Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚ.

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη – 
Συλλήψεις για ναρκωτικά στα Χανιά – 
Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στη Μυτιλήνη και την Ηγουμενίτσα –
Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενων λουόμενων στο Ηράκλειο 

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, 38χρονος κατά την αποβίβαση του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από Πειραιά, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε να κατέχει δύο (02) πλαστικές συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ηρωίνη βάρους 5,42 γραμμαρίων και 1,17 γραμμαρίων αντίστοιχα, καθώς και έξι (06) δισκία HIPNOSTEDON.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω.

=================

Συνελήφθη, σήμερα στις 06:20, στο λιμάνι της Σούδας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, μετά τον κατάπλου Ε/Γ–Ο/Γ πλοίου, 31χρονος, διότι κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε στην κατοχή του, επιμελώς κρυμμένη, μια νάυλον συσκευασία, η οποία περιείχε κοκαΐνη μικτού βάρους 1,70 γραμμαρίων, καθώς και ένας μεταλλικός σωλήνας χρήσης ναρκωτικών ουσιών με υπολείμματα κοκαΐνης.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ η ναρκωτική ουσία και ο σωλήνας κατασχέθηκαν.

=================

Επίσης, συνελήφθησαν σήμερα στις 06:15, στο λιμάνι της Σούδας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, μετά τον κατάπλου Ε/Γ–Ο/Γ πλοίου, δύο 23χρονοι, διότι κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε στην κατοχή τους, μια νάυλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης (σοκολάτα) μικτού βάρους 10,00 γραμμαρίων.

Σε περαιτέρω έλεγχο, βρέθηκε στον έναν από τους αναφερόμενους, ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 1,40 γραμμαρίων, καθώς και ένας τρίφτης με υπολείμματα ναρκωτικής ουσίας.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες και ο τρίφτης κατασχέθηκαν.

=================

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, σήμερα στις 11:00, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στη θαλάσσια περιοχή ΣΚΑΛΑΣ ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ, τέσσερις (04) αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, οι οποίοι κατά δήλωσή τους είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια με φουσκωτή κωπήλατη λέμβο, την οποία και κατέστρεψαν μόλις πλησίασαν τις ακτές.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης.

=================

Συνελήφθη, σήμερα στις 03:30, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 53χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, εντός του φορτίου, το οποίο αποτελούνταν από παλέτες με πεπιεσμένο χαρτί, έξι (06) αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα.

=================

Χθες στις 19:30, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, ενημερώθηκε, για περιστατικό δυο αγνοούμενων 15χρονων κολυμβητών στην πλαζ «ΑΜΜΟΣ».

Άμεσα, κατόπιν ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και σε συνεργασία με την τοπική Λιμενική Αρχή, ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ιδιωτικού σκάφους, καθώς και ελικοπτέρου SuperPuma, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ανάλογοι έλεγχοι στις παρακείμενες περιοχές με περιπολικό όχημα.

Οι δυο 15χρονοι εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους, στις 20:10 από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής και δήλωσαν ότι παρασύρθηκαν με τα πνευστά στρώματα θαλάσσης λόγω του ανέμου 200 μέτρα παράλληλα της ακτής, εκτός ορατότητας από την παραλία την οποία ξεκίνησαν και βγήκαν στην ακτή κολυμπώντας.

==================

Δεν υπάρχουν σχόλια: