Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα στην Πάτρα - Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΙΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΒΕΝΟΥΣ» στην Αίγινα - Πνιγμός στη Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής – Ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ-Κ/Τ «ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ» Ν.Π.10630 σε φωτιστικό σώμα στο λιμένα Σύμης – Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στην Πάτρα - Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Πνιγμός στο Πολύχρονο Χαλκιδικής – Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη – Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Πάργα

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που καταβάλουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της λαθρεμπορίας τσιγάρων, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, στην πύλη εισόδου του νέου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, ένας 32χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος-ψυγείο (τράκτορας/ επικαθήμενο) και ο 45χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι μετέφεραν από κοινού επιμελώς κρυμμένες εντός του χώρου του φορτίου (χαρτοκιβώτια με καρπούζια τοποθετημένα πάνω σε παλέτες), δεκαεπτά χιλιάδες τετρακόσιες πενήντα (17.450) κούτες, δηλαδή εκατόν εβδομήντα τέσσερις χιλιάδες πεντακόσια (174.500) πακέτα τσιγάρων, χωρίς νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης, με σκοπό τη μεταφορά τους στο εξωτερικό.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ το φορτηγό όχημα και η εν λόγω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν.

========================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, μετά τον κατάπλου Ε/Γ–Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από Πειραιά, 15χρονος αλλοδαπός διότισε έλεγχο που διενεργήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε να κατέχει τρεις (03) πλαστικές συσκευασίες οι οποίες περιείχαν φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 11,40 – 11,10 και 8,51 γραμμαρίων αντίστοιχα.

Επίσης, πρωινές ώρες σήμερα στο ίδιο λιμάνι, κατά την διάρκεια ελέγχου από το προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, μετά τον κατάπλου Ε/Γ–Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από Πειραιά, συνελήφθη 36χρονος, διότισε έλεγχο που διενεργήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε να κατέχει μία (01) πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 14,62 γραμμαρίων.



Προανακρίσεις, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

========================

Πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αίγινας, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΙΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΒΕΝΟΥΣ» Ν.Π. 8037 για μηχανική βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή ενώ το πλοίο βρισκόταν στο λιμάνι της Αίγινας προκειμένου να εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο των 07:30 για Πειραιά.

Στο πλοίο επέβαιναν 92 επιβάτες οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΙΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ» και το «ΦΛΑΙΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ» την 08:00 και 08:30 αντίστοιχα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύθηκε ο απόπλους του «ΦΛΑΙΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΒΕΝΟΥΣ» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

========================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Ν. Ποτίδαιας Χαλκιδικής, 78χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στο νεκροτομείο Θεσσαλονίκης για νεκροψία-νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Ν. Μουδανιών.

================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα το Ε/Γ-Κ/Τ «ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ» Ν.Π.10630, κατά τη διαδικασία απόπλου του από το λιμάνι της Σύμης, στο πλαίσιο τουριστικού περιηγητικού πλού Ρόδο – Σύμη – Ρόδο, προσέκρουσε ελαφρά η δεξιά άγκυρά του («νύχι» δεξιάς άγκυρας) σε φωτιστικό σώμα που βρισκόταν στο κρηπίδωμα, στη βόρεια πλευρά του λιμένα Σύμης.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η καταστροφή του φωτιστικού σώματος, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός ατόμου ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ δεν επηρεάστηκε η αξιοπλοΐα του πλοίου.

Το πλοίο συνέχισε την εκτέλεση του περιηγητικού του πλού με 356 επιβάτες, ενώ από το Υπολιμεναρχείο Σύμης διενεργείται προανάκριση.

================

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στον επιβατικό σταθμό του νέου λιμένα Πατρών από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή του σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία, 21χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

================

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και οι δύο αλλοδαποί συνεπιβάτες του, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το αναφερόμενο όχημα.

=================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Πολύχρονο Χαλκιδικής, 51χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η σορός της πρόκειται να μεταφερθεί στο νεκροτομείο Θεσσαλονίκης για νεκροψία-νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Ν. Μουδανιών.

=================

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο λιμάνι της Μυτιλήνης από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 20χρονος, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του μία πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 20,00 γραμμαρίων, μία πλαστική συσκευασία με ρητινοειδή κατεργασμένη κάνναβη βάρους 1,00 γραμμαρίου καθώς και σύνεργα χρήσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ποσότητες ναρκωτικών και τα σύνεργα χρήσης.

=================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Πάργας από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους «ΒΙΚΗ Φ ΙΙ» Ν.Π. 10629, ο κυβερνήτης του, διότι μετά από καταμέτρηση επιβατών που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε σαράντα τρεις (43) υπεράριθμους.

Συγκεκριμένα, ενώ το Πιστοποιητικό Ασφαλείας του σκάφους προέβλεπε τη μεταφορά διακοσίων σαράντα τεσσάρων (244) επιβατών, κατά την καταμέτρηση βρέθηκαν διακόσιοι ογδόντα επτά (287).

Κατόπιν προφορικής εντολής του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ο κυβερνήτης αφέθηκε ελεύθερος, ενώ από το Λιμενικό Σταθμό Πάργας διενεργείται προανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: