοιπόν ότι η διάταξη πρέπει να ισχύσει για όλους του ΥΠΑΞ που εισήχθησαν από το 1999 και να ευνοεί όσους υπηρέτησαν σε όλες τις Υπηρεσίες Α΄ και Β΄κατηγορίας αλλά και στα Λιμεναρχεία και στα ΠΛΣ  των νησιών της Γ' και Δ΄ κατηγορίας...

Από εκεί και μετά πρέπει να δούμε ποιές Υπηρεσίες πρέπει να προστεθούν και ποιες πρέπει να αφαιρεθούν ώστε να μην έχουμε καινούριες αδικίες κάποιων Συναδέλφων που υπηρετούν σε δύσκολες - δυσμενείς Υπηρεσίες...Όπως καταλαβαίνετε αυτό απαιτεί πολύ χρόνο και πολλή συζήτηση στην οποία από ότι φαίνετε δεν είστε διατεθιμένοι να προβείτε αγαπητοί μας συνδικαλιστές...

Για εμάς η διάταξη αυτή πρέπει να ισχύσει για όλους!!!
Κι ο λόγος είναι απλός...
Πρέπει κάποια στιγμή να δωθούν επιτέλους κίνητρα ώστε να αρχίσουμε να ζητάμε να υπηρετήσουμε όλοι σε δύσκολες Υπηρεσίες...
Να σταματήσουμε επιτέλους τα τηλέφωνα σε υπουργούς,βουλευτές ,νομάρχες,δημάρχους, παπάδες και συνδικαλιστές για ρουσφετολογική μετάθεση.

Δεν είναι δυνατόν να διεκδικούν συνεχώς όλοι να έχουν τα ίδια δικαιώματα(βαθμολογική εξέλιξη) αλλά όχι τις ίδιες υποχρεώσεις(μεταθέσεις)...
Αυτή η παρωδία κάποτε πρέπει να τελειώσει...

Υ.Γ.Λυπόμαστε που νέοι άνθρωποι και νέοι συνδικαλιστές υπερασπίζονται βύσματα, πονηρούς και βολεμένους εις βάρος των μη προνομιούχων...
Πραγματικά λυπόμαστε!!!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαπιστώνω ότι το ονειρο της "Ακτοφυλακής" αρχίζει να μην είναι και τόσο "ονειρικό" όσο ευαγγελίζονταν τα παπαγαλάκια που ήθελαν τη διάλυση του ΥΕΝΑΝΠ.
Ό καθένας ήθελε αλλαγές αρκεί να μην έθιγαν τα μικροσυμφέροντά του και τον εαυτούλη του .
Πιστέψατε ότι γκρεμίζοντας το κύρος 100 σχεδόν χρόνων θα τα παίρνατε όλα; και μισθούς και βαθμούς και εξέλιξη και εκπαίδευση και εξοπλισμό ; Όχι κύριοι . Δεν διαλύσαν το ΛΣ για να συμβούν ολα αυτά αλλά για να πάμε όλοι προς τα κάτω και προς τα πίσω .
Ένα Ξεχασμένο Ακροδεξιό Φάντασμα

Ανώνυμος είπε...

Σειρουλα Φωτη νομιζω οτι εχουν δικιο οι συναδελφοι.Επεσες στην φακα της ΠΟΕΠΛΣ και υπερασπιζεσαι τα ψηφοθηρικα συμφεροντα των συνδικαλιστων του "κεντρου".
Εκτος κι αν το εκαναν εσκεμμενα γιατι εισαι απο τους λιγους αγωνιστες συνδικαλιστες και ηθελαν να σου χαλασουν το αγωνιστικο προφιλ βαζοντας σε να υπερασπιστεις κατι αδικο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ

Λυπάμαι, γιατί κάποιοι δεν ξέρουν ποιος είμαι, oύτε υπηρεσιακά ούτε συνδικαλιστικά και γράφουν πράγματα μακριά απ την πραγματικότητα.
Η σειρά μου, που δεν ξέρω ποιος είναι, με γνωρίζει απ την σχολή για το ποσό και πως παλεύω για κάτι που πιστεύω.
Δεν ήμουν και δεν θα 'μαι φερέφωνο κανενός.
Δεν επιδίωξα ποτέ θέσεις σε κεντρικότερο επίπεδο και ούτε σκοπεύω να το κάνω.
Όποτε ποιο το όφελος απ αυτήν μου την θέση?
Μήπως έπρεπε επειδή είμαι ωφελημένος και επειδή ακριβώς δεν κερδίζω ψήφους από την άποψη μου πρέπει να υποκρινομαι?
Επειδη για όσους γνωρίζουν στοιχειώδη νομικά μια διάταξη, που είναι δυσμενέστερη δεν μπορεί να χει αναδρομική ισχύ, πρότεινα αυτό, που πρότεινα και το όποιο ακριβώς πριμοδοτεί την υπηρέτηση στις υπηρεσίες αυτές.
Εγώ τους αποκάλεσα πρώτος κάποιους πονηρούς, όποτε δεν δέχομαι μομφές.
Όμως δεν θέλω ,εξαιτίας τους να αδικηθούν και άνθρωποι ,που πραγματικά βρέθηκαν διπλά χαμένοι, με το να μην βρεθούν τόσο στον τόπο επιλογής τους, όσο και να μην προαχθούν. Πάψτε κάποιοι να κυνηγάτε φαντάσματα και σεβαστείτε, που κάποιος εκλεγμένος δεν κρύβεται και λέει την άποψη του.
Δηλαδή σε κάποιες από τις επόμενες τοποθετήσεις μου, που δεν θα συμφωνούν με αυτές τις ΠΟΕΠΛΣ θα μου την "πέσουν" εκείνοι?
Μάθετε να κάνετε διάλογο και να τοποθετείστε για το κάθε θέμα ,όπως αυτό έχει και τουλάχιστον γι'αυτά που γράφω εγώ, να βλέπετε απλά αυτά που γράφω.
Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Και προτού αναφερθείτε σε κάποιον, που έχει τα κότσια να γράφει με το όνομα του, μην παρασύρεστε από την ιδιότητα του συνδικαλιστή, που κατάντησε να είναι βρισιά, πληροφορηθείτε πρώτα ,το ποιος είναι και αν θα καταδεχόταν ποτέ να εξυπηρετήσει άλλους.
Θα ακολουθούσουν πολλές τοποθετήσεις μου, απ τις οποίες θα καταλάβετε,
ότι εγώ έχω τον δικό μου δρόμο και μάλλον κάποιοι, θα ντραπείτε, που επιτίθεστε ετσι.

Ευχαριστω

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΦΩΤΗΣ Δ.ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Αγαπητέ Γαρουφαλιά

Δεν πετάξαμε καμιά μομφή εναντίον σου ,ούτε σου επιτεθήκαμε προσωπικά.Αν διαβάσεις προσεκτικά και ήρεμα την απάντηση μας θα δεις μάλιστα ότι, ξέροντας για το ήθος σου και το συνδικαλιστικό σου προφίλ ,υποθέσαμε ότι σε παρέσυραν οι συνδικαλιστές του "κέντρου".Ούτε φερέφωνο σε αποκαλέσαμε ούτε τίποτα άλλο μεμπτό αφήσαμε να αιωρείται.

Πάμε τώρα στο θέμα μας.
Εμείς καταθέσαμε τι πιστεύουμε ότι θα ήταν το δίκαιο και το σωστό να ισχύει...Τώρα αν βεβαιωμένα δεν υπάρχει νομικός τρόπος να ισχύσει και για τους προγενέστερους της διάταξης απόφοιτους της ΔΥΛΣ στα πλαίσια της ισότητας και του Συντάγματος όπως λές ,δεν έχουμε να πούμε τίποτα γιατί νομικοί δεν είμαστε...

Για τους μεταγενέστερους της διάταξης απόφοιτους όμως τι λές???
Είπες...
"Επειδη για όσους γνωρίζουν στοιχειώδη νομικά μια διάταξη, που είναι δυσμενέστερη δεν μπορεί να χει αναδρομική ισχύ,"

Γιατί λοιπόν οι μεγαλοσυνδικαλιστές του "κέντρου" και των μη παραμεθόριων περιοχών δεν απαίτησαν και δεν διεκδίκησαν ποτέ απο την πολιτική ηγεσία και δεν κινήθηκαν ακόμα και νομικά ώστε να ισχύσει για όλους τους μεταγενέστερους απόφοιτους , η διάταξη υπηρετώντας έτσι την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΙΣΟΤΗΤΑ???

Να σου πούμε εμείς γιατί...
Για τα ψηφαλάκια αγαπητέ Γαρουφαλιά...
Για τα ψηφαλάκια...
Δεν ήθελαν και δεν θέλουν να δυσσαρεστήσουν τους αυλικούς - ψηφοφόρους τους.

Αφού λοιπόν εσύ δεν θές να αδικηθεί κανένας ,ούτε αυτοί που υπηρέτησαν στην παραμεθόριο, ζήτησε την τροποποίηση της.ΟΧΙ την κατάργηση της.

Μπορεί μεταξύ μας να βρίζουμε όλοι για τον ρουσφετολογικό τρόπο που δουλεύει το πολιτικό μας σύστημα αλλά οι συνδικαλιστές μας είναι χειρότεροι γιατί ενώ υποτίθεται ότι πρέπει να είναι αυτοί που θα διεκδικούν την ισότιμη και δίκαιη μεταχείριση του προσωπικού του Λ.Σ. ξεπουλάνε τον ρόλο τους για λίγες ψήφους για να μην χάσουν την συνδικαλιστική καρέκλα τους.

Αντί να ζητάνε λοιπόν όλοι την τροποποίηση της διάταξης και της επέκτασης της σε όλους(σε όσες περισσότερες σειρές ΔΥΛΣ γίνεται τέλοσπαντων) επιμένουν στην κατάργηση της.
Πως αλλιώς θα προάγονται οι βολεμένοι ψηφοφόροι τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα προάγονται και οι "μακάκες" που υπηρετησαν και θα υπηρετούν σε Δυσμενείς περιοχές μακριά από τα σπίτια τους ματώνοντας οικονομικά???

Δυστυχώς αγαπητέ Γαρουφαλιά λίγοι είναι οι αγνοί Συνδικαλιστές (μέσα στους οποίους συγκαταλλέγουμε κι εσένα).Κι αυτούς τους λίγους τους απομονώνουν και τους αποστομώνουν οι "κλίκες" για να μην χαλάσουν "το σύστημα".

Να μας συμπαθάς λοιπόν αλλά επιμένουμε ότι στο συγκεκριμένο θέμα είσαι λάθος.Επιμένουμε ότι η κατάργηση της διάταξης ευνοεί τους βολεμένους-βυσματίες Συναδέλφους και αδικεί τους μη προνομιούχους.Το ότι διαφωνούμε μαζί σου και κριτικάρουμε την άποψη σου δεν σημαίνει ούτε ότι κριτικάρουμε εσένα σαν προσωπικότητα ,ούτε ότι δεν σε σεβόμαστε, ούτε ότι σου επιτεθόμαστε.Την πρόταση σου κριτικάρουμε και τίποτα περισσότερο.

Υ.Γ.Την επόμενη φορά σε παρακαλούμε πολύ να στέλνεις την απάντηση σου προς εμάς και σε εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Χαλαρωσε σειρα...Δεν ειπα οτι εισαι φερεφωνο κανενος.Μην βαζεις λογια στο στομα μου που δεν ειπα ποτε.
Το κλεινω εδω.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΩ ΤΟΝ Κ. ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΑΤΩΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ) ΝΑ ΠΡΟΑΧΘΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΟΦΕΛΕΙΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ " ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΝ", ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ ( ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Π/Δ 2002) ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥ Λ.Σ (ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ?).ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ,ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΑΜΕΤΑΘΕΤΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!