Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΜΕΤΑΞΥ "ΣΚΥΛΑΣ" ΚΑΙ "ΧΑΡΥΒΔΗΣ" ΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

NEXTOKΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 

Η Διοίκηση Προσωπικού Λ.Σ. δεν εγκρίνει τις εντολές της Πολεμικής Αεροπορίας

Υπηρέτες δύο αφεντάδων αποδεικνύονται οι διασώστες του Λιμενικού ενώ τα στελέχη της συγκεκριμένης μονάδας, ζουν καθημερινά ιλαροτραγικές καταστάσεις με τις αντικρουόμενες διαταγές που λαμβάνουν από τη Πολεμική Αεροπορία και το Λιμενικό Σώμα.

Σύμφωνα με καταγγελίες, όλο και συχνότερα τον τελευταίο καιρό, οι διασώστες οι οποίοι Επιχειρησιακά υπάγονται στη Πολεμική Αεροπορία, λαμβάνουν εντολές για μετάβαση στα νησιά Λήμνο, Χίο ή Ρόδο προκειμένου να εκτελέσουν την εβδομαδιαία τους βάρδια, πλην όμως από το Λιμενικό Σώμα η μετακίνησή τους …δεν εγκρίνεται λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Είναι προφανές ότι με την κατάσταση αυτή, ανοίγει ραγδαία ο χώρος για την εδραίωση της Τουρκίας στο τομέα διάσωσης του ελληνικού FIR.

Η αγανάκτηση των διασωστών είναι έκδηλη καθώς όταν ο υπαξιωματικός ζητά το φύλλο πορείας του από το Λιμενικό, η Διοίκηση των Ελικοπτέρων της Ελευσίνας, αρνείται να παρέχει έγκριση.

Και φυσικά ακολουθεί σταθερά ο διάλογος:

- Μα έχω εντολή από την Πολεμική Αεροπορία για να εκτελέσω την εβδομαδιαία μου βάρδια στη (π.χ.) Λήμνο.

- Δεν μπορείς να φύγεις. Η μετάβασή σου δεν εγκρίνεται από τη Διοίκηση Ελικοπτέρων λόγω μη έγκρισης από τη Διεύθυνση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

- Αν δεν πάω, θα οδηγηθώ στο ναυτοδικείο!

- Κι αν πας, δεν σου καλύπτει κανείς τα έξοδα, ενώ θα είσαι ακάλυπτος επίσης εάν κάτι σου συμβεί κατά τη διάρκεια της μετάβασης ή της παραμονής σου στο νησί.

Μόλις μερικές δεκάδες είναι οι διασώστες του Λιμενικού αλλά το γεγονός ότι συχνά βρίσκονται μεταξύ «Σκύλας» και «Χάρύβδης» μάλλον θα μειώσει αισθητά τον αριθμό τους πολύ σύντομα.

ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΤΙΣΗ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ

Επειδή είναι ...ακριβά!

Έρμαιοι στις κυβερνητικές διαθέσεις βρίσκονται καθημερινά οι διασώστες του Λιμενικού οι οποίοι κάτω από τις δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες, διακινδυνεύουν για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών που κινδυνεύουν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του nextok.blogspot.com οι λιμενικοί διασώστες είναι οι μοναδικοί στην Ευρώπη που καταρριχώνται από τα ελικόπτερα στη θάλασσα χωρίς να φορούν κράνη με ενδοεπικοινωνία!


Οι διατελέσαντες αρχηγοί του Λιμενικού κατά τα τελευταία 11 χρόνια – δηλαδή από τότε που λειτούργησε η Μονάδα των διασωστών του Λιμενικού δεν κατάφεραν να αγοράσουν ούτε ένα τέτοιο κράνος, επικαλούμενοι το μεγάλο κόστος της σχετικής εξάρτησης.

Και φυσικά αυτοί οι λιμενικοί – οι κοπρίτες και αντιπαραγωγικοί κατά τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο – εκτελούν τα καθήκοντά τους, κάτω από τις πλέον αντίξοες καιρικές συνθήκες, με εννέα, δέκα και έντεκα μποφόρ, και κάθε κάθοδός τους στη θάλασσα, συμβάλλει στη διάσωση ανθρώπων.

Δεν χρειάζεται προφανώς κανείς να μας κάνει δηλώσεις για να εξηγήσει ότι : Η οπτική επαφή του συντονιστή της διάσωσης ο οποίος βρίσκεται στο ελικόπτερο, με τον διασώστη που έχει ριχτεί στη θάλασσα, συχνά είναι πολύ κακή εξ αιτίας των ανέμων, της βροχής και της θύελλας. Αναγκαστικά ο διασώστης πρέπει να έχει επικοινωνία με τον συντονιστή της διάσωσης ή τον κυβερνήτη του ελικοπτέρου ώστε να διευκολύνεται στην προσέγγισή του στους ναυαγούς. Μέχρι σήμερα είναι απορίας άξιο πως αυτοί οι διασώστες, κατάφεραν να διασώσουν εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές μέσα στις κυριολεκτικά τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας που τους διασφαλίζουν οι εκάστοτε Αρχηγοί του Λιμενικού και οι Υπουργοί – Ναυτιλίας παλαιότερα.

Άραγε η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και επί Χρήστου Παπουτσή; Ας ελπίσουμε πως τώρα που το Λιμενικό εντάσσεται – θέλοντας και μη – στο Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα και το ΝΑΤΟ, όλες αυτές οι ελλείψεις θα καλυφθούν, ώστε οι …κοπρίτες – πάντα κατά τον Θεόδωρο Πάγκαλο - του Λιμενικού να διασώζουν ζωές χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η δική τους ζωή αλλά και – το λιγότερο – να εξοικονομούνται καύσιμα μια που οι επιχειρήσεις θα εκτελούνται σε συντομότερο χρόνο!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΛΠ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ SUPER PUMA ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΣΕ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
΄Ε...ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ!!!
ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ΄
ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΟΥ!
ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΝΗΣΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΤΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ?
11 ΧΡΟΝΙΑ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΥΛΑΞΗ ΣΕ ΝΗΣΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Ανώνυμος είπε...

Πες του προϊστάμενου σου ότι είναι πολύ Μ@#@#@#@!!!
Πες του ότι εργαζόμαστε για βιοποριστικούς λόγους κι όχι από χόμπυ...΄
Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά ΡΕ!!!!

Ανώνυμος είπε...

επειδη αυτος εχει χρημα, εχει εξασφαλισει συνταξη και εφαπαξ, εχει τελειωσει η καριέρα του ως αξιωματικος μιας και μετα 10 χρονια στα ε/π ουτε για σκοπος πυλης δεν κανει πια, αν και στο παρελθον , ειχαμε αξιωματικο που απο τα αεροπλανα κοντεψε να γινει αρχηγος και ηταν και ανεπαρκης και γλοιωδης ,νομιζει ο παπαρας οτι μπορει να λεει οτι θελει????

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΝΟΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΛΥΣΗ!
ΘΑ ΠΡΟΤΙΝΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΟ ΓΙΑ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ.
ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ?
ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ...