Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Οδύνη και οργή .

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Οδύνη και οργή .Αυτά είναι τα δυο συναισθήματα που εναλλάσσονται στην ψυχολογία όλων μας για τον άδικο χαμό των συναδέλφων .Οργή για την υποκρισία που περίσσεψε τις τελευταίες μέρες από κείνους που ευτέλιζαν τους ενστόλους μέχρι χθες και βγήκαν χωρίς ντροπή με κροκοδείλια δάκρυα να μοιραστούν τον πόνο με μας και την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.Περίμενα να ταφούν τα παιδιά για να γράψω την άποψη μου, γιατί ούτε αυτό δεν σεβάστηκαν προσβάλλοντας την μνήμη τους αρκετοί απ αυτούς που ξεδιάντροπα και εμετικά βγήκαν στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Τα τελευταία χρόνια σκοτώθηκαν αστυνομικοί τραυματίστηκαν περισσότεροι.Τις περισσότερες φορές περνούσε στα ψιλά των ειδήσεων με την κλασική έκφραση πολλών μεγαλοδημοσιογραφων <ήξερε τους κινδύνους όταν επέλεξε αυτό το επάγγελμα> ακόμα και από εργατοπατέρες έχει ακουστεί αυτή η απαράδεκτη φράση και μόνο για ενστόλους.Και ξαφνικά ο κόσμος ο απλός πολίτης ξέσπασε. Γιατι?
Γιατί ξαφνικά βγήκε το κράνος και από κάτω ήταν δυο παιδιά 22 άχρονα .Δυο παιδιά της διπλανής πόρτας που θα μπορούσαν να ναι γιοι, αδέλφια φίλοι του οποιουδήποτε .Ξαφνικά είδαν δυο οικία πρόσωπα που σόκαραν και έδωσαν ζωή στην άψυχη στολή και δεν έμοιαζαν με μπάτσους, γουρούνια η δολοφόνους.
Αυτήν την εικόνα που χρόνια τώρα δίνουν πολλοί γιατί έτσι τους βολεύει, στους ενστόλους .Αυτοί που δημιούργησαν τέτοιο κλίμα και οδήγησαν στην απαξίωση τα σώματα ασφαλείας και τους εργαζόμενους σ αυτά .Που βρίζουν και λοιδορούν παιδιά που ενώ είναι μαθητές του 19 και του 20 επέλεξαν να παίζουν την ζωή τους κορώνα γράμματα και όχι να τρώνε το επίδομα ανεργίας που επέλεξαν να δουλεύουν στο κρύο και τη ζέστη ,την Κυριακή και τα βράδια για να τους απαξιώνουν καλοθρεμμένοι τεμπέληδες .Αυτοί που ανέχονται και πληρώνουν την μίζα οπουδήποτε τους την ζητήσουν χωρίς να βγάλουν μιλιά και την ίδια στιγμή για έναν έλεγχο η μια παρατήρηση βγαίνουν στα κανάλια οι απειλούν με μετάθεση με την γνωστη φράση <ξέρεις ποιος είμαι εγώ>.
Συνάδελφοι επίτηδες μας απαξίωσαν και μας στοχοποίησαν γιατί η στολή πάντα ερέθιζε και ήμασταν η εύκολη λύση .Μας θελαν κούτσουρα άψυχα με στολή ή να φαινόμαστε έτσι.
Όμως ο θάνατος δυο παιδιών αφύπνισε την κοινωνία η οποία έβλεπε μουδιασμένη μια μικρή μειοψηφία να επιβάλει την αναρχία μη θέλοντας την πραγματική Δημοκρατία. Τη Δημοκρατία που μας επιτρέπει να κυκλοφορούμε με ασφάλεια να εκφραζόμαστε ελεύθερα, να μην φοβόμαστε την ληστεία και το βιασμό αλλά και να διαδηλώνουμε για τα αιτήματά μας ειρηνικά. Έτσι φθάσαμε στο σημείο να τραβάνε το όπλο η να ρίχνουν με ευκολία τις πέτρες και τις μολότοφ στους ενστόλους λες και και δεν μας περιμένει εμάς σπίτι ούτε μάνα ούτε γυναίκα ούτε παιδιά.
Αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη απ τον Γιώργο και το Γιάννη γιατί δεν καταφέραμε να ανατρέψουμε το κλίμα αυτό η να έχουν τα υλικά που θα πρεπε γιατί δεν περίσσεψαν λεφτά να αγορασθούν τα προηγούμενα χρόνια αυτά που έπρεπε να χουν, άλλα ο αγώνας ήταν άνισος.Να ναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει και ο θεός να δώσει δύναμη στους οικείους και κυρίως στις μανάδες που θα κουβαλάνε μια ζωή τον σταυρό τους, αλλά είναι περήφανες γιατί σε αντίθεση με ένα σωρό κοπρίτες εκείνες γέννησαν και έδωσαν στην κοινωνία δυο λεβέντες ΗΡΩΕΣ.
ΜΕ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΦΟΡΑΩ
ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ Δ.ΦΩΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΩΝ
Ένα μεγάλο μπράβο στον Φώτη Γαρουφαλιά γιατί είναι ο ΜΟΝΟΣ Λιμενικός Συνδικαλιστής που έβγαλε ανακοίνωση για να εκφράσει την οδύνη και την οργή των Λιμενικών για τον χαμό των Συναδέλφων μας Αστυνομικών.
Το είπαμε και το ξαναλέμε!!!
Μάλλον οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΠΛΣ και της ΠΕΑΛΣ θεωρούν συναδέλφους τους ΜΟΝΟ  τους υπαλλήλους του ΥΘΥΝΑΛ και ΟΧΙ τους Αστυνομικούς γι αυτό και δεν βγάλαν ΚΑΜΜΙΑ ανακοίνωση...
Πραγματικά λυπόμαστε και ντρεπόμαστε για λογαριασμό τους!!!

