Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Έκρυθμη κατάσταση στο Λιμενικό Σώμα

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο Λιμενικό Σώμα αλλά και στις τάξεις των αξιωματικών όπως διαπιστώθηκε στην 4η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Στη συγκέντρωση, όπου έδωσαν το παρών βουλευτές από τη Ν.Δ., από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και από την τοπική αυτοδιοίκηση, έγινε ρητή αναφορά, καταγραφή και ψήφιση των διεκδικήσεων των αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, αναδείχθηκαν οι προτεινόμενες θεσμικές και οικονομικές διεκδικήσεις και αποφασίστηκε η προσθήκη και νέων προτάσεων που θα συμβάλουν στην επαγγελματική αναβάθμιση των στελεχών του Σώματος. Το Διοικητικό Συμβούλιο μάλιστα της ΠΕΑΛΣ διαμόρφωσε το σύνολο των αιτημάτων – διεκδικήσεων των συναδέλφων τους, για τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα αγωνιστεί για την υλοποίησή τους.

Ο «Ε» τα παραθέτει όπως αναφέρονται στο κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ένωση για τη Συνέλευση, όπου οι συνδικαλιστές, εκτός από τη δημοσιοποίηση των αιτημάτων και παρά την ψήφιση του νέου πλαισίου λειτουργίας του Σώματος υπό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέρουν τις προτάσεις, τις απόψεις και τις τοποθετήσεις τους.

Θεσμικές διεκδικήσεις
α) Αποστολή Λ.Σ. – Ε.Α.
Στην αποστολή του Σώματος πρέπει να επανενταχθεί και ο τομέας της ναυτιλίας.
β) Προσλήψεις
1. Εισαγωγή στελεχών στις παραγωγικές σχολές Λ.Σ. – Ε.Α. κατ’ έτος μέσω ΑΣΕΠ. Η εξαγγελία της κυβέρνησης για εισαγωγή των στελεχών μέσω πανελληνίων εξετάσεων, παρότι δεν μας βρίσκει αντίθετους, εκτιμούμε ότι την παρούσα χρονική περίοδο δεν είναι άμεσα υλοποιήσιμη, γιατί προϋποθέτει την άμεση ίδρυση και λειτουργία Λιμενικής Ακαδημίας και αυτονόητα σημαντικό οικονομικό κόστος.
2. Κάλυψη σε εύλογο χρονικό διάστημα των κενών οργανικών θέσεων του Λ.Σ. – Ε.Α. σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο Ν. 3922 /2011 (ΦΕΚ 35Α).
3. Πρόβλεψη πρόσληψης στελεχών, που να πριμοδοτείται η εισαγωγή τους στις σχολές Λ.Σ. – Ε.Α., προκειμένου να υπηρετήσουν σε δυσμενούς διαβίωσης περιοχές τουλάχιστον για δέκα χρόνια από την έξοδό τους από τις οικείες σχολές κατά τα πρότυπα διαγωνισμών υπηρεσιών του Δημοσίου και του Πυροσβεστικού Σώματος.
γ) Ανακατανομή Προσωπικού
Ορθολογικότερη κατανομή των στελεχών σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες τόσο στις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες όσο και στα πλωτά περιπολικά σκάφη.
δ) Εκπαίδευση – Μετεκπαίδευση
1. Σύσταση και Λειτουργία Ακαδημίας Λ.Σ. σε εύλογο χρονικό διάστημα.
2. Θεσμοθέτηση του δικαιώματος συμμετοχής ως υποψηφίων στο διαγωνισμό κατάταξης Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικών, των κατόχων πτυχίων Ανωτάτων Σχολών σχετικών με το αντικείμενο, ρόλο και αρμοδιότητες του Λ.Σ. – Ε.Α.
3. Ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής για την αναθεώρηση των εκπαιδευτικών εγχειριδίων των παραγωγικών σχολών Λ.Σ. – Ε.Α. σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.
4. Δημιουργία σχολών μετεκπαίδευσης για όλες τις βαθμίδες των στελεχών για την επιμόρφωσή τους.
ε) Επικαιροποίηση Κώδικα Προσωπικού
1. Αναμόρφωση νομοθετικού πλαισίου περί εξελίξεως και σταδιοδρομίας στελεχών Λ.Σ.
2. Αναμόρφωση νομοθετικού πλαισίου περί πειθαρχικού δικαίου Π.Δ. 210/1993.
Λεπτομερείς, επιμέρους, αναγκαίες προτάσεις για την αναμόρφωση των ως άνω θα διατυπωθούν εκτενώς, κατόπιν σχετικής διαβούλευσης με το Σώμα των συμμετεχόντων στην 4η Τακτική Γενική Συνέλευση.
στ) Γενικά
1. Έκδοση νέων σύγχρονων Κανονισμών Εσωτερικής Λειτουργίας Λιμενικών Αρχών.
2. Αναμόρφωση Π.Δ. περί ανακριτικών συμβουλίων.
3. Αναμόρφωση Π.Δ. περί πειθαρχικών ποινών.
4. Αναδιάρθρωση περιφερειακών υπηρεσιών Λ.Σ. σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες.
5. Τροποποίηση των Νομοθετικών Διατάξεων περί συμμετοχής των Προϊσταμένων των Λιμενικών Αρχών σε επιτροπές των κατά τόπους Λιμενικών Ταμείων (η συμμετοχή αυτών να έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα).
6. Συμμετοχή εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων στα ανακριτικά συμβούλια.
7. Συμμετοχή εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων στα Συμβούλια Κρίσεων.
8. Εφαρμογή του άρθρου 7 του Νόμου 3144/03 (ΦΕΚ111 Α/08-08-03) για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Απαιτείται άμεση συγκρότηση επιτροπής που θα προσαρμόσει την υφιστάμενη νομοθεσία στις ανάγκες του Σώματος και θα προτείνει σχετικά Π.Δ.
9. Εκσυγχρονισμός κτιριακών υποδομών που στεγάζουν υπηρεσίες Λιμενικού Σώματος:
Α. Αξιοποίηση της εκ του νόμου (παρ.4 άρθρο 24 ν.2971/2001 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 34 ν. 3153/2003 ΦΕΚ 153Α/19-06-2003) δυνατότητας των φορέων εκμετάλλευσης λιμένων για παραχώρηση, άνευ ανταλλάγματος, του χώρου εντός χερσαίας ζώνης λιμένος για την ανέγερση λιμενικού καταστήματος. Β. Λήψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με μηνιαία δόση κατά προσέγγιση ισόποση με το καταβαλλόμενο ενοίκιο.
Γ. Συνδρομή αρμόδιας Διεύθυνσης ΥΠτΠ για σύνταξη απαιτούμενου κτιριολογικού διαγράμματος ανά Λιμενική Αρχή. Δ. Προκήρυξη διαγωνισμού κατασκευής λιμενικών καταστημάτων.
10. Οργάνωση της υφιστάμενης Επισκευαστικής Βάσης Λ.Σ. σε σύγχρονα πρότυπα και ειδικότερα την ενίσχυσή της με προσοντούχο προσωπικό, σύγχρονα μέσα και γενναία χρηματοδότηση, με παράλληλη αξιοποίηση πόρων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013.
11. Θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για τοποθετήσεις προϊσταμένων λιμενικών αρχών – προξενικών ακολούθων (Καθορισμός τρόπου επιλογής, χρονικά όρια παραμονής, κριτήρια επιλογής κ.λπ.).
12. Ουσιαστική μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους περιφερειακούς διοικητές από τις κεντρικές υπηρεσίες ΥΠτΠ και αναβάθμιση του ρόλου του διοικητών.
13. Βελτίωση ωραρίου εργασίας αξιωματικών Λ.Σ.
14. Αγορά ή ενοικίαση έκτασης στην Ελλάδα για δημιουργία κατασκηνώσεων Λ.Σ. – Ε.Α.
15. Δημιουργία παιδικών σταθμών στα μεγάλα κέντρα.
16. Αξιοποίηση των Αθλητών Λ.Σ. σε αθλητικές δραστηριότητες για τα παιδιά στελεχών Λ.Σ.
17. Καθιέρωση ημέρας Λιμενικού Σώματος.
Οικονομικές διεκδικήσεις
1. Μισθολόγιο (βελτίωση συντελεστών σε όλους τους βαθμούς).
2. Μελέτη προβλημάτων και περαιτέρω ενίσχυση ασφαλιστικών Ταμείων με ανταποδοτικούς πόρους – Αναλογική συμμετοχή λιμενικών στο Δ.Σ. του ΜΤΝ.
3. Επίλυση στεγαστικού προβλήματος υπηρετούντων σε λιμενικές αρχές (εκτός τόπου συμφερόντων) με υψηλό κόστος διαβίωσης (μίσθωση αναγκαιούντων καταλυμάτων – Χορήγηση επιπλέον στεγαστικού επιδόματος υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις).
4. Επέκταση ευεργετημάτων που ισχύουν στους εργαζομένους του Δημοσίου στις παραμεθόριες περιοχές.
5. Ικανή αύξηση κονδυλίων που θα διατεθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό στο Αρχηγείο Λ.Σ. – Ε.Α. για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών (οδοιπορικά, πλεύσιμα, τεχνική υποστήριξη – συντήρηση επιχειρησιακών πλωτών και χερσαίων μέσων).
6. Αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου-ανθυγιεινού (πλασματική 5ετία χωρίς περιορισμούς – Συντάξιμο ποσοστό στο βασικό μισθό του σημαιοφόρου).
7. Καθορισμός αποζημίωσης για συμμετοχή Αξιωματικών Λ.Σ. σε επιτροπές.
Τέλος, μετά την πρόταση του Δ.Σ. αποφασίσθηκε η θέσπιση δύο τιμητικών διακρίσεων, που θα απονέμονται στο πλαίσιο των τακτικών Γενικών Συνελεύσεων, σε στελέχη και υπηρεσίες του Λ.Σ – Ε.Α. για την προσφορά τους στους τομείς της έρευνας και διάσωσης της ανθρώπινης ζωής και της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13
ΑΡΘΡΟ: ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΑΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΑΛΣ = ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΥΤΙΛΙΑ = τελευταία ελπίδα για συνάλλαγμα στη χώρα μήπως και προλάβουμε το ξεπούλημα .

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 1:58:00 αυτο είναι δουλειά της Κυβέρνησης και των οικονομικών υπουργείων και οχι των ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 11:48:00 πμ και σεις νομίζετε ότι είστε αστυνόμοι!!!!!
ειδικές δυνάμεις!!!!! και άλλα......

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 9:13:00 εμείς δεν νομίζουμε τίποτα, βγάλε για λίγο τις παρωπίδες και θα δεις τι ζητάει η κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ......ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΤΙ ΡΟΛΟ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ...ΑΝ ΝΟΜΊΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ 100 ΓΡ. ΧΑΣΙΣΙ , 2 Α/Κ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ,4 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΠΙΒΙΏΣΕΤΕ ΕΊΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ ΚΟΡΟΙΔΑ ......
ΣΑΣ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ ......ΚΟΡΟΙΔΑ ......

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ 11:23:00 μμ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ......ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι τα μέλοι της ΠΕΑΛΣ δέν θέλουν να υπηρετήσουν σε τόπους δυσμενούς διαβίωσης. Αυτό είναι το συμπέρασμα απο το αίτημα τους για ειδική πριμοδότηση εισαγωγής στο Λ.Σ.-Ε.Α. για 10 ΧΡΟΝΙΑ μάλιστα καλά διαβάσατε για 10 ΧΡΟΝΙΑ σε τόπο ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ. Τα ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΑΣ δέν θέλουν να ξεβολευτούν. Επίσης ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ γιατί ΤΡΩΝΕ ΚΑΛΑ. Το ξέρουμε όλοι μας ποιά είναι η τύχη τους μετά την αποστρατεία τους (Προϊ¨στάμενοι σε Εφοπλιστικά Γραφεία, Ελληνικός Νηογνόμονας). Φυσικά ούτε κουβέντα για έξοδο από τον Σ.Π.Κ. Πώς αλλιώς θα επιβάλλουν το ΠΕΤΑΕΙ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ. Και φυσικά δέν θέλουν να ακούσουν για ίδρυση ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ. ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΝΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ 1:13:00 ΚΑΙ 11.23.
ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ Λ.Σ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.ΚΑΙ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ Λ/ΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΚΑΡΠΏΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ [ΥΘΥΝΑΛ] ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΩΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΕΣ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΓΕΕΘΑ .
ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΏΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ.... ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΜΗΝΩΝ Η ΑΠΟΡΡΌΦΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΣ Η ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ [ΣΗΜΕΙΏΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ] ...........ΚΡΙΜΑ.............ΔΡΙΒΑΚΟ ΚΑΙ Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΣΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΛΕΥΡΙ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΣ ΣΑΣ ΓΥΡΕΥΕΙ ............
ΣΑΣ ΤΗΝ ΦΕΡΑΝΕ ΚΟΡΟΙΔΑ........

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ Λ.Σ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ .ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΣΩΣΗ , ΟΙ ΑΓΓΑΡΕΊΕΣ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ[Π.Χ ΣΚΟΠΙΑ ΠΛΣ ΙΜΙΑ] , ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΥΘΥΝΑΛ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΟ Λ.Σ ΟΡΘΙΟ .ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΖΙΦΟΣ Η ΔΟΥΛΕΙΑ .........

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΕΠΛΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΦΥΡΊΧΤΡΑ .ΦΙΛΕ 1057 ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙ ΖΗΤΑ Η ΚΟΙΝΩΝΊΑ........6000 ΑΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝΕ ΕΡΓΟ , ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΤΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ......ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 10 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΓΑΡΙΛΙΚΙ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΕΣ , ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ......
ΠΕΡΙΜΕΝΩ....

Ανώνυμος είπε...

Ακτοφυλάκή ξέρετε τί σημαίνει παίδες;;;
Και ναί φτάνει επιτέλους η εμπλοκή μας με την ναυτιλία.
Φτάνει πλέον να είμαστε τα τσιράκια και οι φρουροί των εφοπλιστών.
Φτάνει με τους αξκούς μας που όσοι ασχολούνται με την ναυτιλία, βγαίνουν πρόωρα στην σύνταξη και πιάνουν διευθυντική θέση σε ναυτιλιακές εταιρείες.
όσο για σένα φίλε 0103, μου φαίνεται δεν έχεις πάει πουθενά εκτός Πειραιά.
Πάνε μιά βόλτα Ηγουμενίτσα......ζήτα να αποσπαστείς εκεί κάνα μήνα. Άνέβα σε κάνα πλωτό και κάνε περιπολία και ποσειδώνια. Καταδίωξε κανέναν πρώτα και μετά μίλα.
Με το σκαρπινάκι και την άσπρη στολή πολύ εύκολα τα βλέπουμε όλα!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΚΟΙ ΥΠΕΡ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ. Α ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΞΚΟΥΣ. ΘΕΛΩ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΠΟΣΟΥΣ ΑΞΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΟ Λ.Σ ΤΩΝ 7800 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ Η ΕΛ.ΑΣ ΤΩΝ 50000 ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ Η Π.Υ ΤΩΝ 10000 ΑΤΟΜΩΝ ........

Ανώνυμος είπε...

Τα μυξιάρικα παιδάκια του μπαμπά άρχισαν τις μυξοκλάψες που χάσανε το βάζο με το μέλι (ναυτιλία) ... σαν τις γκομενίτσες που χάσανε τις κούκλες.....ΡΕΕΕ ΟΥΟΥΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΡΕ ΞΥΠΝΗΤΖΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΜΥΞΙΑΡΙΚΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ...ΕΣΥ Ο ΜΠΑΡΟΥΤΟΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟΣ...ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΠΟΣΟ ΜΕΛΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΒΑΖΟ ΜΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ...ΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ (ΜΠΡΑΒΟΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΙΕΡΙΔΕΣ) ΤΑ ΥΠΕΡΒΑΡΑ...ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...ΧΜΜ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΑΚΙ ΕΚΕΙ...? ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙΣΙΕ ΜΟΥ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΠΛΕΥΡΟ ΚΑΙ ΝΑΝΙ ΤΩΡΑ...