Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΟΥΡΛΙΑΖΕ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ Ο ΤΣΟΥΡΟΠΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΑΝΑΚΟ!

NEXTOK ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 

Θα γίνει …μαριονέτα του Σπανάκου ο Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης;

Στον Αρχηγό του Λιμενικού προσπάθησε να επιβληθεί ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας Αθανάσιος Τσουροπλής, προκειμένου να διατηρηθεί στη θέση του Διευθυντή Προσωπικού ο Αρχιπλοίαρχος Νίκος Σπανάκος.

Σύμφωνα με αρκετές πηγές, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Ακτή Βασιλειάδη επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα και με άγριες διαθέσεις ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθανάσιος Τσουροπλής. Ο πολίτης ο οποίος έχει και θέση στη Βουλή κατευθύνθηκε με «γερμανικό» βηματισμό στο Γραφείο του Αρχηγού Κωνσταντίνου Σούλη, απ’ όπου ολόκληρο το κτήριο της ακτής Βασιλειάδη, άκουγε για ώρα τα ουρλιαχτά και τις τσιρίδες του.

Ο Τσουροπολής, επέμενε για ώρα ό,τι ο Νίκος Σπανάκος πρέπει πάση θυσία να παραμείνει στη Διοίκηση Προσωπικού έστω κι αν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως Κλαδάρχης σε άλλο Κλάδο. Επιπλέον όμως, το θράσος του Αθανάσιου Τσουροπλή ξεπέρασε κάθε όριο, απαιτώντας από τον Αρχηγό, να απομακρύνει από το Υπουργείο τον Διευθυντή του Γραφείου του, Γιώργο Μπούρα αλλά και τον Κλαδάρχη Διοίκησης Προσωπικού Αχιλλέα Ματσάγκο. Την τελευταία πληροφορία διέδωσε ο πολύς κύριος Σπανάκος ο οποίος συνεχίζει να εκθέτει την ηγεσία του Λιμενικού και ολόκληρο το Σώμα στο οποίο υπηρετεί.

Είναι προφανές ότι για να ακούγονται οι φωνές του Τσουροπλή στη διαπασών, ο Αρχηγός του Λιμενικού, εναντιώθηκε σε όλες τις απαιτήσεις του πολίτη ο οποίος επειδή κατάφερε να υπηρετεί σήμερα στη Βουλή και να προσκολληθεί σε διάφορα πολιτικά πρόσωπα και υπαλλήλους του Πρωθυπουργικού Γραφείου, νομίζει ότι μπορεί να τραβά και το χαλινάρι κάθε Υπηρεσίας, κάθε Υπουργείου και Υπουργού και κάθε Αρχηγού Σώματος.

Τον περιέφερε ο Σπανάκος

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι τον πολίτη Τσουροπλή, υποδέχθηκε στην είσοδο του Υπουργείου ο Νίκος Σπανάκος. Ο ίδιος ανέλαβε να τον «ξεναγήσει» στους χώρους του Υπουργείου. Έτσι ανέλαβε και την …περιφορά του σε διάφορους ορόφους, προκειμένου να είναι σίγουρος ότι θα γίνει αντιληπτό από τους συναδέλφους του ό,τι έχει …δύναμη και …ισχυρές διασυνδέσεις, καθώς είναι πλέον γνωστοί οι δεσμοί Τσουροπλή – Ρεγγίνας Βάρτζελη. Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Πληροφορικής, όταν αποχώρησε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και τοποθετήθηκε ως Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Παιδείας, πήρε μαζί του τον Νίκο Σπανάκο, κατά παρέκκλιση κάθε νόμου.

Ίσως κάποια μέρα θα έπρεπε ο κ. Τσουροπλής να εξηγήσει τους «δεσμούς» του με κάποιους «πολίτες» τους οποίους θεάθηκε να συναντά στον Ασπρόπυργο όταν γινόταν η ανακαίνιση της ΑΣΔΕΝ Ασπροπύργου.

Στο …χαλινάρι του Ρετζεμπέρη;

Να σημειωθεί πάντως ότι δεσμούς ο κ. Τσουροπλής έχει και με τον πρώην Αρχηγό του Λιμενικού, Θόδωρο Ρετζεμπέρη ο οποίος διατείνεται όπου βρεθεί και όπου σταθεί, ότι υπήρξε ο «μέντορας» του Αντιναυάρχου Κωνσταντίνου Σούλη και ότι ακόμα και σήμερα είναι σε θέση να …τραβάει τον Αρχηγό από το χαλινάρι! Μάλιστα ο κ. Ρετζεμπέρης, επίσης στηρίζει τον Σπανάκο επειδή ο τελευταίος συνέβαλε καθοριστικά στη γνωριμία του πρώην Αρχηγού με τον πρώην Γενικό Γραμματέα Αθανάσιο Τσουροπλή, με τον οποίο συχνά είχαν κοινές φιλικές εξορμήσεις.

Και φυσικά όλοι θυμούνται ότι η πρώτη Διαταγή που υπέγραψε στις 14 Οκτωβρίου 2009 ο Θ. Ρετζεμπέρης, ήταν η τοποθέτηση του Νίκου Σπανάκου ως Διευθυντή στη Διεύθυνση Προσωπικού.
Να θυμηθούμε όμως και το γεγονός ότι ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ στον Υποναύαρχο Ελευθέριο Φερρούση, να αναδείξει το βάθος του κυκλώματος Λιμενικών που διακινούσαν λαθρομετανάστες έναντι αμοιβής από τη Πάτρα προς την Ιταλία, επειδή αυτό συνέβη όταν Λιμενάρχης Πατρών ήταν ο Νίκος Σπανάκος.

Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς πως κάθε φορά που το Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων εντόπιζε στοιχεία σε βάρος μελών του κυκλώματος και γινόταν προσπάθεια μετάθεσης των υπόπτων, αμέσως παρενέβαινε ο Λιμενάρχης Σπανάκος, και γέμιζε με εύφημες μνείες τους συγκεκριμένους λιμενικούς, πετυχαίνοντας στη συνέχεια και την ανακοπή της μετάθεσής τους.

Αύριο οι υπογραφές

Σε κάθε περίπτωση …Κυριακή κοντή γιορτή. Αύριο 5 Απριλίου, 2011 σύμφωνα με πληροφορίες, υπογράφονται οι τελευταίες τοποθετήσεις. Απομένει να δούμε εάν ο Αρχηγός του Λιμενικού θα αποδείξει ότι είναι – παρά τις αντίθετες απόψεις ορισμένων πολιτικών, πολιτών και λιμενικών – ότι μακράν όλων, είναι τελικά εκείνος που θα βάλει το Λιμενικό Σώμα σε σωστή πορεία, προκειμένου να λειτουργήσουν οι Υπηρεσίες του με τον καλύτερο τρόπο.

Σε αντίθετη περίπτωση είναι προφανές ότι όχι μόνον θα δημιουργήσει ένα δυσλειτουργικό Λιμενικό Σώμα – καθώς ο Νίκος Σπανάκος έγινε πλέον περίγελος όλων των Υπηρεσιών – αλλά και θα φανεί ότι δεν τιμά το αξίωμά του, πράγμα που θα καταστήσει τον ίδιο στα μάτια των υφισταμένων του ως μαριονέτα του Τσουροπλή, της Βάρτζελη, του Ρετζεμπέρη και κυρίως του Νίκου Σπανάκου.

Και αλήθεια, τι άλλο μπορεί να κάνει μια μαριονέτα από το να χορεύει στους ρυθμούς του εκάστοτε χειριστή της;

* * * * * * * * * * * * * * * * *

Από τα πιο πάνω έγγραφα, προκύπτει η προσπάθεια της αρμόδιας Υπηρεσίας να μετακινήσει τους ύποπτους για συμμετοχή σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών από την Πάτρα προς την Ιταλία και η άμεση αντίδραση του τότε Λιμενάρχη Πατρών Νικόλαου Σπανάκου, ο οποίος υπέγραφε αμέσως μετά συγχαρητήρια και ευαρέσκειες στα ίδια άτομα με αποτέλεσμα να ακυρώνονται οι μεταθέσεις ή μετακινήσεις των υπόπτων. Για το θέμα αυτό, ο κ. Παπαληγούρας απαγόρευσε στον τότε διενεργούντα την ΕΔΕ Ελευθέριο Φερούση, να εμπλέξει στην υπόθεση τη περίοδο Σπανάκου. Έτσι ο κ. Σπανάκος δεν θα λογοδοτήσει ποτέ αν και σε βάρος του υπάρχει κι ένα ενδιαφέρον σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Αντίθετα, ο τότε Αρχηγός του Λιμενικού Θόδωρος Ρετζεμπέρης, προκειμένου να αδυνατίσει το περιεχόμενο της ΕΔΕ, οδήγησε στην αποστρατεία τόσο τον τότε λιμενάρχη Πατρών Απόστολο Λιούρδη, όσο και τον τότε Αρχιπλοίαρχο Φερούση, ο οποίος εντόπισε τα προβλήματα αφού διενήργησε την ΕΔΕ με ιδιαίτερη σοβαρότητα. ΄Καθώς όμως προέκυψε - εκ των υστέρων - ότι ο κ. Σπανάκος ήταν άνθρωπος και του κ. Ρετζεμπέρη, ο τελευταίος δεν μπορούσε να τον οδηγήσει στην Δικαιοσύνη και στην αποστρατεία. Αξίζει δε να τονιστεί ότι ο τότε λιμενάρχης Απόστολος Λιούρδης, είχε κατ' επανάληψη αναφέρει τις υποψίες του σχετικά με το κύκλωμα στον τότε Αρχηγό, ενώ έκανε δεκάδες αναφορές, έστειλε ισάριθμα emails στον κ. Ρετζεμπέρη, ενώ έφερε στο Υπουργείο και χιλιόμετρα οπτικο-ακουστικού υλικού για το οποίο η ηγεσία έκανε και ειδική συνάντηση. Κάποιος όμως έπρεπε να την πληρώσει αφού το Λιμενικό "ξεβρακώθηκε" από την Αστυνομία, και αφού ήταν καταφανέστατες οι ευθύνες της τότε ηγεσίας του Λιμενικού, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Μπούσιου.

Σχετικό ρεπορτάζ που είχε γίνει κατά τη σχετική περίοδο θα αναρτηθεί αμέσως μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: