Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΠΟΕΠΛΣ:Σχέδιο Νόμου-Επιδρομή του Υπουργείου Οικονομικών

Πειραιάς 21/7/2011

Με νωπά ακόμη τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ακολουθεί νέο νομοσχέδιο-επιδρομή του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και την δημοσιονομική εξυγίανση - Θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού, Τουρισμού, Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Στις διατάξεις του περιλαμβάνονται:

1. Η αναδρομική εφαρμογή από 01/01/2011 της έκτακτης εισφοράς του 3% επί των αποδοχών μηνιαίως υπέρ ανέργων και ταμείων πρόνοιας, με αποτέλεσμα την μείωση των αποδοχών μας τους επόμενους μήνες του 2011 κατά 7,2%.
2. Κατάργηση της ρύθμισης του Ν.3865/10 που με τόσο αγώνα είχαμε πετύχει για την υποχρεωτική ασφάλιση στο δημόσιο των προερχόμενων από ταμεία ΤΣΜΕΔΕ και ΤΣΑΥ (τεχνικών-ιατρών) Αξιωματικών ΛΣ.
3. Επέκταση των μεταβατικών (2011-2014) διατάξεων για τα στελέχη ΛΣ των ειδικών κατηγοριών που συνταξιοδοτούνται σύμφωνα με τα Π.Δ. 167/2007 και168/2007.
4. Την «ύποπτη» αναφορά στην αιτιολογική έκθεση του Νομοσχεδίου, για μείωση επιδομάτων Δημοσίων Υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και του επιδόματος ειδικής απασχόλησης που κατά δημοσιεύματα φτάνει στο 50%.

Η παραπάνω αναφορά δεν υπάρχει ως διάταξη στο Σχέδιο Νόμου.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι:

Οι διατάξεις 1,2 και 4 δείχνουν ότι μοναδική πρόθεση της κυβέρνησης είναι η συνέχιση της ανεύθυνης ληστρικής επιδρομής της, που δεν διστάζει ακόμη και να αναιρεί τις αποφάσεις της, με μοναδικό σκοπό την εξαθλίωση των εργαζομένων.

Η διάταξη 3 αποκαθιστά την ισότητα όλων των στελεχών που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα τα έτη 2011 έως 2014.

Για όλα τα παραπάνω ΖΗΤΑΜΕ:

Την άμεση απόσυρση των διατάξεων 1 και 2 και την διαβεβαίωση ότι όσα αναφέρονται στην 3 διάταξη της αιτιολογικής έκθεσης του Σ/Ν δεν ισχύουν.

Επίσης ζητάμε να συμπεριληφθεί στο Νομοσχέδιο διάταξη που να επεκτείνονται οι υπηρεσίες που λογίζονται αυξημένες στο διπλάσιο (ΝΔ 179/74).

Τέλος καλούμε την κυβέρνηση να συναισθανθεί την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. και να μην επιμείνει στην καθ'ολοκληρία ηθική, οικονομική και κοινωνική μας εξαθλίωση και εξόντωση.

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΡΙΒΑΚΟΣ Γεώργιος ΚΑΤΣΙΝΑΣ Σωτήριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: