Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΛΑΚΩΝΙΑ: Νεκρός την ώρα του καθήκοντος ο διοικητής της Πυροσβεστικής Γυθείου..Ελαφρύ να είναι το χώμα του!!!

Τραγωδία στη Λακωνία, ένας πυροσβέστης κάηκε την ώρα του καθήκοντος.
Μπορεί η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν λίγο στο Βαθύ Λακωνίας να μην απειλεί κατοικημένες περιοχές, ωστόσο τα νέα από την πυρκαγιά είναι τραγικά.
Ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής, άφησε την τελευταία του πνοή στη «μάχη» που έδινε με τις φλόγες στην προσπάθειά του να σβήσει τη φωτιά.
Τον άτυχο πυροσβέστη βρήκαν απανθρακωμένο οι συνάδελφοί του που επιχειρούσαν μαζί. Πρόκειται για τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου ο οποίος είναι 49 ετών, Κωνσταντίνο Καστρή.

Ο ίδιος είχε ζητήσει να έλθει άμεσα βοήθεια στο σημείο που επιχειρούσε, ωστόσο τελικά βρέθηκε καμένος από τις φλόγες.
===================================================


Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος:Θλίψη και οδύνη
Η Ένωσή μας εκφράζει την βαθιά θλίψη και οδύνη των Ελλήνων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, για την απώλεια της ζωής του πάνω στο καθήκον, του Αντιπυράρχου Καστρή Κωνσταντίνου, Διοικητή της Π.Υ.Γυθείου....

Ο συνάδελφος πέρασε στο Ηρώον του Πυροσβεστικού Καθήκοντος, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, στην Ανατολική Μάνη. Ο Κώστας έδινε τη μάχη με τη πύρινη λαίλαπα, που κατατρώει την φυσική κληρονομιά της ταλαίπωρης τούτης χώρας, κάνοντας στο έπακρο το καθήκον του και υπηρετώντας αυτός όπως και όλοι οι Πυροσβέστες με σύμμαχο την εγκατάλειψη από το κράτος και τους ιθύνοντες και εφόδιο το γενικό κλίμα, για υπηρεσία πάνω από τα ανθρώπινα όρια, στο βωμό σχεδιασμών γιά τπν σχεδιασμό.

Αυτήν την δύσκολη ώρα, το μόνο που μπορούμε να ψιθυρίσουμε είναι ένα ΚΟΥΡΑΓΙΟ στους οικείους του, και μια ευχή στον Ύψιστο να αναπαύσει τη ψυχούλα του.
Όσο για τους ηγήτορές μας, να σκεφτούν όταν θα αντικρύσουν τους δικούς του και τους συμμαχητές του στη φωτιά, τι θα τους πουν και περισσότερο τι θα πράξουν.
Να ναι ελαφρό το χώμα που θα τον αγκαλιάσει στο μακρινό του ταξίδι.
=================================================

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες, ως ένδειξη πένθους, σε όλες τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αύριο Τρίτη, ημέρα ταφής του θανόντος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, Αντιπυράρχου του Πυροσβεστικού Σώματος Κωνσταντίνου Καστρή, Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα τι να πω;; ο νεκρός πάντα δικαιώνεται αλλά προσέξτε οι υπόλοιποι με μισθό 3,60 όχι να δίνουνε και την ζωή μας...............

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα ,κανένας ήρωας δεν είναι αθάνατος μέχρι να πεθάνει............

http://plotatzis.forumotion.com

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να τον συγχωρέσει!
Στις φωτιές και σε ολα τα δύσκολα που τυχαίνουν στην Πυροσβεστική ,οι ΑΞ μπαινουν μπροστάρηδες και δίνουν το παράδειγμα!! Αρκετοί Πυροσβέστες έπεσαν ηρωικά στο καθήκον και μεταξύ τους υπήρχαν αρκετοί ΑΞ!!!
Στο ΛΣ ΕΥΤΥΧΩΣ δεν θα χρειαστεί να θρηνήσουμε ποτέ ΑΞ γιατί ποτέ τους δεν είναι και ούτε θα γίνουν μπροστάρηδες. Η μοναδική περίπτωση να ΄΄πέσει΄΄ ΑΞ του ΛΣ ειναι να γλιστρίσει στο κλιμακοστάσιο του Υπουργείου απο ΄΄μπανανόφλουδα΄΄ που θα του ρίξουν ανταγωνιστές του στην ιεραρχία!!!

Ανώνυμος είπε...

Όσο ζούμε είμαστε αντιπαραγωγικοί και τους δημιουργούμε και πρόβλημα στον προϋπολογισμό γιατί έχουμε υψηλό κόστος δαπανών για το Δημόσιο. Τότε είμαστε και οι ένστολοι "δημόσιο" . Όταν πεθαίνει κάποιος στο καθήκον , αρχίζουν οι "τιμητές" τα "τσιράκια" και οι "πολιτικάντηδες" τους επαίνους. Ντροπή τους !!

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΟΤΙ "Στο ΛΣ ΕΥΤΥΧΩΣ δεν θα χρειαστεί να θρηνήσουμε ποτέ ΑΞ γιατί ποτέ τους δεν είναι και ούτε θα γίνουν μπροστάρηδες" ΑΠΛΑ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΑ 45 ΤΡΑΒΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΝΑ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ- ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ [ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ????]

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΛΦ ΚΑΙ ΥΠΑΞ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΝΘΣΤΗ ΣΤΟ Λ.Σ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΞΚΟΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΄΄ΕΞΥΠΝΟΣ΄΄ ΑΞΚΟΣ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ. ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

8:03 ΑΨΟΓΟΣ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι δικοί μας ΑΞ (αντρες γυναικες) εδω δεν τολμανε να εμφανιστουν ουτε στο Λιμανι οταν εχουν βαρδια ΑΦ , μην τυχον και τους δει ο ηλιος και χαλασει η επιδερμιδα τους... ειναι ευαισθητα τα παιδιά.... ιδιως αυτές τις μερες που φυσαει ασταματητα φοβουνται μη τυχον και συναχιάσουν και δεν χάσουν τα μπανια στις παραλίες...