Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Σύσταση Αρχηγείου Λ.Σ. - Ε.Α.

Πειραιάς 23/02/2011

Ψηφίσθηκε χθες το σ/ν για την Σύσταση Αρχηγείου Λ.Σ. - Ε.Α. βάζοντας τέλος σε μία μεγάλη περίοδο αβεβαιότητας, υποβάθμισης και απαξίωσης του Σώματος που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε επικίνδυνα λανθασμένες ή ηθελημένες κυβερνητικές επιλογές.

Ένας μεγάλος και επιτυχημένος κύκλος κλείνει έχοντας να επιδείξει σοβαρό και υπεύθυνο έργο σε όλους τους τομείς τους οποίους το Λ.Σ. κλήθηκε να υπηρετήσει.

Ένας κύκλος που κάνει τα στελέχη του υπερήφανα γιατί πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε αυτό το Σώμα και σε μια κοινωνία ολόκληρη που με κάθε τρόπο έδειχνε την εμπιστοσύνη της στις υπηρεσίες του.

Ένας νέος κύκλος ανοίγει με αισιοδοξία και πίστη για ένα μέλλον αντάξιο των προσδοκιών της πολιτείας, των πολιτών και των στελεχών του.

Το Αρχηγείο Λ.Σ. - Ε.Α. με τις αρμοδιότητες πλέον που του εκχωρήθηκαν με το ΠΔ 127/2010 αποκτά νέο ρόλο, νέα δομή και οργάνωση και οφείλει να προσαρμοστεί άμεσα στα νέα δεδομένα προκειμένου με πολύ γρήγορες διαδικασίες να σταθεί όρθιο και να ανταποκριθεί στην αποστολή και στο έργο του.

Παρά τις όποιες διαφωνίες ή συμφωνίες διατυπώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και παρά την άποψη που μέχρι και σήμερα έχουμε, ότι στο Λ.Σ. δεν έφταιγαν οι πολλαπλές αποστολές του αλλά η μη ορθή ανταπόκριση της πολιτείας, στην προστασία ενός τέτοιου φορέα που προσέφερε πολλαπλάσια των όσων του παρείχε η πολιτεία, πιστεύουμε ότι το Αρχηγείο Λ.Σ. - Ε.Α. θα θωρακίσει το Σώμα, προσφέροντάς του οντότητα, αυτονομία και ισχυρή παρουσία στους τομείς αρμοδιότητάς του, δίνοντας ταυτόχρονα λύσεις σε παθογένειες ετών και χρονίζοντα θέματα του προσωπικού του.

Το πρώτο βήμα έγινε.

Για να έχει όμως συνέχεια και να μην είναι απλά μία αλλαγή ταμπέλας, θα πρέπει άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση των ΠΔ, η άμεση χρηματοδότηση του Σώματος για προσλήψεις, εξοπλισμό, μέσα, υλικοτεχνική υποδομή, κάλυψη των πάσης φύσεως οφειλομένων (οδοιπορικά, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.α.), ώστε οι προσφερόμενες υπηρεσίες να είναι αντίστοιχες των δυνατοτήτων των στελεχών του.

Επίσης πρέπει μετά και την σαφή οριοθέτηση της αποστολής και των αρμοδιοτήτων του Σώματος, να πάψουν επιτέλους όλα τα πάρεργα αντικείμενα ή σε άλλη περίπτωση αυτά να αποζημιώνονται, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, ως παροχή υπηρεσιών προς τρίτους.

Πρέπει άμεσα να ξεκαθαριστούν αυτά και κυρίως η οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων των Λιμενικών Αρχών στη σχέση τους ανάμεσα στα δύο Υπουργεία.

Εμείς από την πλευρά μας διαβεβαιώνουμε την Ελληνική κοινωνία, τον Έλληνα ναυτικό, το Ελληνικό πλοίο, τα ξένα πλοία και πληρώματα που διαπλέουν σε Ελληνικά χωρικά ύδατα, λιμάνια, εγκαταστάσεις, ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας στην αστυνόμευση κατά των παραβάσεων των Διεθνών και Εθνικών νόμων, στην ασφάλεια της χώρας, στην φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της Ε.Ε., στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας στη θάλασσα, στην έρευνα και διάσωση και στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Τέλος θεωρούμε ότι το επόμενο κρίσιμο διάστημα θα πρέπει να κινηθούμε με πολύ γρήγορες διαδικασίες για να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο που είναι Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ.

Ένα Σώμα ισχυρό, δυνατό, αποτελεσματικό στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη και της Ελληνικής κοινωνίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ               ΚΑΤΣΙΝΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την Προδοσία σας .
Τα τριάντα σας αργύρια η "ασυλία" σας απο τις αλλαγές του συνταξιοδοτικού .
Να ελπίζετε μόνο να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και οι πολιτικοί που συνεργαστήκατε για να εξοβελίσετε εμας στα 60 ή 40 χρόνια υπηρεσίας .
Αν σας προδώσουν όμως και σας πετσοκόψουν τις θλιβερές σας συνταξούλες και εφάπαξ , μην τρέξετε αναζητώντας αλληλεγγύη και αγώνα γιατί εμείς , ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ !!

Ανώνυμος είπε...

182 Συγχαρητήρια στον Υπουργό & την ΠΟΕΠΛΣ

Ανώνυμος είπε...

182 ΨΗΦΟΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ ....ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ....ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΟ Λ.Σ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΧΕΣΤΉΚΑΜΕ ...ΤΗ ΔΟΥΛΕΊΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕ ΑΔΕΛΦΕ......
ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΠΛΩΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ ΚΟΣΜΟ.....

Ανώνυμος είπε...

PROS Ko 24-02-2001 07:19:00 EISAI MEGALO NOYMERO TELIKA - TI SXESI EXEI O VATHMOS ME TA PLOTA? TA LIMENARXEIA DILADI DEN EXOYN KOSMO GIATI KAPOIOS PIRE VATHMO?? RE LIGMENA PERNEIS ???

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβες φίλε ότι τώρα που πήρατε το βαθμό με τον συκεκριμένο τρόπο (έρποντας και γλύφοντας) θα σας έχουν στη μπούκα; Όσοι προλάβετε και παραιτηθείτε καλώς, αλλά οι υπόλοιποι θα υποστείτε τις συνέπειες. Γαλόνια δεν θέλατε; Ετοιμαστείτε για ανάληψη ΕΥΘΥΝΩΝ. Και δικαιολογίες τύπου "εγώ είμαι λιμενοφύλακας του Δημοτικού", όπως καταλαβαίνετε, ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ.

ΤΟ ΤΥΡΙ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ, ΤΗ ΦΑΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ 182... ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΑΝΕ;; ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΛΦ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΤΩΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ... ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΄΄ΧΩΣΕΤΕ΄΄ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 182;;;
ΕΔΩ ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ...
ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΑΝ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ , ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΞ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΩΤΑ;;
ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΞ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΛΩΤΑ; ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΠΩΜΟΥ ΟΙ ΥΞ...ΗΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ 57ΑΡΙΑ , ΤΑ Ν/Γ , ΤΑ ΑΒΕΚΙΝ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ Π.Α.Θ!!!
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν μας πειράξανε ή όχι, αλλά είναι επιβεβαιωμένο ότι τους έχουν στη μπούκα και μάλλον θα πρέπει να ετοιμάζουν βαλίτσες...

Ανώνυμος είπε...

Προς 7:11:00 Πρώτοι θα ετοιμάσετε τις βαλίτσες εσείς οι "μορφωμένοι" του λυκείου και αν μείνουν κενές θέσεις θα τις καλύψουμε εμείς οι "αμόρφωτοι", όπως σας καλύπτουμε τόσα χρόνια. Επειδή γράφεις "δεν ξέρω αν μας πειράξανε ή οχι",το "δεν ξέρω" αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιος να σας έχει κάνει κάτι. Επειδή πιστεύω οτι είσε το ιδιο κακόμοιρο ανθρωπάκι που βγάζει την χολή του σε κάθε ανάρτηση που αφορά τους 182, ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΣΕΝΑ; ΑΛΛΙΩΣ.....ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.-

Θεόδωρος είπε...

Συγχαρητήρια στον Υπουργό και στην ΠΟΕΠΛΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

PROS GLYFTI 24-02-11 12:14:00 VRE KAKO PAIDI KAKO PAIDI!! MALLON EISAI ROUFIANAKOS GIA NA PROEKSOFLEIS TO MELLON TON 182;; TI SOU EXOUN KANEI THA MAS TO PEIS KAI EMAS;;; MOIRASOUTO MAZI MAS!! ALLIOS PIGENE STHN TATIANA!!!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα με λες κακό παιδί και γλύφτη, αλλά σε λίγο καιρό θα αποδειχτώ προφήτης. Εγώ πάντως θα είμαι εδώ να γελάω με το δεύτερο κύμα κλάψας (μάλλον τσουνάμι) που θα ξεχυθεί στο μπλόγκ. Και εγώ θα πίνω το καφεδάκι μου και θα σας γλεντάω!

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ 182 ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝΔΥΑΖΌΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ , ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ........ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΜΑΘΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.....
ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ...ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ....

Ανώνυμος είπε...

καθομαστε και ασχολουμαστε με τους 182 ... με τους 182 κρυμμενους καπετανιους , μηχανικους που περασαν ως τουριστες απο τα σκαφη γιατυι δεν ασχολουμαστε; Παντα τα ιδια κοροιδα θα υπηρετουν στα σκαφη;
Με τους 182 καβατζωμενους Πανεπιστημιακους ΑΞ , που δεν εχουν υπηρετησει ποτε τους εκτος Αττικης ή ακομα περισσοτερο με αυτους που υπηρετησαν κανα δυο χρονια σε νησια τα εκαναν ολα μπαχαλο εκει που πηγαν και τωρα μας το παιζουν παντογνωστες και σε μερικα χρονια μπορει να τους εχουμε στο κεφαλι μας σδαν Λιμεναρχες , θα ασχοληθουμε καθολου;
Με τους χιλιους 182 αμεταθετους ,καβατζωμενους Λιμενοφυλακες θα ασχοληθουμε καθολου; Με τους νεους που υπηρετουν σε γραφεια στην Αττικη και αλλου , στις ΑΕΝ , στις ΠΕΔΙΛΣ και στις αλλες καβατζουπηρεσιες θα ασχοληθουμε καθολου; Δεν θα επρεπε να υπηρετουν ολοι υποχρεωτικα τουλαχιστον το πρωτο μισο της σταδιοδρομιας τους , σε μαχιμες υπηρεσιες;;
Και ποσα αλλα ακομα που αφορουν καβατζωμενα προσωπα , μεμονωμενα ή ομαδες!
Θα ελεγα οτι οσο και να με ξυνιζει το θεμα με τους 182, τα προηγουμενα που ανεφερα με ενοχλουν πολυ περισσοτερο.... εσας συνάδελφοι;;

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Προς τους 182 Συναδέλφους που δικαιώθηκαν.Πρώτα από όλα να σας συγχαρούμε για την δικαίωση που τόσο πολύ επιθυμούσατε και διεκδκούσατε εδώ και χρόνια.Χωρίς κσμμία διάθεση κόντρας και παρεξήγησης όμως θα συμφωνήσουμε με όσους Συναδέλφους λένε ότι θα δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα από την δικαίωση σας.

Πιστεύετε ότι όλοι από εσάς που δικαιωθήκατε μπορείτε και είστε διατεθιμένοι να στηρίξετε την βαθμολογική σας εξέλιξη???

Όπως πολύ καλά ξέρετε οι βαθμοί φέρουν και ευθύνες.
Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορείτε να είστε πλέον Ανθυπασιστές και να είστε σκοποί-οδηγοί-τηλεφωνητές.
Τα ανέμελα χρόνια για όλους εσάς περάσανε ανεπιστρεπτί.
Θα φορτωθείτε κι εσείς υποχρεωτικά κανά δυο γραφεία για να μπορέσουν να λειτουργήσουν εύρυθμα τα Λιμεναρχεία.Διαφωνείτε ότι αυτό πρέπει να γίνει???

Όπως καταλαβαίνετε δεν θα υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για κανέναν σας για να αποφύγετε την χρέωση γραφείων.Δεν θα είναι δυνατόν πλέον σε ένα Λιμεναρχείο π.χ. να φαίνονται 5-6 Ανθυπασιστές κι από αυτούς οι μισοί να είναι σκοποί.Δεν θα είναι δυνατόν πλέον να φαίνονται καλυμένες οι οργανικές θέσεις στον βαθμό σας και εσείς να εκτελείτε καθήκοντα Λιμενοφυλάκων.

Θα ξεσηκωθούν οι πάντες...

Έτσι δεν είναι???

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά , για πείτε μου ποιος ΛΦ απο τον βαθμο του Κελ/στη και μετά , εκτελει καθηκοντα σκοπου και τηλεφωνητη;
Εγώ υπηρετω ολη μου την θητεια σε νησια του Αιγαίου και σκαφη και απο τον δευτερο χρονο μου στο Σωμα ειχα ευθυνες ΥΞ και εκτελουσα βαρδιες Υ/Φ.
Η διαφορά μου απο τους ΥΞ με τα ιδια χρονια υπηρεσιας , ηταν οτι εγω επειδη ημουν ΛΦ , η υπηρεσια ο Λιμεναρχης με χρησιμοποιουσε όπως τον συνεφερε... δηλαδη εκανα τον Υ/Φ αλλα οταν δεν εβγαιναν οι βαρδιες για τους τροχονομους εκανα και τον τροχονομο! Το ιδιο ισχυε και για πολλους αλλους ΛΦ.
Δηλαδη δεν εχετε δει ΑΞ η΄ΥΞ να εχουν χρεωμενα γραφεία και την δουλεια να την βγάζουν οι υφιστάμενοι τους;
Μηπως καποιος ΥΞ (ΔΥΛΣ) θα αλλαζε την θεση του στο γραφείο με εναν απο τους 182 για να κανει τον τηλεφωνητη και τον σκοπο του Λιμανιου;
Ας μην λεμε οτι μας συμφερει , λοιπον!
Τα ιδια σχολια κανουν και ορισμενοι για τους συναδελφους που υπηρετουν στα πλωτα, αλλα οταν ακουνε το ενδεχομενο να υπηρετησουν και αυτοι σε σκαφος ..κανουν τους κινεζους!!!
Το οτι ΛΦ κανουν τους σκοπους , τους τηλεφωνητες και τους οδηγους, αυτο συμβαινει γιατι είμαστε η πλειοψηφια, γιατι λογω βαθμου εμεις πρεπει να εκτελουμε αυτα τα καθηκοντα. Το οτι καποιοι παλιοι ΛΦ εκτελουν τετοια καθηκοντα , νομιζω πως αυτο συμβαινει στα Κεντρικα Λιμεναρχεια συνηθως.Στις αλλες περιπτωσεις συμβαινει σε κατι ξεχασμενους Λιμενικους σταθμούς οπου ολοι περνανε καλα.

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως υπάρχουν συναδελφε...Ανθυπασπιστές σκοποί και οδηγοί...για ψάξτο καλύτερα...μην νομίζεις οτι επειδή δεν γίνονται στην υπηρεσία σου δεν γίνονται αλλού.

κατά τα άλλα έχεις απόλυτο δίκιο...όχι μόνο βάρδιες ΥΦ κάνουμε από τον βαθμό του ΚΕΛ/ΣΤΗ αλλά μέχρι και ΑΦ σε Κ.Λ. για να μην κάνουν πολλές βάρδιες οι ΑΞ...κι όλα αυτά με την ανοχή της ηγεσίας...

και μετά τις βαρδιες ξαναθυμούντε ότι είμαστε ΛΦ και αρχίζουν...μέτρα τάξης...τροχονομία...ότι τους βολεύει...όπως τους βολεύει...αστα να πανε...

αφου όμως τους ανεχόμαστε και τα αποδεχόμαστε ...άλλοι γιατί φοβόμαστε να πούμε όχι...άλλοι γιατί έχουμε μεγαλομανία και θελουμε να το παιζουμε ΑΦ... καλά να πάθουμε...

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗΝ Π@#@#@ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΡΤΣΑ....
ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ,ΤΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΙΜΟΣ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ, ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΜΕΘΌΡΙΟ ,ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΜΜΆΤΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ... ,Κ.ΤΛ. ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝΜΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΟΧΙ , ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ,ΟΥΤΕ ΑΞΙΑ,ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΥΤΕ ΔΙΟΙΚΕΊΤΕ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ . ΛΑΝΤΖΑ ΒΓΑΖΕΤΑΙ.... ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΤΟ 90% ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΑ ΕΙΧΕ , ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ .ΤΟ ΑΛΛΟ 10% [ΠΛΩΤΑΤΖΗΔΕΣ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ] ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ,ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΕΣ Κ.Τ.Λ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ......ΓΙΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ....ΑΕΡΑ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΠΟΣ ΣΑΣ ....ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΑΣ...ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ....

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Πρός ανώνυμο @2011 1:01:00 μμ

Όσο οι Αξιωματικοί εισάγονται με διαβλητές εξετάσεις και ρουσφέτια...

όσο οι Αξιωματικοί εισάγονται με ειδικότητες κατά το δοκούν...

οσο υπάρχουν Αξιωματικοί που υπολείπονται σε μόρφωση από τους κατωτέρους τους...

τόσο θα κρίνονται και θα σχολιάζονται από τους κατώτερους τους...

Και γι αυτό το χάλι την ευθύνη την έχεις εν μέρει εσύ και όλοι οι προκάτοχοι των ηγετικών θέσεων στο Λ.Σ...

Στο παρελθόν τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα...
Οι απόφοιτοι του δημοτικού γινόταν ΛΦ...
Οι απόφοιτοι του Λυκείου γινόταν ΥΠΑΞ...
Και οι απόφοιτοι της Νομικής ΑΞ...

Από την στιγμή που τα κάνατε μπάχαλο εσείς οι ΑΞ και γίναν ΑΞ φιλόλογοι,νηπιαγωγοί,δημόσιας διοίκησης,κοινωνιολόγοι, γυμναστές,θεολόγοι,και χίλιες δυο άλλες ειδικότητες για να βολέψετε τα παιδιά σας,τα βαπτιστήρια σας,τα ανήψια σας και τα εγγόνια σας...

από την στιγμή που ακόμα και σήμερα για την επιλογή των ΑΞ μεταξύ κατόχων του ίδιου πτυχίου, δεν αξιολογείται ο βαθμός του πτυχίου αλλά ο βαθμός του βύσματος...

από την στιγμή που γίνονται ΑΞ άτομα χωρίς καν πτυχία ξένων γλωσσών...

έρχεστε τώρα και διαμαρτύρεστε και την λέτε στους Συναδέλφους για το μπάχαλο που εσείς οι ΑΞ προκαλέσατε???

Εσείς οι ΑΞ που ούτε τα όρια του ύψους δεν μπορέσατε να διατηρήσετε σταθερά στο πέρασμα του χρόνου???

Όταν πλέον υπάρχουν ΛΦ με πτυχία και μεταπτυχιακά και τους διοικούν ΑΞ υποδεέστεροι σε προσόντα από αυτούς, είναι αδύνατον να μην τους κρίνουν και να μην τους αξιολογήσουν.

Το ότι θα εκτελέσουν άμεσα την διαταγή που εσείς δίνετε δεν σημαίνει ότι δεν θα την κρίνουν και δεν θα την αξιολογήσουν στις μεταξύ τους συζητήσεις.

Τους αξιόλογους ΑΞ δεν τους πειράζει ,ούτε φοβούνται την γνώμη και την κρίση των κατωτέρων τους.Ίσα ίσα μάλιστα που βλέποντας και αναγνωρίζοντας τα προσόντα κάποιων κατωτέρων τους, προσπαθούν να ωφεληθούν τα μάλλα από αυτούς προς όφελος της Υπηρεσίας.

Οι μόνοι ΑΞ που φοβούντε την κριτική είναι αυτοί που δεν μπορούν να αντέξουν καν στην σκέψη ότι υπάρχουν κατώτεροι τους που είναι ΚΑΤΆ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟΙ μορφωτικά από αυτούς.

Από τα λεγόμενα σου μάλλον δεν έχεις υπηρετήσει ακόμα σε Λιμεναρχείο ,γιατί αλλιώς θα σεβόσουν τους κατωτέρους σου και θα αναγνώριζες τη συμβολή τους.

Υ.Γ.Πραγματικά λυπάμαι τους υφισταμένους σου.

Ανώνυμος είπε...

Προς 1:01:00...ο "κατώτερος" και ο "ανώτερος" δεν είναι ρήματα και γράφονται με "ο" και όχι με "ω", πως να μην σε κρίνουν εσένα οι υφιστάμενοί σου ΚΑΚΟΜΟΙΡΕΕΕΕ.....!!!.... "ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ 182".-

Ανώνυμος είπε...

Πρός ανώνυμο @2011 1:01:00 μμ

Τι νομίζεις ότι είσαι ο Θεός και μιλάς έτσι απαξιωτικά για τους συνανθρώπους σου; Για κοίτα εσύ να συμαζευτείς λίγο και να θυμάσαι ότι για να το πάιζεις εσύ διοικητής και προιστάμενος (αν είσαι συνάδελφος) στους κατώτερους στηρίζεσαι ή έχεις αντίθετη άποψη; Για σκέψου ένα σπίτι χωρίς γερά θεμέλια και εσύ να πας να μείνεις στο ρετιρέ, θα πάς;

Ανώνυμος είπε...

ο τύπος Μπορει να είναι και ο ΄΄θεός΄΄... ετσι ειχε αυτοαποκαλεστει πριν καμια δεκαετία ένας άσχετος και νεος ΑΞ , επειδή τον χρεωσε ο Λιμεναρχης του νευραλγικο γραφειο του ΛΧ! Συντομα ο ΄΄θεος΄΄ και αφου προσγειώθηκε απότομα στην πραγματικότητα , εγινε ξανα θνητός σαν ολους εμάς γιατί διαπίστωσε οτι ΄΄κρεμόταν΄΄ απο τους υφισταμένους του Λιμενοφύλακες και χωρίς αυτούς θα ξευτιλιζοταν στην υπηρεσια και στην τοπικη κοινωνία!
Ο ΑΞ που μας απαξιώνει , ας καταλάβει πως τις περισσότερες μάχιμες εξωτερικές υπηρεσίες του ΛΣ , (πλην πλωτών) τις διοικούν στην πράξη αυτοί που δουλέυουν σε αυτές και οι ΑΞ βάζουν τις υπογραφες και τα σφραγιδάκια τους νομίζωντας οτι κατι κανουν... Ευτυχως που υπαρχουν ακομα μερικοι ΛΦ και ΥΞ και διατηρουν την αξιοπρεπεια σε πολλες υπηρεσιες , γιατι εσεις μας εχετε κανει ΄΄ρομπα΄΄ και κοιμαστε ορθιοι. Εσείς οι περισσότεροι ΑΞ είστε στην κοσμάρα σας , άσχετε και γλύφτη Νεε , που με γλύψιμο μπήκες στο ΛΣ και με γλυψιμο θα αναρριχηθείς στην ιεραρχία!
Αραγε ξερεις ποσοι ΑΞ έδωσαν για ΛΦ την εποχη των μοριων (97-03)και κοπηκαν;; ....τι σου λεει αυτο;
κατι ατομα σαν κιεσενα ειστε για κλαματα και σας παιζουν για πλακα οι ΛΦ στις υπηρεσιες σας...κομπλεξαρα!

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κύριε 1:01:00 μμ
Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είστε Αξιωματικός και με την απαξιωτική συμπεριφορά σας προσβάλετε τους αληθινούς Αξ/κούς...Μάλλον καποιος ναυτιλιακός είστε...Αρνούμαι να πιστέψω ότι Αξ/κός πέφτει σε τόσα ορθογραφικά λάθη... η μια φορά συγχωρείται αλλά επαναλαμβανόμενα λάθη στο ίδιο θέμα κάνουν μπάμ .... ακόμα και αναφορά στον δαίμων του πληκτρολογίου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καθώς το ω από το ο στο πληκτρολόγιο απέχουν ΠΟΛΥ...Επίσης αρνούμαι να πιστέψω οτι είστε Αξ/κός διότι αν ήσαστε θα γνωρίζατε όσα θα αναφέρω παρακάτω:
''ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ,ΟΥΤΕ ΑΞΙΑ'' Οι Λιμενάρχες μας όμως τη ζητούν τη γνώμη μας και για αυτούς έχει και σημασία και αξία διότι απλά ''ο παλιος είναι αλλιώς'' και η ''πραγματική'' και ''ουσιαστική'' γνώση έρχεται όχι από τους τίτλους αλλά από την εμπειρία και τα χρόνια στην ανταπόκριση και διαχείριση συμβάντων
''ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΥΤΕ ΔΙΟΙΚΕΊΤΕ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ''
α]τα Λιμεναρχεία λειτουργούν 24ωρο εκ του οποίου τα 2/3 διοικείτε ακόμα και από Λ/Φ [βλέπε Α/Φ]
β]οι Λιμενικοί Σταθμοί διοικούνται απο Λ/Φ
γ]οι Λ/Φ διοικούν
--Σύμφωνα με κάποια εγκειρίδια ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ – ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ οι λειτουργίες της διοικήσεως έχουν ως εξής :
α.Οργάνωση β.Στελέχωση γ.Προγραμματισμός δ.Καθορισμός στόχων ε.Καθοδήγηση στ. Εποπτεία ζ. Έλεγχος
--Σύμφωνα με άλλα α.Στρατηγική / πολιτική (Policy making). β.Καθορισμός αντικειμενικών σκοπών (Setting objectives). γ.Σχεδίαση – προγραμματισμός (Planning). δ.Λήψη αποφάσεων (Decision-making). ε.Οργάνωση (Organizing). στ.Στελέχωση (Staffing). ζ.Διεύθυνση και ηγεσία (Directing – Leading). η.Έλεγχος και συντονισμός (Controlling).
--Όποιος έχει υπηρετήσει σε Λιμενική Αρχή γνωρίζει ότι :
Διεύθυνση Καθοδήγηση Εποπτεία Έλεγχος και συντονισμός και σε αρκετές περιπτώσεις η Λήψη αποφάσεων τα 2/3 της ημέρας είναι καθήκοντα του Α/Φ ο οποίος πολλές φορές είναι Λιμενοφύλακας
''ΤΟ 90% ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΑ ΕΙΧΕ , ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ''για ποιο πράγμα νομίζετε αξιότιμε κύριε ότι μας χρειάζεται το Λ.Σ. ??? για πείτε μας για να ξέρουμε να προσφέρουμε ΜΟΝΟ αυτά και να αφήσουμε τα παραπάνω
''ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ,ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΕΣ Κ.Τ.Λ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ''
ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ=αφού δεν το κατέχετε το θέμα .... γιατί αναφέρεστε σε αυτό ?? ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΕΣ=θα επρεπε να γνωρίζετε ότι στις περισσότερες Λιμενικές Αρχές οι τηλεφωνητές παράλληλα εκτελούν πλήθος άλλων καθηκόντων ενώ σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι και ΒΑΦ-ΒΥΦ και είναι το δεξί χέρι του Α/Φ [safeseanet, sirenac,ναυτολογία,οικονομικά,φτάνει μακριά η λίστα και το κόβω εδώ]...πόσες φορές ο τηλεφωνητής που παράλληλα ήταν και ναυτολόγος και ΒΑΦ-ΒΥΦ μόνο με το κοίταγμα στα μάτια αντάλλασε μυνήματα με τον Α/Φ και καταλάβαινε τι να κάνει και μείωνε τους χρόνους ανταπόκρισης και διαχείρισης των συμβάντων .... αλλα ως ναυτιλιακός μαλλον έχετε μείνει με την εντύπωση ότι τηλεφωνητής είναι μόνο για ωρες αφιξοαναχωρήσεων πλοίων...''ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ,ΤΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΙΜΟΣ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ, ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΜΕΘΌΡΙΟ ,ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΜΜΆΤΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ... ,Κ.ΤΛ.''είναι το μοναδικό σημείο στο οποίο θα συμφωνήσω μαζί σας...
''ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝΜΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΟΧΙ''εδώ θα διαφωνήσω:
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΟΧΙ=δεν μου αρέσει να κρίνω ανωτέρους...ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝΜΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΤΩΤΕΡΩ=αλλά όταν είμαι Α/Φ και ο ΒΥΦ είναι ανώτερος και μεταξύ του προσωπικού της φυλακής θα πρέπει να επιλέξω ποιον από όλους θα πάρω μαζί μου για να ανταποκριθώ και να διαχειριστώ ένα συμβάν όχι μονο δικαιούμαι αλλά ΥΠΟΧΡΕΟΫΜΑΙ να κρίνω αν ο ανωτερός μου έχει γνώσεις και είναι ικανός να διαχειριστεί το συμβάν ..... και δεν αποφάσισα εγώ να έχω ανώτερό μου ως υφιστάμενο...πόσα λίγα ξέρετε ... για αυτό λέω .... δεν είστε αξ/κός
Γ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

BRAVO KYRIE 26-02-11 9:20:00 KALA TA LES STON(GLYFTI)(ROYFIANAKO) 26-20-11 1:01:00 O TYPOS DEN EINAI AKSIOMATIKOS EINAI NOYMERO!!! POY THA ITHELE NA EINAI AKSIOMATIKOS!! DEN KSEREI TI EINAI OLA AYTA POY TOY EGRAPSES!!! THA PREPEI NA AFIEROSEIS POLLES ORES NA TOY TA EKSIGISEIS KIOLAS! TI EINAI LIMENARXEIO! TI EINAI A/F ! TI EINAI SIMATOREIO! TI EINAI NA PREPEI NA PAREIS GRIGORI APOFASI GIA ANTHROPINI ZOI!! TI NA MAS PEI O GENIMENOS VLAKAS!!!

Θεόδωρος είπε...

Ο/Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ Σάββατο, Φεβρουάριος 26, 2011 11:43:00 πμ./// Πιστεύετε ότι όλοι αυτοί που έχουν ήδη προαχθεί μπορούν και είναι διατεθιμένοι να στηρίξουν την βαθμολογική τους εξέλιξη ;;; Εγώ γνωρίζω Λιμενικό Σταθμό και η Διοίκηση φυσικά το ξέρει στη Μυτιλήνη, που είχε (κι ίσως ακόμα έχει)προσωπικό 4 υποπλοιάρχους και 1 πλωτάρχη για Λιμεν/ρχη,όλοι από Υπαξιωματικοί.

Ανώνυμος είπε...

φιλε η εντοπιοτητα ή αν ο τόπος υπηρεσιας εχει γίνει ΄΄τόπος συμφεροντων΄΄ , παιζει μεγάλο ρόλο!
Αν γλυφουν για να μην παρουν μεταθεση λιγα χιλιομετρα πιο κατω και κουραστουν στο Λιμανι η στα γραφεια του ΛΧ, ειναι ενα θεμα...αν η Διοικηση τους επιτρεπει (και δεν ειναι οι μονοι) να βρισκονται ξεχασμενοι στον Λιμενικο Σταθμο , αυτο ειναι το σοβαρο θεμα!!!
Συμφωνω οτι υπαρχουν στο ιδιο νησι υπηρεσιες που καθηκοντα ΑΞ εκτελουν οι ΥΞ ή και λιγοι παλιοι ΛΦ και καθηκοντα ΥΞ εκτελουν οι ΛΦ! Αυτα λόγω ελλειψης στελεχων στις υψηλες θεσεις τις ιεραρχιας των ΛΧ... και γιατι καβατζωνονται διαφοροι βισματουχοι ΑΞ , ΥΞ και ΛΦ σε αλλες υπηρεσιες προνομιουχες σε σχεση με το ΛΧ...
Ας καταλαβει η Διοικηση οτι το ΛΣ δεν είναι ούτε δικό τους χωράφι , ουτε και των στελεχων που την γλυφουν για να καβατζωθούν! Πρεπει να κατανείμουν με τετοιο τρόπο τα στελεχη όλων των βαθμιδων ωστε οι Μαχιμες Υπηρεσίες που είναι η εικονα του ΛΣ , η αιχμή του δόρατος του ΛΣ (ας ειναι και σπασμενο)να ειναι δικαια και πληρως στελεχωμενες!!!
Οσο αφορα στον άσχετο ΑΞ που μας σχολιαζει και του απανταμε...
Πιστευω πως τολμαει να κανει το μαγκακι μονο στο blog ,γιατι στην Υπηρεσια του θα παιρνει απαντησεις στην πραξη καθε μερα απο τους ΛΦ , πριν καν θεσει τα γελοια ερωτηματα που εθεσε εδω...
Την Δευτερα θα ψανει να βρει κανενα ΛΦ τελευταια σειρά να βγαλει τα απωθημενα του...
Ευτυχως υπαρχουν και εξαιρεσεις στις ταξεις των νεων ΑΞ , αλλα ειναι ελάχιστοι...οι περισσοτεροι υποκρινονται και οσο μαθαινουν απο εμας και μας εχουν αναγκη ,κρατανε χαμηλο προφιλ, μετα οταν νιωσουν οτι ξεψαρωσαν , τοτε δειχνουν ποιοι ειναι , αλλα τοτε ειναι που κανουν τα μεγαλα τους λαθη!
Α δε βαριεται...Αποκριες εχουμε ..συνηθισαμε απο ανθρωπους που φορανε μασκες...και αυτο αφορα ολους τους βαθμοφορους του ΛΣ!
Κρατατε ψηλα το κεφαλι συναδελφοι κρατατε ψηλα τις Υπηρεσιες σας να μην ξευτιλιστουμε...να μην νιωθουμε ντροπη για την στολη που φοραμε και αφηστε τους αλλους στον κοσμο τους.

CAPTAIN BASILIS είπε...

Επιτέλους έλαβε τέλος η αδικία τον (182) Αρχ/στων εκ Λ/Φ που τελικά ήταν 83 ?
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πολιτική ηγεσία του ΥΠτΠ/Α/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚ και όσους συνέβαλαν για την αποκατάσταση της αδικίας
Συγχαρητήρια στους 83 Ανθ/στες Λ.Σ καλή σταδιοδρομία.