5 σχόλια:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο στον Φώτη Γαρουφαλιά γιατί είναι ο ΜΟΝΟΣ Λιμενικός Συνδικαλιστής που έβγαλε ανακοίνωση για να εκφράσει την οδύνη και την οργή των Λιμενικών για τον χαμό των Συναδέλφων μας Αστυνομικών.
Το είπαμε και το ξαναλέμε!!!
Μάλλον οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΠΛΣ και της ΠΕΑΛΣ θεωρούν συναδέλφους τους ΜΟΝΟ τους υπαλλήλους του ΥΘΥΝΑΛ και ΟΧΙ τους Αστυνομικούς γι αυτό και δεν βγάλαν ΚΑΜΜΙΑ ανακοίνωση...
Πραγματικά λυπόμαστε και ντρεπόμαστε για λογαριασμό τους!!!

Ανώνυμος είπε...

για να είμαστε αντικειμενικοί ,τουλάχιστον η ΠΕΑΛΣ παρακολουθούσε το θεμα και αναρτούσε στο μπλοκ της καθημερινά [περισσότερες απο 8 αναρτήσεις] προς ενημέρωση όλων μας ,όλα όσα διαδραματίστηκαν αυτές τις ημέρες σχετικά με τους αδικοχαμένους συνάδελφους,την αντίδραση των συνδικαλιστών τους, την αντίδραση της οικογένειας, την παραίτηση του υπαρχηγού, την αντίδραση υπουργού μέχρι και την αποδοκιμασία από τον κόσμο προς την στρατιωτική -πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας.
Επίσης συνδικαλιστής της ΠΕΑΛΣ [ δεν ήταν συνδικαλιστική ενέργεια] με 2 ακόμα συνάδελφους και μάλιστα εμποροπλοιάρχους πήγαν και στην κηδεία.
ΕΣΕΙΣ ?

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Εμείς, μη μπορώντας λόγω απόστασης,να είμαστε παρόντες στην κηδεία των παληκαριών μας, τους τιμήσαμε ,έστω στο ελάχιστο, κάνοντας διάφορες αναρτήσεις.

Δεν έχει σημασία όμως τι κάναμε εμείς ως ανώνυμοι bloggers ,αλλά τι κάναν οι Συνδικαλιστές μας ώς επίσημοι αντιπρόσωποι μας...Διαφωνείς σε αυτό???

Εσένα δηλαδή δεν σε θλίβει το γεγονός ότι έβγαλαν ανακοίνωση οι στρατιωτικοί που στο κάτω κάτω της γραφής δεν ανήκουν και στα Σώματα Ασφαλείας και όχι εμείς οι Λιμενικοί???

Εμας πείραξε και μας ενόχλησε πολύ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ........
Κύριε, Γαρουφαλιά,
σε απάντηση της επιστολής σας,
σαφώς και αρμόζει τιμή και δόξα στα δύο παλικάρια.
Τιμή και δόξα και στις οικογένειες που στερήθηκαν δυο νέα παιδιά, τα οποία είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους για να δημιουργήσουν και να μεγαλουργήσουν, ενδεχομένως, στις διαταγές της υπηρεσίας τους.

Η θλίψη και ο πόνος είναι δεδομένος, πιστεύω, ιδιαιτέρως από αυτό το συγκεκριμένο blog.
( Χωρίς να γίνουμε "κροκόδειλοι", ο καθένας μας, άλλωστε, έχει τη δική του πικρή εμπειρία, με τον έναν ή άλλο τρόπο)...)

Για να μην ξεχνάμε και να μην ξεχνιόμαστε όμως, τα παιδιά αυτά, ανήκαν σε μία νεοσύστατη -σχετικά- ομάδα, είχαν όνειρα και ιδανικά, όπως και οι συναδελφοί τους που δεν ξεπερνούν σε ηλικία τα 25 χρόνια. Και το κυριότερο? Είχαν απτά αποτελέσματα!

Τα οποία...αποτελέσματα.... πολύ εζήλεψαν οι ...βολεμένοι(?), αναρωτιέμαι, συναδελφοί τους σε άλλες ομάδες της αστυνομίας και δεν έχασαν την ευκαιρία -δρυός πεσούσης- να βγουν στα δελτία ειδήσεων , όπως και διάφοροι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ, και πριν το χώμα κάτσει πάνω στις σωρούς να αρχίσουν την αντιδικία.............

Είχαν επιτυχίες.... γιατί η "υπηρεσία"τους αφιέρωσε, έστω και "ξεβράκωτους" στην υπηρεσία του πολίτη, όχι του πολιτικού, του παράγοντα ή της γραφειοκρατίας.
Δεν φύλαγαν βουλευτές, υπουργούς, ποδοσφαιριστές, πρώην πρωθυπουργούς, και ντίβες, δεν βάραγαν σφραγίδες όλη μέρα αντί για περιπολίες.
Γύρναγαν στους δρόμους και οι γιαγιάδες αισθάνονταν ασφαλείς γυρνώντας από την τράπεζα!~

Το πρόβλημα των σωμάτων ασφαλείας έως τώρα είναι ότι οι πολιτικοί τους προιστάμενοι και οι ηγεσίες τους, τους απαξίωσαν και τους ανέθεσαν αλλότρια έργα..... τους μετέτρεψαν σε ...όργανα κατά βούληση!


Οι δε, συνδικαλιστές τους,ήρθαν και τους έβαλαν ταφόπλακα.

Γι'αυτό μην τα βάζετε με την κοινωνία και τους... δημοσιογράφους.
Ούτε με αυτούς που διαδηλώνουν και δέχονται ενίοτε την αστυνομική βία!( όχι τις ακραίες, "κραχτές" ιδεολογικά περιπτώσεις, για απλούς πολίτες, μιλάμε)

Γιατί με αυτούς που πρέπει δεν τα βάλατε ποτέ!
'Οχι εσείς προσωπικά...όλοι οι λεγόμενοι συνδικαλιστές!

Υ.Γ Θάνατος αστυνομικού δεν πέρασε ποτέ στα ψιλά, όπως το εννοείτε..( έχουν προβληθεί στα ΜΜΕ ακόμη και ειδήσεις τροχαίων με θύματα ένστολους της αστυνομίας)
Υπάρχει όμως θάνατος λιμενικού, εν ώρα υπηρεσίας, σε μεγάλο και κρίσιμο λιμάνι, που δεν "έπαιξε" ποτέ στα λεγόμενα, μεγάλα, κανάλια...Γι'αυτό...διαμαρτυρηθήκατε, ποτέ?

Δώρα Ν. Βογιατζάκη

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ......

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε ,χτες, το πρωί στο εκκλησάκι του Αγίου Αρτεμίου στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου για τούς αδικοχαμένους αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας.
Στη συνέχεια ,συνάδελφοί τους από όλα τα σώματα Ασφαλείας της Λέσβου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Σαπφούς και πραγματοποίησαν πορεία προς το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής όπου παρέδωσαν δύο ψηφίσματα.