Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Πνιγμός στο Βόλο – Μεταφορά ασθενούς - Εμπλοκή κάβου Ε/Γ–Ο/Γ «ΧΑΙ ΣΠΙΝΤ 5» στη Σύρο – Πνιγμοί στο Μαραθώνα και το Ηράκλειο – Μεταφορά ασθενούς - Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα στην Πάτρα – Πνιγμός στη Μάνη – Μεταφορά ασθενούς - Μηχανική βλάβη Θ/Γ στο Αίγιο – Ρύπανση στην Κεραμωτή – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Ηουμενίτσα και την Πάτρα – Μεταφορά ασθενούς - Πτώση και τραυματισμός ατόμου στο Ρέθυμνο

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα από την θαλάσσια περιοχή Καλά Νερά Μαγνησίας, 70χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για νεκροψία-νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

=====================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκε πρωινές ώρες σήμερα από το λιμάνι Νάξου στο λιμάνι Σύρου με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53, 21χρονος ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

=====================
Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ–Ο/Γ «ΧΑΙ ΣΠΙΝΤ 5»Ν.Π. 11419,για την εμπλοκή κάβου στον άξονα ενός εκ των υδροπροωθητήρων κατά τη διαδικασία απόπλου.

Το πλοίο επαναπροσέδεσε στο λιμάνι της Σύρου ενώ με τη συνδρομή δύτη, πραγματοποιήθηκε η απεμπλοκή του κάβου.

Κατόπιν επιθεώρησης από τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, το «ΧΑΙ ΣΠΙΝΤ 5» απέπλευσε στις 13.45 αντί της 12.30 για το λιμάνι του Πειραιά, μεταφέροντας 381 επιβάτες.

=====================

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΣΙ» Μαραθώνα, 74χρονος.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες σήμερα, στο σημείο είχε μεταβεί προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας, διαπιστώνοντας ότι η μεταφορά του 74χρονου ήταν επικίνδυνη λόγω της μορφολογίας του εδάφους (απόκρημνα βράχια).

Άμεσα εκλήθη προς παροχή συνδρομής το σκάφος «ΕΝΤΥ» Λ.Ρ. 1005, χωρίς όμως να καταστεί δυνατό, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες, η μεταφορά του ανωτέρω λόγω του έντονου κυματισμού (Β 5-6 bf) και των βραχωδών ακτών.

Στις 13.40 προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής σε συνεργασία με στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, μετέφεραν τον 74χρονο στην παραλία «ΜΙΚΡΟ ΣΕΣΙ».

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μελισσίων «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.

=====================

χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΤΩ ΓΟΥΒΩΝ» Ηρακλείου, 41χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

=====================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι Πισαετού Ιθάκης στο λιμάνι Σάμη Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ–Τ/Ρ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Ν.Ι.459, 26χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

=====================

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην πύλη εισόδου του νέου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, ένας 32χρονος αλλοδαπός οδηγός ημιφορτηγού οχήματος, διότι μετέφερε επιμελώς κρυμμένες, κάτω από τη βάση της καρότσας, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, χίλιες εκατόν είκοσι τρεις (1.123) κούτες, δηλαδή έντεκα χιλιάδες διακόσια τριάντα (11.230) πακέτα τσιγάρων, χωρίς νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης, με σκοπό τη μεταφορά τους στο εξωτερικό.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ το όχημα και η εν λόγω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν.

=====================

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΟΡΜΟΥ ΒΑΘΥ» Μάνης, 80χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Γυθείου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κορίνθου για νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.

=====================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ–Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53, 08χρονη αλλοδαπή, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

=====================

Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε, απογευματινές ώρες χθες, το Θ/Γ σκάφος «EASYLIFE» σημαίας Κύπρου, με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, ενώ έπλεε 1,6 ν.μ. από το λιμάνι του Αιγίου.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε το Α/Κ «ΟΣΤΡΙΑ» Σ.Α. 243 με προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το σκάφος στο λιμάνι.

Οι επιβαίνοντες, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Αιγίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «EASYLIFE» μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος Νηογνώμονα.

=================

Ρύπανση από ψήγματα πίσσας, εντοπίστηκε, απογευματινές ώρες χθες, κατά μήκος της παραλίας Κεραμωτής και σε μήκος ακτογραμμής 500 μέτρων.

Για το περιστατικό ο Λιμενικός Σταθμός Κεραμωτής, που διενεργεί την προανάκριση, ενημέρωσε άμεσα την αρμόδια υπηρεσία του δήμου και ξεκίνησαν εργασίες απορρύπανσης, οι οποίες θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας.

================

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, δυο αλλοδαποί διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

=================

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο νέο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, ένας αλλοδαπός διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

=================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Κιμώλου στο λιμάνι Πολλωνίων Μήλου, με το Ε/Γ–Δ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ ΙΙ» Ν. Λαυρίου 817, 15χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

=================

Πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, ενημερώθηκε ότι στο ενετικό λιμάνι Ρεθύμνου, ένας 19χρονος ο οποίος βρισκόταν με άλλα έξι άτομα, έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε από το ενετικό τοίχος και ύψος 3 μέτρων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και την πτώση του στη θάλασσα.

Ο ανωτέρω αφού ανασύρθηκε από τη θάλασσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου και υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: