Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Άγρια αποδοκιμασία του Πάγκαλου...

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει...

Ανώνυμος είπε...

Η νομιμοποίηση των απεργών πείνας που ζητάνε οι φοιτητές στο βίντεο θα αποτελέσει το άνοιγμα της κερκόπορτας στους επόμενους δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που με την σειρά τους θα κάνουν κι αυτοί απεργία πείνας για να νομιμοποιηθούν.

Ανώνυμος είπε...

Διαστάσεις χιονοστιβάδας που θυμίζουν τις αντιδικτατορικές εκδηλώσεις κατά την διάρκεια της επταετίας λαμβάνουν πλέον στο εξωτερικό οι διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης. Μετά τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σειρά είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος αποδοκιμάστηκε από δεκάδες Έλληνες φοιτητές και μετανάστες στο Παρίσι. Μάλιστα αναβλήθηκε κατ'αυτό τον τρόπο η βραδιά-αφιέρωμα που θα γινόταν προς τιμήν του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης, και θα έκλεινε με την προβολή της ταινίας "Ζ".

Ομως, πριν να ξεκινήσει η βραδιά και μόλις έφθασε στην αίθουσα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος , ομάδα Ελλήνων φοιτητών άρχισαν ξεκίνησαν φραστικές επιθέσεις για την κυβερνητική πολιτική και την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ.

Ο Θ. Πάγκαλος πρότεινε στους συγκεντρωμένους να συναντηθούν σήμερα για προκειμένου να συζητήσουν, εκείνοι όμως δεν δέχθηκαν. Ακαρπες αποδείχθηκαν και οι προσπάθειες του Κώστα Γαβρά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ κάποιες παρατηρήσεις του Θ.Πάγκαλου έριξαν "λάδι στην φωτιά". Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε ακόμη περισσότερο και τελικά φυγαδεύτηκε τόσο ο Θ.Πάγκαλος όσο και ο πρέσβευτής μας στο Παρίσι.

Οι Έλληνες ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες κατά του ιδίου και της κυβέρνησης ("απατεώνες", "αλήτες", "τι δουλειά έχει αυτός εδώ πέρα", "αμαυρώνεις τη δουλειά του Γαβρά", "πες μας για τα διαμερίσματα" κ.α. ήταν μερικά από τα ηπιότερα "κοσμητικά επίθετα") και ματαίως οι διοργανωτές της εκδήλωσης προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τους παρευρισκόμενους!

Τελικά ο αντιπρόεδρος αποχώρησε κάτω από το σύνθημα "Έξω, έξω!".

Ανώνυμος είπε...

Νέα αντιπαράθεση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε από Έλληνες φοιτητές στο Παρίσι, σε βραδιά που ήταν αφιερωμένη στον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Στην εκδήλωση, ομάδα Ελλήνων φοιτητών επιτέθηκαν φραστικά στον κύριο Πάγκαλο, κρατώντας πανό που έγραφε: "Στην Ελλάδα όπως και στη Γαλλία, συμπαράσταση στους μετανάστες χωρίς χαρτιά"

Η Αντιπροεδρία κάνει λόγο για "τρομοκρατικού χαρακτήρα παρέμβαση Γάλλων αναρχικών και Ελλήνων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της προβολής της ταινίας "Ζ".

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οργανωμένη προσπάθεια που, δυστυχώς, έχει πολιτική κάλυψη από κοινοβουλευτικά -δηλαδή συστημικά- κόμματα, να κατρακυλήσει στη βία και την αστάθεια. Όσα έγιναν στο Παρίσι, όπως και όσα έγιναν στο Βερολίνο ή θα γίνουν αύριο στο Λονδίνο και τη Ρώμη, υπονομεύουν τη διεθνή εικόνα της χώρας και την προσπάθεια της να εξέλθει από την κρίση. Ποιος θέλει η Ελλάδα να βυθιστεί στο χάος;", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σε απάντηση στον κ. Πάγκαλο ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: "Είναι δύσκολο να ανοίξει κανείς διάλογο με τον γνωστό κ. Πάγκαλο, ο οποίος φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται στον ίδιο και την κυβέρνηση της οποίας είναι αντιπρόεδρος. Όσον αφορά τα μυθεύματά του περί τρομοκρατικής επίθεσης, τον διαψεύδει το βίντεο, που προβλήθηκε από τις τηλεοράσεις. Εκείνη που τελικά δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό, αλλά και στρέφεται ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, είναι η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζομένους, Έλληνες και μετανάστες, και στη νεολαία".

Οι Έλληνες που αποδοκίμασαν τον κ. Πάγκαλο στο Παρίσι εξέδωσαν ανακοίνωση, την οποία συνυπογράφουν με την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας. Μεταξύ άλλων τονίζουν πως το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλία του σκηνοθέτη και προβολή της πρόσφατης ταινίας του «Παράδεισος στη Δύση» με θέμα την «παράνομη» μετανάστευση και θέλησαν να ενημερώσουν Γάλλους και Έλληνες παρευρισκόμενους για την κατάσταση των απεργών πείνας στην Ελλάδα και για τη στάση της κυβέρνησης. Εξεπλάγησαν με την παρουσία του κ. Πάγκαλου, την θεώρησαν πρόκληση και ζήτησαν την αποχώρησή του. Χαρακτήρισαν εμπαιγμό την πρόσκλησή του για φιλική κουβέντα, την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται να ακούσει την ελληνική κοινωνία.

Πηγή: www.athina984.gr