Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ !!!

Δεν νομίζουμε να υπάρχει κανείς που να διαφωνεί ότι υπάρχουν και Συνάδελφοι που αδικήθηκαν από την πολυσυζητημένη διάταξη...

Αυτό που λέμε εμείς όμως είναι ότι δεν είναι λύση η κατάργηση της διάταξης.Δεν είναι δυνατόν να επιβραβευτούν για άλλη μια φορά τα βύσματα εις βάρος των άλλων.Πρέπει να υπάρχει μια ηθική αμοιβη των "καπνισμένων" Λιμενικών έναντι των "άκαπνων" και βολεμένων.

Για εμάς η λύση είναι η τροποποίηση της διατάξης με επέκταση σε όλους τους ΥΠΑΞ από το 99 που άρχισε και η εισαγωγή τους με μόρια και για όλες τις κατηγορίες πτυχίων(ΤΕΙ-ΑΕΙ-ΑΕΝκτλ).
Να μπορούν να προαχθούν πχ. στον βαθμό του Σημαιοφόρου ΜΟΝΟ όσοι έχουν υπηρετήσει σε Υπηρεσίες Α΄ και Β΄ και Γ΄ κατηγορίας αλλά ίσως και σε κάποια νησιά άλλων κατηγοριών.

Το θέμα για εμάς είναι οι συνδικαλιστές μας να ζητάνε να συζητήσουμε και να τροποποιήσουμε την διάταξη αυτή ώστε να γίνει δίκαιη για ΟΛΟΥΣ και όχι να ζητάνε την κατάργηση της για να βολευτούν τα κολητάρια τους.

Μπορεί να ακούγονται σκληρές και επώδυνες οι προτάσεις μας αλλά πολλές φορές το δίκαιο και το σωστό είναι επώδυνο.

Για παράδειγμα υπάρχουν άτομα που βγαίνοντας από την σχολή έβαλαν λυτούς και δεμένους για να πάνε στον τόπο της επιλογής τους ΑΔΙΚΑ,ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΩΝ και στην διάρκεια της οκταετίας παντρεύτηκαν.Τωρα που έκλεισαν όμως την οκταετία βγαίνουν και κλαίγονται και φωνάζουν και ζητάνε μάλιστα και προστασία από τους συνδικαλιστές να τους βοηθήσουν γιατί έχουν οικογένεια.

Είναι σαν τον κατηγορούμενο που στέκεται μπροστά στον δικαστή για τον φόνο των γονιών του και με δάκρυα στα μάτια ζητάει την επιείκια του γιατί είναι ορφανός!!!

Τους αρέσει δεν τους αρέσει, εμείς σε όλους αυτούς λέμε ότι το ΣΩΣΤΟ και το ΔΙΚΑΙΟ είναι να πάρουν αυτοί μετάθεση και όχι καποιοι άλλοι  στην θέση τους.

Οι εργατοπατέρες μας όμως αδιαφορώντας για το ΠΔ, τα μόρια και τη δικαιοσύνη, τους υπερασπίζονται για ψηφοθηρικούς λόγους αδιαφορώντας για όλους όσους αδικούν με την στάση τους και την συμπεριφορά τους.

Θεωρούμε παράλογο και απαράδεκτο λοιπόν να βγαίνουν οι συνδικαλιστές και να υπερασπίζονται όλους αυτούς τους βολεμένους και βυσματίες.Ο ρόλος του Συνδικαλιστή πρέπει να είναι άλλος.Η υπεράσπιση της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ !!!

Αυτό λέμε...
Είναι Σκληρό???
Μπορεί να είναι!!!
Αλλά αυτό θεωρούμε ότι είναι δίκαιο!!!

Εσείς???

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπηρετώ για 9 χρόνια σε νησιά του αιγαίου ως Κυβερνήτης σε πλωτά σκάφη του ΛΣ και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η έχθρα των συνάδελφων εις βάρος όλων όσων αγωνίζονται για την απονομή δικαιοσύνης και την προαγωγή μας από το βαθμό του Αρχικ/στη σε Ανθ/στη .
Μου δίνεται η εντύπωση, μιας και δεν αφορά τους περισσότερους από αυτούς που γραφούν ,ότι δεν είναι λιμενικοί.
Ποτέ δεν αντιδράσατε για κάτι αγαπητοί <> με τόση έπαρση και πάθος !!!
ΓΙΑΤΊ ΑΡΑΓΕ !!!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Δεν ξέρουμε γιατί αντιδρούν οι υπόλοιποι...
Θα σου πούμε όμως γιατί αντιδρούμε εμείς έτσι έντονα και με πάθος...

Γιατί πιστεύουμε ότι η διάταξη αυτή ήταν πραγματικά στον σωστό δρόμο.

Γιατί πιστεύουμε ότι η διάταξη αυτή πρεπειι να διορθωθεί και όχι να καταργηθεί.

Γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει κάποια στιγμή να δοθούν κίνητρα για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών στις δυσμενείς-δύσκολες Υπηρεσίες για να αρχίσουν κάποτε όλοι να ζητάνε να υπηρετήσουν στην παραμεθόριο και σε άλλες δύσκολες Υπηρεσίες.

Για να σταματήσουν όλοι να παίρνουν τηλεφωνα σε βουλευτες-υπουργους-νομαρχες-δημαρχους-συνδικαλιστες-παπαδες για να βολεύονται και να πηγαίνουν τελικά στην παραμεθόριο μόνο όσοι δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη.

Εσύ γιατί άραγε διαφωνείς με όλα αυτά????

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ 2011 ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΒΙΚΟ ΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΣ .
ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΟΥΝΕΛ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ,ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΟΣΟ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ- Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΣ ΑΛΛΑ ΙΔΙΩΣ- Η ΠΟΕΠΛΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΛΛΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΕΞΕΛΙΞΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΜΕΤΟΧΟΣ.
ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΥΝΟΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ……ΜΗ ΤΣΙΜΠΑΤΕ !!!
ΜΑΚΑΡΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Λ.Σ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ!!!
ΜΗΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ !!!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΝ!!!
ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ !!!
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ Λ.Σ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ !!!

Ανώνυμος είπε...

να υπηρετείς στην παραμεθόριο και να έχεις τόπο συμφερόντων το νησί που είσαι, σίγουρα δεν είναι το ίδιο με το να υπηρετείς στην Αθήνα και να είναι το σπίτι σου στην Αλεξανδρούπολη. Ακόμα και το νησί της παραμεθορίου που υπηρετείς παίζει ρόλο, δεν είναι το ίδιο η Ρόδος, Κώς,Σάμος με Κάστελόριζο, Αγαθονήσι.Επίσης το να υπηρετείς στην Πάρο-Νάξο και άλλα νησιά με τεράστια επιβατική κίνηση και με μεγάλο αντικείμενο δεν είναι το ίδιο με το να Υπηρετείς στο Πόρτο Ράφτη, την Μηχανιώνα, τις ΑΕΝ και το Υπουργείο. Σε έναν ιδανικό νόμο θα έπρεπε να παίζουν πολλά ρόλο όπως είναι τα ενοίκια, ο πληθυσμός του τόπου, η απόσταση από το σπίτι σου, ο φόρτος εργασίας, πόσες μεταθέσεις έχεις στην πλάτη σου, πλωτό ή όχι, χρόνια υπηρεσίας κ.α
Σύμφωνα με τα παραπάνω θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται το θέμα τον προαγωγών και όχι όπως κάνει η ΠΟΕΠΛΣ. Οι φοβεροί συνδικαλιστές μας λειτουργούν πελατειακά και απλά ικανοποιούν αιτήματα και ρουσφέτια χωρίς καμιά μελέτη για την καλυτέρευση του συστήματος. Στα πρότυπα τον Ελλήνων πολιτικών , απλά και ξερά πονάει μάτι κόψει κεφάλι. Όσο για τους συνάδελφους που συνυπηρετούν με την αρχικελευστίνα σύζυγο τους, να την πάρουν και να πάνε σε κάποιο νησάκι γιατί ήξεραν ότι όταν μπήκαν στο Λ.Σ. θα είχαν και μεταθέσεις. Μεταθέσεις μακριά από το σπίτι τους και όχι από το Υπουργείο στο ΚΛΠ. Δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση τα σχόλια του τύπου έχω κάνει αίτηση για μετάθεση στην παραμεθόριο και δεν με έστειλαν, αφού όλοι ξέρουμε τι πραγματικά έχει γίνει. Οπότε στις κοπελιές θα συνιστούσα λιγότερη υποκρισία γιατί αυτές που αξίζουν πραγματικά είναι η εξαίρεση του κανόνα. Αφου ρε λαμόγια βάλατε τον τσάτσο σας και σας έστειλε όπου γουστάρατε, τι ψάχνεστε τώρα; Εν κατακλείδι δεν έχει σημασία αν θα πάρετε τον βαθμό ή όχι, εγώ σας εύχομαι να πάρετε 2 βαθμούς μαζί, σημασία έχει η λαμογιά που έχει περάσει στο DNA μας και ότι ουσιαστικά δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα προς την σωστό σε αυτό το σώμα. Καληνύχτα Λ.Σ.

Unknown είπε...

συνάδελφε "συνδικαλιστή", θα πρέπει να ξέρεις ότι σε αυτήν την κατάσταση φτάσαμε γιατί καταλύσαμε τους νόμους, τους κανονισμούς και το Σύνταγμα. Οπότε άν θέλουμε να βγούμε από την κρίση ή οποία είναι κρίση αξιών και όχι οικονομική, πές στα φιλαράκια σου τους συνδικαλιστές να υπερασπίζονται τον νόμο, τους κανονισμούς και το Σύνταγμα με νύχια και με δόντια και όχι όσους νόμους μας βολέυουν.

Ανώνυμος είπε...

Αναδημοσιευση απο ΠEIΡATIKO

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ,
ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ
ΜΕΡΕΣ .
ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ
ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ
ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΓΛΕΊΦΤΕΣ - ΚΛΑΦΤΕΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ
ΣΥΝΑΜΑ ΠΑΡΤΑΟΛΕΣ
ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΑΔΙ !
ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΝ ΔΕΝ
ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ,
ΤΟΤΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ , ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ , ΠΟΥ
ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΤΟ
ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟ
ΔΟΚΟΥΝ …………………… . .. . . . ..
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΝ Ν 3079 / 2002
.
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ , ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ !
ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΆΛΛΩΣΤΕ ΤΟΟΟΣΑ
ΧΡΟΝΙΑ !
ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΠΕΙΡΑΤΙΚΟΥΣ
ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΜΠΑΡΟΥΤΟΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟΣ !