Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚ.

Τροχαίο ατύχημα στο Βόλο – 
Πνιγμοί στο Πόρτο Ράφτη και το Τολό – 
Θάνατος λουόμενης στην Άρτα – 
Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ «ΜΠΑΛΟΣ» στην Κίσαμο – Μεταφορά ασθενού - 
Εξαφάνιση ανήλικης στην Καβάλας - 
Εκδήλωση πειρατείας σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων - Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα - 
Πυρκαγιά σε Θ/Γ σκάφος στην Σέριφο – 
Πνιγμός στη Χαλκίδα – 
Εκτροπή αυτοκινήτου στη θάλασσα στον Βόλο – 
Ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους στο Λαύριο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στην παραλιακή οδό Αργοναυτών στο Βόλο, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 61χρονο συγκρούστηκε με Ι.Χ.Δίκυκλο μοτοποδήλατο με οδηγό μία 20χρονη.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός της 20χρονης, η οποία διεκομίσθη, για προληπτικούς λόγους, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν.Νοσοκομείου Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ».

Οι δύο οδηγοί υποβλήθηκαν σε έλεγχο μέθης με τη χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με αρνητικά αποτελέσματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

===============

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή «ΑΥΛΑΚΙ» Πόρτο Ράφτη, 81χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών για νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Μαρκοπούλου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας.

===============

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή Τολού Αργολίδας, 86χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός της πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Κορίνθου για νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Τολού.

===============

Η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας ενημερώθηκε από το Λιμενικό Σταθμό Μενιδίου ότι, πρωινές ώρες σήμερα, 79χρονη, η οποία είχε μεταβεί στη θαλάσσια περιοχή Κορωνησίας Άρτας για λήψη θαλάσσιου λουτρού, έχασε τις αισθήσεις της.

Στο σημείο βρισκόταν καρδιολόγος γιατρός ο οποίος της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, με αρνητικά αποτελέσματα.

Η 79χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας.

===============

Η Λιμενική Αρχή Κισάμου ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα από τον κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους «ΜΠΑΛΟΣ» Ν.Π.9108 ότι κατά τη διαδικασία απόπλου παρουσιάστηκε βλάβη στη μίζα της αριστερής κύριας μηχανής.

Το σκάφος αποβίβασε τους 94 επιβάτες του, οι οποίοι στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο Ε/Γ-Τ/Ρ «ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π.10310 και συνέχισαν το ταξίδι τους για Μπάλο - Γραμβούσα.

Από τη Λιμενική Αρχή Κισάμου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΜΠΑΛΟΣ» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και επιθεώρησής του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων Χανίων.

===============

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα με το Ε/Γ-Δ/Ρ «ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ» Ν.Σ.965 από το λιμένα Φούρνων στο λιμένα Αγ. Κήρυκου 32χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

===============

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες στις 16/07/2011, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, από το Τμήμα Άμεσης Δράσης, ότι στη χερσαία ζώνη «ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑΣ» Καβάλας, μπροστά από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χάθηκε κοριτσάκι 4,5 ετών.

Άμεσα από την Λιμενική Αρχή ξεκίνησαν έρευνες με περιπολικό όχημα και πλωτό, ενώ λίγο αργότερα ενημερώθηκε τηλεφωνικά ο Λιμενικός Σταθμός Ελευθέρων ότι η ανήλικη βρέθηκε από περιπολικό όχημα Α.Σ. Περάμου σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σημείο εξαφάνισης και είναι καλά στην υγεία της.

===============

Πειρατεία εκδηλώθηκε στις 16/07/2011 στο Δ/Ξ πλοίο «AEGEANSTAR» σημαίας Λιβερίας, ενώ έπλεε 30 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Νιγηρίας, με είκοσι (20) άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων τρεις (03) Έλληνες ναυτικοί (Πλοίαρχος – Α΄ Μηχανικός – Β΄ Μηχανικός).

Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι «ΤΕΜΑ» της Γκάνας με προορισμό το «ΚΟΤΟΝΟΥ» Μπενίν .

Με το που περιήλθε πρωινές ώρες σήμερα η πληροφορία στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.

Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων ενημέρωσε τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, καθώς και τα Διεθνή Κέντρα για την καταπολέμηση περιστατικών πειρατείας.

Το ΕΚΣΕΔ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια για τη σχετική επιτήρηση Κέντρα, καθώς επίσης και με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου (ENDEAVOURMARINEAGENCY).

===============

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 31χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος (επικαθήμενο), καθώς και η 20χρονη αλλοδαπή συνοδηγός του, διότι μετέφεραν κρυμμένους τέσσερις (04) αλλοδαπούς, στην δεξιά παλετοθήκη του φορτηγού οχήματος, που δεν κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε.

============================

Συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Πάτρας, σε δύο περιστατικά, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, συνολικά τέσσερις (04) αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

============================

Πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σερίφου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για σκάφος σε δυσχερή θέση, λόγω πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο, βορειοανατολικά της ν.Σερίφου – ν.Σεριφοπούλα.

Άμεσα κινητοποιήθηκε πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και ιδιωτικά σκάφη προς παροχή βοηθείας.

Το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π. 9913, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά, εντόπισε και ρυμούλκησε το κινδυνεύον σκάφος, Θ/Γ «HEAVYDUTY4» Τ.Π. 1248Ε’, με τρεις (03) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους και την βοήθεια του πλωτού περιπολικού και του Α/Κ «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» Ν.Σ. 1084, προσέδεσε στο βόρειο μεγάλο προβλήτα της Σερίφου.

Κατά την διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε και χρησιμοποιήθηκαν φορητοί πυροσβεστήρες για την κατάσβεση και ταυτόχρονα κατέφθασε πυροσβεστικό όχημα, που με την βοήθεια του πληρώματος του και εθελοντών, η πυρκαγιά κατασβέστηκε, με αποτέλεσμα όμως την ημιβύθιση του σκάφους.

Με την συνδρομή δύο ιδιωτικών Φ/Γ γερανοφόρων οχημάτων και αυτοδυτών, το «HEAVYDUTY4» ανελκύστηκε και πραγματοποιήθηκε απάντληση των εσωτερικών υδάτων πυρόσβεσης, ενώ βυτιοφόρο όχημα του Δήμου, μετέφερε τα ύδατα στο βιολογικό καθαρισμό.

Παράλληλα, με την συνδρομή του αλιευτικού σκάφους, του πληρώματος του πλωτού περιπολικού ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ και εθελοντών τοποθετήθηκαν περιμετρικά δύο πλωτά φράγματα του τοπικού σταθμού της ΔΕΗ του νησιού, σε προσπάθεια πρόληψης για τυχόν ρύπανση, με αποτέλεσμα μία μικρή επιφανειακή ρύπανση, εντός του φράγματος, από ελαφρά πετρελαιοειδή, τα οποία απορροφήθηκαν με τη χρήση σχετικών υλικών.

Από το Λιμενικό Σταθμό Σερίφου, ο οποίος διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του θαλαμηγού σκάφους.

===========================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Ν. Αρτάκης, 79χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

===========================

Βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου ενημερώθηκε από ιδιώτη, ότι Ι.Χ.Ε. όχημα που κινούνταν στην επαρχιακή οδό Αλυκών Βόλου και συγκεκριμένα στην περιοχή «ΠΕΥΚΑΚΙΑ» κατέληξε στη θάλασσα.

Άμεσα προσωπικό του Λιμεναρχείου μετέβη στο σημείο, όπου διαπίστωσαν Ι.Χ.Ε. όχημα, με οδηγό έναν 19χρονο, είχε εκτραπεί της πορείας του και κατέληξε στη θάλασσα.

Ο 19χρονος είχε εξήλθε μόνος του από το αυτοκίνητο και με την βοήθεια οικείου του, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Το Ι.Χ.Ε .όχημα ανελκύστηκε από γερανό, χωρίς την ύπαρξη θαλάσσια ρύπανσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείου Βόλου.

===========================

Απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη του Τ/Χ σκάφους «ΦΑΜΙΛΥ» Τ.Π. 457 Ι, ότι βρισκόταν ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Πουνταζέζα, μεταξύ Μακρονήσου και Λαυρίου, με τρεις (03) επιβαίνοντες.

Αφού διαβεβαίωσε ότι δεν διατρέχει κίνδυνο, καθώς βρισκόταν αγκυροβολημένος και ότι χρήζει ρυμούλκησης, το Α/Κ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Τ.Λ. 266 απέπλευσε συνοδεία στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή προς παροχή βοηθείας.

Στην συνέχεια το Α/Κ σκάφος εντόπισε το «ΦΑΜΙΛΥ», το οποίο ρυμουλκούνταν από το διερχόμενο σκάφος «MISS YOU» και κατέπλευσε με ασφάλεια στην OlympicMarineτου Λαυρίου, συνοδεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: