Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Άλλαξε ο μανωλιός..

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Και μετά από κόπους και βάσανα ,γίναμε και εμείς Ακτοφύλακες - Λιμενοφύλακες.Αλλάξαμε ονομασία , αλλάξαμε υπουργείο,εχουμε Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος , αλλάξαμε τον τίτλο στα έγγραφα, αλλάξαμε και ηγεσία ...
Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τη βράκα του αλλιώς...Όλα τα αλλάξαμε αλλά δυστηχώς ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Ο υπουργός αδιαφορεί για εμάς, πιθανόν να μην μας θεωρεί και στυνομικό σώμα καν,κονδύλια για τις βασικές ανάγκες του σώματος πουθενά, οδοιπορικά που θα μας χρωστάνε για χρόνια ακόμα, ιατροφαρμακευτική περίλθαψη για γέλια, υποσχέσεις, υποσχέσεις , υποσχέσεις.Και ο φτωχός λιμενικός να περιμένει τον Μεσία να τον σώσει.Και φως στο τούνελ πουθενά.

Πράγματα τα οποία τα άλλα δύο σώματα τα έχουν κερδίσει εδώ και χρόνια, για εμάς φαντάζουν απίθανα!! Π.χ. μεταθέσεις.Αν είσαι αστυνομικός ή πυροσβέστης μετά από κάποια χρόνια που θα κάνεις στις υπηρεσίες που έχουν οριστεί , σύμφωνα με το " νούμερο που έχεις" όταν έρθει η σειρά σου πηγαίνεις στο μέρος που έχεις επιλέξει , και καταλαμβάνεις οργανική θέση.

Αν είσαι λιμενικός , πρέπει μια ζωή να ζεις με το άγχος πότε θα χαλάσεις την οικογένεια σου.Θα μου πεις όπα ρε μεγάλε γίνεται να υπηρετούν όλοι εκεί που θέλουν; Αν μας αντιμετωπίσει κάποιος σοβαρά ποτέ, γίνει η ακαδημία Λ.Σ. μπει στις Πανελήνιες , και τροφοδοτήται το σώμα με νέο αίμα γίνεται.
Άλλο αγκάθι, γιατροί!! για να θεωρήσουμε ένα βιβλιάριο υγείας πρέπει να πάμε στον στρατιωτικό ιατρό συγκεκριμένες ώρες ,και όχι στον ΟΠΑΔ. Μου έχει τύχει να βιάζομαι και να μην με αφήνουν να περάσω γιατί ήθελε ακόμα 5 λεπτά το ρολόι ώστε να είναι τυπικοί!!!.
Ας μην μιλήσουμε για εξοπλισμό..Δεν θα ξεχάσω πως όταν βρέθηκα πριν 2 χρόνια στο αγαθονήσι, το πρώτο πράγμα που αντίκρησα ήταν ένα ολοκαίνουργιο περιπολικό 4Χ4 της αστυνομίας. Εμείς αναγκαζόμαστε να μετακινούμαστε με τα παρτάλια , γιατί κάτι που δεν το συντηρείς παρτάλι γίνεται, άσε που δεν γίνεται , να το έχεις για πάντα.Προμήθεις λοιπόν μηδέν.Θα μου πεις εδώ δεν έχουμε λεφτά για χαρτί φωτοτυπίας και εσύ θέλεις αυτοκίνητα..Δίκιο έχετε.
Εκπαίδευση..Μία λέξη για μας που δεν έγινε ποτέ πράξη. Αντί να μαθαίνουν στις σχολές -μεταξύ άλλων που θεωρούν αυτοί σημαντικά -βασικές ανακριτικές πράξεις,και νομολογία , ώστε όταν βγεις νέος Λιμενικός να μην είσαι έρμαιο του καθένα , να ξέρεις όταν παρανομεί κάποιος τι πρέπει να κάνεις , και να το κάνεις σωστά. Εχουν γίνει βέβαια άλματα μπροστά σε αυτόν τον τομέα, αλλά από το φιλότιμο του προσωπικού , αποκλειστικά και μόνο.
Οι επιτυχίες που έχουμε , ιδιαίτερα στον τομέα των ναρκωτικών -τσιγάρων γενικά του εγκλήματος είναι η απόδειξη.Η επιτυχία φυσικά έχει πολλούς πατέρες.
Στα δύσκολα όμως σας θέλουμε δίπλα μας κύριοι. Όταν με κατηγορούν άδικα να με στηρίζεις , αφού ερευνήσεις.Να μην πιστεύειςς του πάντες εκτός από εμένα. Να είσαι δίπλα μου αν ξεφύγω λίγο από τα όρια της περιοχής μου όχι γιατί πάω να πάρω τη δουλειά της αστυνομίας, αλλά γιατί έπρεπε να γίνει για να μην χάσεις τον κακοποιό.
Να εξηγείς σε κάποιους ότι, όλοι τον ίδιο σκοπό έχουμε.Και το βασικότερο να είσαι δίπλα μου όταν κάνω λάθος , να μου χτυπάς την πλάτη φιλικά και να μου λες "Όποιος δουλεύει , κάνει λάθη"..
Κάποτε σαν νέος λιμενικός όταν ήρθα σε αντιπαράθεση με κάποιον παλιό μου είπε: Θα γίνεις και εσύ γρανάζι της μηχανής.Τρέμω την ώρα που θα γίνει πραγματικότητα...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΩΝ
Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα Συνάδελφε...Δεν πρόκειται να αλλάξουν μυαλά στα τελευταία τους οι "χρυσοκλαράτοι"...Μια ακτίδα φωτός ελπίδας υπάρχει και την έχουμε εντοπίσει σε κάποιους νέους Αξιωματικούς (εξαιρούνται γιοί προηγούμενων "χρυσοκλαρατων" γιατί αυτοιί γαλουχήθηκαν με τις ιδεες των πατεράδων τους) αλλά ακόμα ειναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι θα καταφέρουν κάτι να αλλάξουν αυτοι και δεν θα ενσωματωθούν και αυτοί στο ΄"σύστημα".
Όσο για τους Συνδικαλιστές μας ...αυτοί ακόμα είναι μέρος του συστήματος...Από εκεί ακόμα δεν εχουμε δει τίποτα ακόμα...Καμμία αλλαγή στην νοοτροπία και καμμία διάθεση για αλλαγή ρότας...Εξακολουθούν να συμπλέουν προς το παρόν τόσο με την πολιτική όσο και με την στρατιωτική ηγεσία.Ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα αλλάξουν κι αυτοί και θα αρχίσουν να ενεργούν με γνώμονα το καλό όλων μας και κυρίως του Σώματος και οχι βάσει των προσωπικών τους συμφερόντων και των συμφερόντων των κολητών τους και της κλίκας τους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ενω τα μελη των ενώσεων ενεργούν με γνώμονα το καλό όλων μας και κυρίως του Σώματος και οχι βάσει των προσωπικών τους συμφερόντων και των συμφερόντων των κολητών τους και της κλίκας τους....
ΑΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ.......ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ....ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΆΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ .....ΜΕ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ......ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ TVΚΑΙ ΤΟ PC .........

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ρε φίλε που διαφωνείς, πού ακριβώς διαφωνείς για να μη τρελαθώ τώρα...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα Συνάδελφε...Δεν πρόκειται να αλλάξουν μυαλά στα τελευταία τους οι "χρυσοκλαράτοι"...Μια ακτίδα φωτός ελπίδας υπάρχει και την έχουμε εντοπίσει σε κάποιους νέους Αξιωματικούς (εξαιρούνται γιοί προηγούμενων "χρυσοκλαρατων" γιατί αυτοιί γαλουχήθηκαν με τις ιδεες των πατεράδων τους) αλλά ακόμα ειναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι θα καταφέρουν κάτι να αλλάξουν αυτοι και δεν θα ενσωματωθούν και αυτοί στο ΄"σύστημα".Όσο για τους Συνδικαλιστές μας ...αυτοί ακόμα είναι μέρος του συστήματος...Από εκεί ακόμα δεν εχουμε δει τίποτα ακόμα...Καμμία αλλαγή στην νοοτροπία και καμμία διάθεση για αλλαγή ρότας...Εξακολουθούν να συμπλέουν προς το παρόν τόσο με την πολιτική όσο και με την στρατιωτική ηγεσία.Ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα αλλάξουν κι αυτοί και θα αρχίσουν να ενεργούν με γνώμονα το καλό όλων μας και κυρίως του Σώματος και οχι βάσει των προσωπικών τους συμφερόντων και των συμφερόντων των κολητών τους και της κλίκας τους.