Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή προς κ.Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Πειραιάς, 14-02-2011
Αριθμ. Πρωτ.: 13/11

Προς: Κύριο Xρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Κύριε Υπουργέ,
Στις 02-02-2011 κληθήκαμε στη Διαρκή Επιτροπή, να διατυπώσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας, αναφορικά με το Σχέδιο Νόμου περί σύστασης Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος.
Μεταξύ άλλων τότε, καταθέσαμε την διαφωνία μας για τις αποσπασματικές ρυθμίσεις άρθρων του Σχεδίου Νόμου, που τροποποιούν τον Κώδικα Προσωπικού Λ.Σ.

Τονίσαμε τότε, ότι οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν μικρό μέρος του προσωπικού Λ.Σ. και ζητήσαμε την απόσυρσή τους, προτείνοντας την επικαιροποίηση του Κώδικα συνολικά, αιτιολογώντας την πρότασή μας, ότι η αποσπασματική προσέγγιση των θεμάτων που αφορά, στις περισσότερες περιπτώσεις, δημιουργεί θέματα παρά επιλύει. Απόδειξη αυτού, οι συνεχείς αντιπαραθέσεις, διαδικτυακά (και όχι μόνο), όλο αυτό το μεσοδιάστημα, μεταξύ συναδέλφων, που διαρρηγνύουν την επαγγελματική συνοχή.
Παρατηρούμε όμως, ότι αντί αυτή η πρότασή μας να γίνει αποδεκτή, συνεχώς προσθέτονται κι άλλες αποσπασματικές ρυθμίσεις, χωρίς σοβαρή επεξεργασία, με τις υπηρεσίες και με την Ένωσή μας.

Κύριε Υπουργέ,
Πιστεύουμε ότι ο τρόπος αντιμετώπισης των θεμάτων που απασχολούν το προσωπικό Λ.Σ. δεν είναι ο καταλληλότερος. Σας καλούμε για την απόσυρση των επίμαχων διατάξεων και την επαναφορά τους σε άλλο Σχέδιο Νόμου, ώστε όλα αυτά να ιδωθούν συνολικά και να αντιμετωπιστούν ανάλογα.
Για το Δ.Σ.
       Ο Πρόεδρος                   Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος ΜΑΝΩΛΟΥΔΗΣ   Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: