Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η πρώτη συστέγαση Αστυνομικού Σταθμού και Λιμεναρχείου είναι γεγονός!!!Διαβάστε να ξεστραβωθείτε κύριοι Συνδικαλιστές μας!!!

Πρωτοβουλίες για το θέμα της επαναλειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού Κατακόλου καθώς και της ενίσχυσης του προσωπικού της αστυνομίας και του λιμενικού σώματος ειδικά τώρα που ανοίγει η τουριστική σεζόν, ελήφθησαν στη χθεσινή σύσκεψη εμπλεκομένων φορέων που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών το πρωί στο δημαρχείο Πύργου με μοναδικό θέμα την ασφάλεια του λιμανιού.
Οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν το θέμα της ασφάλειας του λιμανιού Κατακόλου υψίστης σημασίας , αφού το επίνειο του Πύργου αποτελεί πύλη εισόδου 1 εκατομμυρίου τουριστών το χρόνο και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αστυνομεύεται όπως τα μεγάλα λιμάνια του εξωτερικού δημιουργώντας συνθήκες ασφάλειας για όλον αυτόν τον κόσμο που υποδέχεται αλλά και για τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο που δραστηριοποιείται εκεί.

Άλλωστε ο εμπορικός Σύλλογος του Κατακόλου ήταν αυτός που ανέλαβε την πρωτοβουλία να επισκεφθεί το δήμαρχο και να ζητήσει να τεθεί επί τάπητος το θέμα της ασφάλειας, κυρίως μετά την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή και τις δύο πρόσφατες διαρρήξεις καταστημάτων. Όπως τονίστηκε στη σύσκεψη είναι παγκόσμια πρωτοτυπία ένα λιμάνι τέτοιας εμβέλειας να μην έχει αστυνομικό σταθμό και αστυνομική δύναμη και φύλαξη σε 24ώρη βάση.

Ο δήμαρχος κ. Μάκης Παρασκευόπουλος δεσμεύτηκε ότι εντός ολίγων ημερών, στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα επαναλειτουργήσει ο Αστυνομικός Σταθμός που θα στεγαστεί σε ένα τμήμα του κτιρίου του Λιμεναρχείου και θα γίνουν προσπάθειες να αυξηθεί η αστυνομική του δύναμη και να ενισχυθεί το δυναμικό των ανδρών του Λιμενικού Σώματος. Γι αυτό και τις επόμενες μέρες θα προγραμματίσει επίσκεψη και συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή για να του μεταφέρει την σημερινή απαράδεκτη εικόνα του λιμανιού και να ζητήσει την υλοποίηση όλων των παραπάνω αιτημάτων.

Οι πρώτες κινήσεις

Ειδικότερα σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πύργου τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι σε αντίθεση με άλλες περιοχές το Κατάκολο έχει μικρή εγκληματικότητα, παραμένει σημαντικό το θέμα της ασφάλειας του λιμανιού. Προς αυτήν την κατεύθυνση ανέφερε ότι θα αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Η επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Κατακόλου, καθώς βρέθηκε χώρος στο Λιμεναρχείο, ενώ παράλληλα ζητήθηκε η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης για το λιμάνι, αφού όπως επισήμανε ο δήμαρχος δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν 10.000 τουρίστες ημερησίως από τις κρουαζιέρες και ένας ή δύο αστυνομικοί! Αυτό δεν δημιουργεί συνθήκες ασφαλείας ούτε για την προστασία των ξένων επισκεπτών, ούτε και των ντόπιων. Φυσικά τόνισε ότι όταν έρχεται κρουαζιέρα, άνδρες της ομάδας «ΔΙΑΣ» περιπολούν στο λιμάνι, όπως και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Κατακόλου του Λιμενικού, όμως και αυτοί δεν επαρκούν όταν κυκλοφορεί τόσος κόσμος.

2) Το Λιμενικό Σώμα θα πρέπει και αυτό να δυναμώσει αριθμητικά, αφού όπως επισήμανε ο κ. Παρασκευόπουλος, δεν είναι δυνατόν ο Λιμενικός Σταθμός Παλουκίου να έχει προσωπικό 8 άτομα και το Λιμεναρχείο Κατακόλου λιγότερα!

3) Από πλευράς Δημοτικής Αστυνομίας θα γίνει προγραμματισμός για να συμβάλλουν και αυτοί στην προσπάθεια αστυνόμευσης και όλες μαζί οι αρχές να συνεργαστούν αρμονικά για την ασφάλεια του λιμανιού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου κ. Σάκης Μπουλούτας ανέφερε ότι απέσπασαν τη δέσμευση του δημάρχου ότι μέχρι τις 15 Απριλίου θα επαναλειτουργήσει ο αστυνομικός σταθμός και θα γίνουν ενέργειες για την αύξηση της αστυνομικής δύναμης στο λιμάνι, ενώ διαπίστωσε καθώς είπε ότι υπάρχει πνεύμα αρμονικής συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων, αστυνομία, λιμενικού και δήμου Πύργου. Χαρακτήρισε θετική την παρουσία των ομάδων «ΔΙΑΣ» κ ΚΕΑ στο λιμάνι και υπογράμμισε ότι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά λιμάνια της χώρας θα πρέπει να έχει τουριστική αστυνομία γιατί έτσι θα λυθούν πολλά προβλήματα.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας κ. Ηλίας Παναγούλης που συμμετείχε στην σύσκεψη ανέφερε ότι μέσα από την συζήτηση αναδείχθηκαν οι ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα ασφάλειας του λιμανιού αν και υπάρχει ήδη ενίσχυση στην περιοχή από την ομάδα «ΔΙΑΣ». Ανέφερε όμως ότι είναι πολύ σημαντική η εικόνα του λιμανιού προς τα έξω και πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν για να μπορούμε να λέμε ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πύργου κ. Μάκης Παρασκευόπουλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος, ο Λιμενάρχης Κατακόλου κ. Διονύσης Πουλής, ο υπολιμενάρχης κ. Μάκης Κολιτίρης, ο Διοικητής ΚΕΑ ( Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών Κατακόλου) κ. Μάκης Λιάπης, ο Διοικητής της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρης Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας κ. Ηλίας Παναγούλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου κ. Σάκης Μπουλούτας, έμποροι του Κατακόλου κ.α
(της Ελένης Παπαδοπούλου -toxotis56@yahoo.gr- , για την εφημερίδα ΠΡΩΤΗ)

ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΩΝ
Τα λόγια είναι περιττά...Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους...Περιμένουμε να δούμε τι θα μας πούνε τώρα οι συνδικαλιστές μας και  ο Δριβάκος!!!

6 σχόλια:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Τα λόγια είναι περιττά...Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους...Περιμένουμε να δούμε τι θα μας πούνε τώρα οι συνδικαλιστές μας και ο Δριβάκος!!!

Ανώνυμος είπε...

H ΠΟΕΠΛΣ ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ .......
ΚΑΙ Η ΠΕΑΛΣ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ....ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ....

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΤΗΡΙΟ!!!!!! ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΗΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΝΗΣΙΑ. ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ; ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΡΟΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, Η ΜΗΠΩΣ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ Λ.Σ!!!!!!!!!!! ΡΕ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ, ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

Δέν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία συστέγαση Αστυνομικού και Λιμενικού σταθμού ή Λ/Χ. Πού είναι το κακό ή το μεμπτό στην όλη ιστορία;

Ανώνυμος είπε...

Δέν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία συστέγαση Αστυνομικού και Λιμενικού σταθμού ή Λ/Χ. Πού είναι το κακό ή το μεμπτό στην όλη ιστορία;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ. ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΤΗΡΙΟ. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ.