Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ενστολοι σε κύκλωμα στη Πάτρα

Αρχιφύλακας και αρχικελευστής του Λιμενικού κατηγορούνται για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και λαθρομεταναστών

Eνας 44χρονος αρχιφύλακας και ένας 39χρονος αρχικελευστής του Λιμενικού Σώματος, που υπηρετούν και οι δύο στη Πάτρα, συνελήφθησαν την Τετάρτη στην αχαϊκή πρωτεύουσα κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών καθώς και λαθραίων τσιγάρων.

Oπως έγινε γνωστό εντοπίστηκε, μετά από πληροφορίες, από λιμενικούς στην Πάτρα ένα φορτηγό, το οποίο επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία και ένα ΙΧ αυτοκίνητο τα οποία κρίθηκαν ύποπτα και εξετάστηκαν.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και συνελήφθησαν πέντε λαθρομετανάστες, κρυμμένοι ανάμεσα σε χαρτοκιβώτια με πορτοκάλια συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια κατά την διάρκεια περαιτέρω ελέγχου εντοπίστηκαν 266.800 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι.

Οι λιμενικοί συνέλαβαν τον 44χρονο αστυνομικό και τον 39χρονο συνάδελφο τους ως συνεργούς στη μεταφορά των τσιγάρων και των μεταναστών. Παράλληλα κατασχέθηκαν τα δυο οχήματα, τα τσιγάρα, ένα πιστόλι και δυο κινητά τηλέφωνα.

Ο λιμενικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Ανάλογη διαδικασία αναμένεται να ακολουθηθεί και για τον αστυνομικό.

REPORTAZ CRIMES ON AIR
Tην ώρα που δυο νέα παιδιά έχυναν το αίμα τους στου Ρέντη, στην Πάτρα ένας συναδελφός τους και ένας λιμενικός έστηναν χορό χιλιάδων ευρώ για τη διακίνηση λαθρομεταναστών και λαθραίων τσιγράρων.
Όλα ξεκίνησαν στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Διεύθυνσης Ασφαλείας του Λιμενικού Σώματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν για έλεγχο ένα Φ/Γ όχημα (τράκτορας – επικαθήμενο) και ένα Ι.Χ.Ε. όχημα.

Το Φ/Γ όχημα επρόκειτο, μέσω της Πάτρας να επιβιβασθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο της γραμμής, που είχε προορισμό την Ιταλία.
Κατά την διαδικασία ελέγχου του φορτηγού οχήματος, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πέντε (05) αλλοδαπών, οι οποίοι βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένοι, εντός του χώρου του φορτίου του επικαθήμενου, που αποτελούνταν από χαρτοκιβώτια με πορτοκάλια, οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Στην συνέχεια, σε περαιτέρω έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του χώρου του φορτίου, διαπιστώθηκε και η ύπαρξη 266.800 πακέτων λαθραίων τσιγάρων, συγκεκριμένου τύπου, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι.
Από προσωπικό της Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής συνελήφθησαν, ως συνεργοί στην μεταφορά των λαθραίων τσιγάρων και παράνομων μεταναστών στο εξωτερικό, ένας 44χρονος, στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας και ένας 39χρονος, στέλεχος του Λιμενικού Σώματος, που αμφότεροι υπηρετούν στην Πάτρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα οχήματα, η ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων, ένα πιστόλι και δύο κινητά τηλέφωνα.
Το στέλεχος του Λιμενικού Σώματος που συνελήφθη, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα έχει αρμοδίως διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα Αρχιφύλακας, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ

Μιλάμε για έναν λιμενικό,που υπηρέτησε και στον Γ.ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ, από το 2001, στο Λ.Σ, μέχρι το 2008 στην ΜΥΑ και μετά στα ΚΕΑ ΠΑΤΡΑΣ.
ετών 39, ΑΡΧΙΚΕΛΕΥΣΤΗΣ , ΟΝΟΜΑΤΙ, Αν.Γ και το "λουλούδι' της ΕΛ.ΑΣ , που συνόδευε και το φορτηγό, μην το πιάσουν αστυνομικοί, είναι ετών 44 και υπηρετούσε στην ΠΑΤΡΑ, ΤΜΗΜΑ ΚΛΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ, ΟΝΌΜΑΤΙ , Δ.Γ
Ο αρχικελευστής βρισκόταν στον καταπέλτη , για να μπορέσει να μπει ελεύθερα στο πλοίο ,το φορτηγό όχημα στο πλοίο.
Μου φαίνεται, πως σε είχα γνωρίσει στο λιμάνι τον Οκτώβρη του 2010 ,
ΚΆΝΩ ΛΆΘΟΣ "ΛΟΥΛΟΎΔΙ" ΤΟΥ ΜΠΑΞΈ;;;
Βεβαίως και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα κι αφού τους δίνει στεγνά ο φορτηγατζής προβλέπεται και συνέχεια πίσω από τα κάγκελα.
Όμως ακούτε θράσος..
ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ Ο ΚΕΑΤΖΗΣ, ΟΤΑΝ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΕΒΡΙΖΕ ΓΙΑ ΤΑ....ΛΑΛΟΓΙΑ...
ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΤΙ ;;;;

ΠΟΠΗ ΧΡ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ

Είμαστε σαφείς.
Δεν μπορεί κάποιοι να μάχονται με κίνδυνο της ζωής τους και κάποιοι άλλοι να οικονομάνε εκμεταλλευόμενοι μετανάστες απελπισμένους και ντροπιάζοντας το Σώμα, στο οποιο υπηρετούν.
Συγχαρητήρια στον Κεντρικό Λιμενάρχη Πατρών, Ευ.Τσάντζαλο, στα παιδια του της Διεύθυνσης Ασφάλειας του υπουργείου, στους αστυνομικούς, που συνέδραμαν, στα παιδιά του λιμεναρχείου, που δούλεψαν προσεχτικά, οργανωμένα και με μέθοδικότητα.
Έξω τα αποστήματα και όλα στο φως
Απολύτως συμφωνούμε με τον λιμενάρχη και την επιλογή της ηγεσίας όχι υπόγειες διαδρομές.
ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ.
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ....
Υπάρχουν κι άλλοι ;;;
Ολοι στην ....σέντρα !!!
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑ.
ΕΚΕΙ...Η ΑΛΛΟΥ ...
ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ...

ΠΟΠΗ ΧΡ.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, που και πιστεύουμε και πρεσβεύουμε προς τα έξω.
Υπάρχουν ένας-δυό, τρεις , που έχουν αποφασίσει να βάλουν το χέρι στο βάζο με το μέλι.
Δεν ευθύνονται όμως οι υπόλοιποι Κεατζήδες του λιμεναρχείου Πατρών, ούτε και οι υπόλοιποι λιμενικοί.
Υπάρχουν εργαζόμενοι, που δουλεύουν σκληρά και αποδίδουν μάλιστα στην πράξη...
Και μάλιστα, χωρίς μηχανήματα X-RAY,που έχουν οι Ιταλοί συνάδελφοι τους.
Πέρσι Φλεβάρη είχαμε 62 επιστρόφές μεταναστών από Ιταλία. Φέτος έχουμε 42.
Κάτι είναι κι αυτό
Μην το υποτιμούμε...
Οταν τα φράγκα είνα πολλά , πάντα βρίσκονται ελαστικές συνειδήσεις.
Ομως δεν είναι όλοι οι ένστολοι υπεύθυνοι.
Και δεν είναι σωστό να υποτιμάται η καθημερινή, επι 24ωρου βάσεως δουλειά των υπολοίπων...

Πόπη Χριστοδουλίδου

Ανώνυμος είπε...

Ποπάρα θα ζητήσεις ΣΥΓΝΩΜΗ που σε χθεσινό σου δημοσίευμα ανεπιφύλακτα μίλαγες για ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧΤΣΕ που θα βρεθούν πίσω από τα σίδερα της φυλακής; Ή πρέπει να φας τις πρώτες μηνύσεις;

Ανώνυμος είπε...

Προβληματισμένοι και στεναχωρημένοι από τα περιστατικά εμπλοκής συναδέλφων τους σε παραβατικές συμπεριφορές εμφανίζονται οι λιμενικοί και οι αστυνομικοί της Πάτρας μετά και τη σημερινή αποκάλυψη για τη συμμετοχή λιμενικού της Πάτρας και αστυνομικού που υπηρετεί στην Ασφάλεια Πάτρας στο κύκλωμα λαθραίας μεταφοράς τσιγάρων και μεταναστών. Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος των λιμενικών Υπαλλήλων της Πάτρας Θανάσης Μπαρζός σημείωσε ότι «οι επαναλαμβανόμενες καταστάσεις είναι ότι χειρότερο για το προφίλ του σώματος. Δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιες υποθέσεις εμπλοκής συναδέλφων μας. Δεν έχουν θέση ανάμεσα στους συναδέλφους που καθημερινά αγωνίζονται» τόνισε. «Πρόκειται για ένα λυπηρό γεγονός που και εμείς το εξετάζουμε για να δούμε τις ακριβείς διαστάσεις της εμπλοκής του συναδέλφου μας στην υπόθεση. Αν ισχύει ο βαθμός εμπλοκής του αστυνομικού όπως και σε κάθε περίπτωση διαφθοράς θα είμαστε κάθετοι» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Θανάσης Αθανασόπουλος.
Χθες το απόγευμα το προσωπικό της προσωπικό της Διεύθυνσης Ασφαλείας του Λιμενικού Σώματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο ένα φορτηγό, που επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πλοίο για την Ιταλία και ένα Ι.Χ.Ε. όχημα. Κατά την διαδικασία ελέγχου του φορτηγού οχήματος, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πέντε αλλοδαπών, οι οποίοι βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένοι, εντός του χώρου του φορτίου του επικαθήμενου, που αποτελούνταν από χαρτοκιβώτια με πορτοκάλια, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Στην συνέχεια, σε περαιτέρω έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του χώρου του φορτίου, διαπιστώθηκε και η ύπαρξη 266.800 πακέτων λαθραίων τσιγάρων, συγκεκριμένου τύπου, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι. Οι λιμενικοί συνέλαβαν ως συνεργοί στην μεταφορά των λαθραίων τσιγάρων και παράνομων μεταναστών στο εξωτερικό, έναν 44χρονο, στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας και έναν 39χρονο, στέλεχος του Λιμενικού Σώματος, που αμφότεροι υπηρετούν στην Πάτρα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα οχήματα, η ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων, ένα πιστόλι και δύο κινητά τηλέφωνα. Ήδη ο Λιμενικός που συνελήφθη, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα έχει αρμοδίως διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Σε διαθεσιμότητα τέθηκε και ο αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ.

Γωγώ Παπαδάκου

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ

Συνέβη και αυτό.
Χτες το βράδυ ανακρίθηκε και άλλος ένας Κεατζής, ταλαιπωρήθηκε άδικα , λόγω μιας λανθασμένης μαρτυρίας , αλλά είναι αθώος!!!

Σχετικά με το ανωτέρω άρθρο,
θα ήθελα να ξέρω, εάν θα υπάρξουν συνέπειες για τα στελέχη της Δ.Α. που παρακολουθούσαν το εν λόγω φορτηγό και αναγνώρισαν τον λιμενικό, που δεν είχε καμία σχέση.
Το ερώτημα ήταν ρητορικό φυσικά.
Όλοι ξέρουμε, πως τοποθετούνται σε αυτές τις υπηρεσίες, με τον μπάρμπα από την Κορώνη, που λέει και ο λαός μας.
Αυτός ο μπάρμπας θα μεσολαβήσει και αυτή την φορά, για να μην ενοχληθούν τα ¨παιδιά¨!!!
Γιατί, αυτός ο μπάρμπας δεν τα τοποθετεί κάπου αλλού;
Να ξεκουραστούν τα παιδιά και να μην παίρνουν και αθώους στο λαιμό τους ;;;;;
Είναι προφανές, πως για αυτή την δουλειά, δεν κάνουν!!!!

Συγχαρητήρια Κε Αθανασόπουλε για το προσωπικό, που επιλέγετε
να χειρίζεται τόσο ευαίσθητες υποθέσεις !!!!

Ανώνυμος είπε...

Εκεί που άπαντες ξαφνιάστηκαν στο άκουσμα της είδησης, για συγγενείς αστυνομικών οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση των «μπράβων» που συνελήφθησαν πριν τέσσερις μέρες κατηγορούμενοι για εκβιάσεις, ληστεία και απόπειρες ανθρωποκτονίας, ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε σε όλους η νέα περίπτωση...

του αστυνομικού και του λιμενικού, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές το βράδυ με την κατηγορία ότι κανόνιζαν, με το αζημίωτο, το πέρασμα από το λιμάνι της Πάτρας λαθρομεταναστών αλλά ακόμη και εμπορευμάτων λαθραίων τσιγάρων.

Η σύλληψη έγινε στο χώρο του λιμανιού της Πάτρας ύστερα από παρακολούθηση, η οποία είχε ξεκινήσει απ' έξω. Όταν οι άνδρες που παρακολουθούσαν, βεβαιώθηκαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν τη σύλληψη, έχοντας εξασφαλίσει τα επιβαρυντικά στοιχεία, έκαναν την έφοδο. Ο αστυνομικός και ο λιμενικός επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο και ουσιαστικά συνόδευαν το φορτηγό που ακολουθούσε πίσω τους. Και στο οποίο βρέθηκαν 5 λαθρομετανάστες αλλά και 266.800 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, αυτή η υπόθεση δεν «βγήκε» τυχαία. Αντιθέτως, ήταν αποτέλεσμα έρευνας που κράτησε αρκετό καιρό. Και μάλιστα ήταν έρευνα που δεν ξεκίνησε από τις αστυνομικές Αρχές, αλλά από το κεντρικό λιμεναρχείο της Πάτρας, όπου φαίνεται πως οι αξιωματικοί του είχαν «μυριστεί» την περίεργη συμπεριφορά τόσο του αστυνομικού, όσο και του δικού τους, του λιμενικού.

Βέβαια, είναι αλήθεια πως οι πληροφορίες σε σχέση με την περίπτωση του λιμενικού είναι συγκεχυμένες. Λέγεται ότι μέχρι και μετά τη σύλληψή του δεν ήταν επαρκώς επιβεβαιωμένο το εάν πράγματι συμμετείχε στην παράνομη δραστηριότητα της διευκόλυνσης μεταφοράς λαθρομεταναστών ή λαθραίων εμπορευμάτων σε συνεργασία με τον αστυνομικό. Ο οποίος, να σημειωθεί, πως φέρει το βαθμό του αρχιφύλακα και υπηρετεί στις τάξεις της ασφάλειας.

Άνθρωποι... ένστολων!

Τις τελευταίες ημέρες ξεσπούν η μία μετά την άλλη οι περιπτώσεις συλλήψεων ατόμων που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με στολή. Θυμίζουμε ότι στην περίπτωση των συλλήψεων για τους εκβιασμούς σε καρναβαλικά στέκια, ενεπλάκη πρώτα ο αδελφός ενός αστυνομικού και μία ημέρα αργότερα είχαμε τη σύλληψη του γιου ενός συνταξιούχου αστυνομικού. Και οι δύο κατηγορούνται για συμμετοχή στους εκβιασμούς, αλλά και για τις υποθέσεις της ληστείας με καλάζνικοφ στην ΑΤΕ των Ζαρουχλεΐκων καθώς και για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας. Το γεγονός προβληματίζει ακόμα και σε σχέση με το ενδεχόμενο να αποσπούσαν πληροφορίες από τα δικά τους άτομα, χωρίς εκείνα να φαντάζονται την παράνομη δραστηριότητα που κρυβόταν από πίσω...

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΣΤΟ FACEBOOK
Γνώριζε ότι θα τον έπιαναν...!

Το αξιοσημείωτο σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι αυτό που έκανε λίγο πριν τη σύλληψή του ο αδελφός του αστυνομικού ο οποίος συνελήφθη μαζί με τους άλλους. Φαίνεται σα να ήξερε ότι θα τον πιάσουν οι αστυνομικοί και απλώς τους περίμενε. Δύο - τρεις μέρες πριν τη σύλληψή του είχε αλλάξει την κεντρική φωτογραφία στο προφίλ του και είχε βάλει μία φωτογραφία με χειροπέδες.

Στο πλαίσιο της «κατάστασής» του στο facebook είχε γράψει: «Τους περιμένω να έρθουν...». Τυχαίο; Μάλλον όχι. η έρευνα είχε ήδη ξεκινήσει και προφανώς ο ίδιος γνώριζε την πορεία της. Άρα, και το ότι οι αστυνομικοί ήταν πολύ κοντά στις συλλήψεις.

Πηγή: dete

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ.....................


Το καρναβάλι πέρασε, ο βασιλιάς καρνάβαλος κάηκε,
αλλά δυστυχώς κάποιοι μασκαράδες κυκλοφορούν ακόμα ανεξέλεγκτοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Έχει περάσει ,περίπου μια βδομάδα και δεν έχει διαταχθεί ακόμα κάποια ΕΔΕ για τις συνθήκες που παραλίγο να μπει ένας ΑΘΏΟΣ φυλακή,
άραγε κάποιοι είναι πάνω από τους νόμους;
Δεν είναι τυχαία φυσικά η χρονική στιγμή, που δημιουργήθηκε αυτό, λίγο πριν από τις επόμενες κρίσεις αξιωματικών του Λ.Σ. ,που κάποιοι ήθελαν να παρουσιάσουν έργο!!!!!
Ωστόσο, τα ερωτηματικά πολλά και όλα αναπάντητα.
Ας παραθέσουμε άλλη μια φορά τα γεγονότα:
1) Ο ΑΘΏΟΣ που κατηγορήθηκε, υποτίθεται πως μετέφερε μαζί με τον Αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. (όπου και συνελήφθη) το φορτηγό με τα λαθραία τσιγάρα από το Αίγιο έως και το λιμάνι της Πάτρας.
2) Ο Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. σε γραπτή του κατάθεση αναφέρει πως δεν γνωρίζει τον εν λόγω στέλεχος του λιμενικού και δίνει τα πλήρη στοιχεία του ατόμου που ήταν συνοδηγός του(ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας κτλ)
Οπότε αναρωτιόμαστε και δικαίως τα παρακάτω:

1) Γιατί τα στελέχη του Γρ. εσωτερικών υποθέσεων μαζί με τον διοικητή του Γρ.Ασφαλείας του ΚΛ.Πάτρας κάλεσαν και ανέκριναν τον ΑΘΏΟ λιμενικό; αρκέστηκαν μόνο στην προφορική μαρτυρία του φορτηγατζή, ενός εγκληματία,(βάση της ελληνικής δικαιοσύνης, που τον έχει καταδικάσει για λαθρεμπορία και παλαιότερα) ;
2) Γιατί δεν ρώτησαν και τα στελέχη της Δ.Α. του υπουργείου που παρακολουθούσαν το συγκεκριμένο φορτηγό;
3) Εάν δεν τους ρώτησαν ή τους ρώτησαν και είπαν πως δεν ήταν ο λιμενικός συνοδηγός στο ΙΧ του Αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. επέδειξαν υπερβάλλον ζήλο, και παρότι είχε ακλόνητο άλλοθι προσπάθησαν να καταστρέψουν έναν ΑΘΏΟ;
4) Εάν πάλι τα στελέχη της Δ.Α. αναγνώρισαν και υπέδειξαν τον συγκεκριμένο, ΑΘΏΟ, δεν θα τους καταλογιστούν ευθύνες ;
5) Γιατί ο διοικητής του Γρ.Ασφαλείας του ΚΛ.Πάτρας δεν έλαβε γραπτές καταθέσεις τόσο από τον οδηγό όσο και από τα στελέχη της Δ.Α.(εφόσον είχαν αναγνωρίσει τον ΑΘΏΟ λιμενικό) ώστε ο καθένας τους να είναι υπεύθυνος και υπόλογος για τις πράξεις του; 6) Παρότι η Δ.Α. παρακολουθούσε το φορτηγό μαζί με την συνοδεία του, τον αστυνομικό και τον συνοδηγό του, πως και υπό ποιες συνθήκες διέφυγε και ακόμα αναζητείτε ο συνοδηγός και δεν συνελήφθη μαζί με τον αστυνομικό;
7) Για μία τόσο σοβαρή υπόθεση η Δ.Α. διάθεσε μόνο δύο άτομα;
Και χωρίς αξιωματικό επικεφαλή;
Μήπως επειδή ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης και για να είναι σίγουρος ο εντολέας τους ότι θα ¨κόψουν και θα ράψουν το κουστούμι ,
¨ όπως αυτός θα ήθελε;

Δυστυχώς όλα αυτά χρειάζονται απαντήσεις!!!!!!!!!
Και όχι σήμερα ή αύριο ,αλλά χθες !!!!!

Μάλιστα, απορώ με τον Κο Αρχηγό του Λ.Σ. ,που γνωρίζοντας ,
πόσο αυστηρός, αλλά και δίκαιος είναι
δεν έχει διατάξει ακόμα κάποια ΕΔΕ,
μήπως οι εμπλεκόμενοι
του παρουσιάζουν έναν όμορφο κόσμο αγγελικά πλασμένο,
για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;