Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ρυθμίσεις κυκλοφοριακών θεμάτων στο γιαλό της Μυκόνου

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Ξεκίνησε από σήμερα η εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύουν για όλη την καλοκαιρινή περίοδο στο γιαλό και γενικότερα στη χώρα Μυκόνου. Σε σχετική ανακοίνωση του λιμεναρχείου αναφέρονται αναλυτικά οι ώρες που επιτρέπεται η διέλευση και η στάθμευση των επαγγελματικών οχημάτων, στην περιοχή του παραδοσιακού οικισμού.
Σε περίπτωση παράβασης των κατωτέρω η Υπηρεσία επισημαίνει ότι θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση της επιβολής των νόμιμων κυρώσεων στους παραβάτες.

Αναλυτικά οι ρυθμίσεις:

Με τον χαρακτηρισμό «Γιαλός Μυκόνου» ορίζεται το τμήμα με αρχή την είσοδο της πόλεως κάτωθεν τον κτιρίου ΟΤΕ και μέχρι και την περιοχή όπισθεν της πλατείας Καραολή κατ Δημητρίου (όπισθεν Δημαρχείου).

1.Απαγορεύεται η κυκλοφορία εντός της πόλεως και τον Γιαλού της Μυκόνου όλων των δικύκλων μοτοποδηλάτων - μοτοσικλετών για όλες τις ώρες και για όλη τη διάρκεια τον χρόνου.

2.Απαγορεύεται η κυκλοφορία εντός της πόλεως της Μυκόνου, όλων των εκτελούντων μεταφορές ΙΧ και ΔΧ τρίκυκλων μοτοποδηλάτων — μοτοσικλετών (παραδοσιακού τύπου) από ώρα 11:30πμ έως 06.00πμ της επομένης ημέρας στην παραλία Μυκόνου (τμήμα οριζόμενο από καφενείο Κονταρίνη μέχρι το κτίριο τον Δημαρχείου) και από 14.30μμ έως 06.00 πμ της επομένης ημέρας για όλη την πόλη της Μυκόνου κάθε ημέρα και όλο τον χρόνο. Σε κάθε περίπτωση τα τρίκυκλα αυτά πρέπει να ελέγχονται για την κίνηση τους με ασφαλή ταχύτητα, όπως και προβλήματα ηχορύπανσης που δημιουργούν (απουσία σιγαστήρων, κομμένοι, κλπ).
3.Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των Ι.Χ επιβατηγών αυτοκινήτων στο τμήμα τον Γιαλού Μυκόνου από 01-04 μέχρι και 30-10 εκάστου έτους και για όλες τις ώρες. Με απόφαση του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου, όποτε κρίνεται απαραίτητο βάσει των δρομολογίων των κρουαζιερόπλοιων, δύναται να επιμηκύνεται το διάστημα απαγόρευσης εισόδου στον Γιαλό Μυκόνου.

3.Επιτρέπεται η κυκλοφορία εντός της πόλεως της Μυκόνου όλων των επαγγελματικών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο μέχρι ενός τόνου για φορτοεκφόρτωση και μόνο, για μεν την παραλία από 06.00πμ έως 11.30πμ (τμήμα οριζόμενο από καφενείο Κονταρίνη μέχρι κτίριο Δημαρχείου) για δε την υπόλοιπη πόλη της. Μυκόνου από 06.00 πμ έως 14.30μμ για κάθε μέρα όλη τη διάρκεια του χρόνου.

4.Επιτρέπεται η είσοδος από το σημείο του κτιρίου του ΟΤΕ και η προσωρινή στάση στην πλατεία Μαντώ των λεωφορείων των Τουριστικών καταλυμάτων από 1η Απριλίου μέχρι 30 Οκτωβρίου κάθε χρόνο και για όλες τις ώρες της ημέρας με την προϋπόθεση ότι αυτή γίνεται για την μεταφορά ταξιδιωτών κατ την απο-επιβίβασή τους σε τουριστικά πλοία (κρουαζιερόπλοια).

6.Επιτρέπεται η κυκλοφορία εντός της πόλεως καθώς και στον Γιαλό της Μυκόνου των βυτιοφόρων νερού και καυσίμων για όλον τον χρόνο και από ώρα 06.00πμ έως 11.30μμ. Για κάλυψη εκτάκτων αναγκών πλοίων, σκαφών στο παλαιό λιμάνι Μυκόνου και όταν ληφθεί σχετική άδετα από το λιμεναρχείο Μυκόνου, δύναται να επιτρέπεται η είσοδος στα ανωτέρω οχήματα και πέραν των ωραρίων που καθορίζονται.

7.Απαγορεύεται η στάθμευση επαγγελματικών αυτοκινήτων εντός της πόλεως της Μυκόνου για όλες τις ώρες καθ όλο το χρόνο εξαιρουμένων των επαγγελματικών αυτοκινήτων των ντόπιων παραγωγών που επιτρέπεται η στάθμευση παραπλεύρως της πάγκας των αλιέων από ώρα 06.00πμ έως 11.30πμ καθ' έκαστη καθώς και έμπροσθεν τον τμήματος της παραλίας οριζόμενο από καφενείο Κονταρίνη μέχρι Εννέα Μούσες, από ώρα 06.00πμ έως 14.30 μμ.


Τα επαγγελματικά αυτοκίνητα των αλιέων και μόνον επί της Πλατείας Καραολή και Δημητρίου εξαιρούνται της απαγόρευσης από ώρα 06.00πμ έως 11.30πμ καθημερινά.

Σε εξαιρετικές και μεμονωμένες περιπτώσεις θα μπορεί να δοθεί ειδική άδεια από το λιμεναρχείο Μυκόνου για την είσοδο και κυκλοφορία εντός του Γιαλού για ΙΧ και επαγγελματικά τροχοφόρα κατά τις ώρες και στα σημεία που η παρούσα κανονιστική απόφαση απαγορεύει, με την προϋπόθεση ότι η σχετική άδεια δίδεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και για την αντιμετώπιση άμεσων και σοβαρών καταστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: