Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Σύλληψη παράνομου μετανάστη στη Πάτρα – Μεταφορές ασθενών - Περιστατικό έρευνας και διάσωσης παράνομων αλλοδαπών ανατολικά της νήσου Αστυπάλαιας - Σύλληψη Τούρκου διακινητή - Ελαφρύς τραυματισμός από πτώση στο Ενετικό λιμάνι Ρεθύμνου – Πτώση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στη θάλασσα στη Χαλκιδική – Σύλληψη παράνομων μεταναστών στη Σάμο – Σύλληψη παράνομων μεταναστών και διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα – Θαλάσσια ρύπανση στην Ελευσίνα - Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Αλεξανδρούπολη – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Αίγινα – Πνιγμοί στη Χαλκιδική και το Λαγονήσι - Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στον Πειραιά - Μεταφορές ασθενών

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

==========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

56χρονης από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με πλωτό περιπολικό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
2,5 ετών αγοριού, από το λιμάνι Βαθέως Ιθάκης στο λιμάνι της Σάμης Κεφαλληνίας με το Ε/Γ–Τ/Ρ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Ν.Ι. 459 και
19χρονου, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου με το Ε/Γ–Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53.

==========================

Ενημερώθηκε, χθες στις 18:15, η Λιμενική Αρχή Κω από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για ύπαρξη ακυβέρνητου ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους, με όνομα «AYAS», σημαίας Τουρκίας, λευκού χρώματος, 11 περίπου μέτρων μήκους και 3 περίπου μέτρων πλάτους, στη θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. ανατολικά ν. Αστυπάλαιας, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση, με 35 περίπου επιβαίνοντες σε αυτό.

Άμεσα έσπευσαν για εντοπισμό και παροχή συνδρομής πλωτό περιπολικό Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς και το ιδιωτικό Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος «ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΕΡΟΑΝΤΩΝΗΣ» Ν.Π. 10250.

Στις 22:50 κατέπλευσε στην ανωτέρω περιοχή το Ν/Γ σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ λίγο αργότερα το ιδιωτικό σκάφος. Το Ν/Γ σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετεπιβίβασε τρία μέλη του πληρώματός του στο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΕΡΟΑΝΤΩΝΗΣ» προκειμένου συνδράμουν στη διάσωση και μετεπιβίβαση των επιβαινόντων από το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος στο εν λόγω Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος.

Στις 23:30 ξεκίνησε η μετεπιβίβαση σαράντα (40) συνολικά επιβαινόντων, από το Ι/Φ σκάφος στο Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΕΡΟΑΝΤΩΝΗΣ». Σύμφωνα με τα επιβαίνοντα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) εκ των επιβαινόντων, οι οποίοι φέρονται ως διακινητές, είναι τουρκικής υπηκοότητας, ενώ κατά δήλωση των επιβαινόντων, οι υπόλοιποι δεκατρείς (13) είναι υπήκοοι Ιράκ και είκοσι πέντε (25) υπήκοοι Αφγανιστάν. Από αυτούς, είκοσι οκτώ (28) άνδρες, τρεις (03) γυναίκες και επτά (07) παιδιά.

Στις 23:50 ξεκίνησε η ρυμούλκηση του Ι/Φ σκάφους από το ιδιωτικό σκάφος, συνοδεία του Ν/Γ και του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ στις 04:30, ανωτέρω ιδιωτικό σκάφος και το ρυμουλκούμενο από αυτό Ι/Φ «AYAS», κατέπλευσαν στο λιμένα Καρδάμαινας.

Κατόπιν ελέγχου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Κω διαπιστώθηκε ότι οι διασωθέντες αλλοδαποί στερούνταν νομιμοποιητικών ταξιδιωτικών εγγράφων και προέβησαν στη σύλληψή τους.

Οι ανωτέρω παράνομοι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στη Λιμενική Αρχή Καρδάμαινας, ενώ οι δύο (02) τούρκοι υπήκοοι, που φέρονται ως διακινητές, οδηγήθηκαν στη Λιμενική Αρχή Κω.

Οι παράνομοι αλλοδαποί φιλοξενούνται σε κατάλυμα στην Κω, φυλασσόμενοι από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, ενώ εξετάστηκαν από ιατρούς της περιοχής για προληπτικούς λόγους.

Από τη Λιμενική Αρχή Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος.

==========================

Πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή πλησίον ακτών Αστακού Αιτωλοακαρνανίας και στο πλαίσιο αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών για διακίνηση λαθρομεταναστών κατελήφθη από στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. ιστιοφόρο σκάφος με στοιχεία «RΑΚΟΚ» σημαίας Η.Π.Α. μήκους 11,60μ. επί του οποίου ανευρέθησαν επιμελώς κρυμμένοι έξι (06) λαθρομετανάστες κατά δήλωσή τους Τούρκοι υπήκοοι καθώς και Τούρκος διακινητής, ως κυβερνήτης του σκάφους. Επιπλέον, στην ίδια τοποθεσία συνελήφθησαν τριάντα τέσσερις (34) παράνομοι αλλοδαποί που προορίζονταν για επιβίβαση στο υπόψη ιστιοφόρο.

Επισημαίνεται ότι ο εν θέματι συλληφθείς Τούρκος διακινητής θεωρείται εξαιρετικά δραστήριο μέλος κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών και αποτελούσε στόχο των αρμοδίων Υπηρεσιών του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. καθώς είχε διαπιστωθεί η ανάμειξή του το τελευταίο διάστημα σε διάφορα περιστατικά διακίνησης λαθρομεταναστών στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
Συνέχεια ενημέρωσης για Τούρκο διακινητή-παράνομους μετανάστες στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας
Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Μαραθιά Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, τριάντα τέσσερις (34) αλλοδαποί, οι οποίοι κατά δήλωσή τους περίμεναν άτομο το οποίο θα τους μετέφερε στην παραλία Φουσκολαγκαδά Αστακού και εν συνεχεία με ιστιοπλοϊκό σκάφος, στο οποίο θα επέβαινε Τούρκος υπήκοος θα τους παραλάμβανε και θα τους μετέφερε στις Ιταλικές ακτές.

Σε περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε από πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. εντοπίσθηκε αγκυροβολημένο στον κόλπο Μαραθιά Αστακού, το Θ/Γ-Ι/Φ «RANKOK» σημαίας Η.Π.Α. με κυβερνήτη τον ανωτέρω Τούρκο υπήκοο.

Το Θ/Γ-Ι/Φ θεωρήθηκε ύποπτο και συνοδεία του πλωτού περιπολικού Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. οδηγήθηκε στο λιμένα Αστακού όπου και διενεργήθηκε έλεγχος. Στο σκάφος ανακαλύφθηκαν και συνελήφθησαν έξι (06) αλλοδαποί, οι οποίοι ήταν επιμελώς κρυμμένοι σε διάφορα σημεία του σκάφους.

Από την Λιμενική Αρχή Αστακού που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος και κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη χρησιμοποίησή του για ανάγκες του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

==========================

Πρωινές ώρες σήμερα, 32χρονη που βρισκόταν στο Ενετικό Τοίχος στο λιμάνι του Ρεθύμνου, έχασε την ισορροπία της και έπεσε από αυτό με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Ρεθύμνου, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

==========================

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών, για πτώση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στη θάλασσα, στην περιοχή Καλλιθέα Χαλκιδικής.

Άμεσα έσπευσε στο σημείο προσωπικό Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για αναποδογυρισμένο Ι.Χ.Ε. όχημα, στη θάλασσα, πλησίον της ακτής, με τρεις (03) επιβαίνοντες, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν με ίδιες δυνάμεις, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός.

Το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα ανελκύστηκε από φορτηγό όχημα του Δήμου Κασσάνδρειας.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Νέων Μουδανιών.

==========================

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Σάμου, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πέντε (05) αλλοδαποί, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους πλαστά νομιμοποιητικά έγγραφα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

==========================

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 31χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι επιχείρησε να μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό τρεις (03) αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα κατασχέθηκε.

==========================

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, για περιστατικό ρύπανσης του θαλασσίου περιβάλλοντος στην περιοχή Παλαιού Αλιευτικού λιμένα Ελευσίνας (ΦΟΝΙΑΣ).

Άμεσα έσπευσαν στην εν λόγω περιοχή όργανα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για μικροποσότητες αυτοδιαλυόμενων ιριδισμών πιθανόν από diesel oil.

Πρωινές ώρες σήμερα, σε νέο έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώθηκε ότι στην ανωτέρω περιοχή επέπλεαν μικροποσότητες διάσπαρτων αυτοδιαλυόμενων ιριδισμών εκτάσεως περίπου 20 τ.μ. προερχόμενες από το ναυάγιο του Ε/Γ-Τ/Ρ «SEAFLOWER» Ν.Π. 3514, εντός και εκτός του πλωτού φράγματος που είχε τοποθετηθεί μετά την ημιβύθισή του την 05/07/2011.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

==========================

Συνελήφθησαν, σήμερα το μεσημέρι, στον επιβατικό λιμένα Αλεξανδρούπολης, πλησίον Ά πύλης, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής σε συνεργασία με στελέχη του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Α.Δ. Αλεξ/λης, τρεις (03) 22χρονοι και ένας 20χρονος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν από κοινού, εντός ενός υπνόσακου, μία πλαστική συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 33 γραμμαρίων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, ενώ η ανωτέρω ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.

==========================

Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης έμεινε, σήμερα το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή Πόρτες ν.Αίγινας, το Ι/Φ «ΜΟΑΝΑ» Ν.Π. 6584, με δύο (02) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα έσπευσε προς παροχή συνδρομής το ιδιωτικό σκάφος «RESQUEΜΑΛΤΕΖΟΣ» Τ.Α. 203, το οποίο ρυμούλκησε το ανωτέρω Ι/Φ στο λιμένα Αίγινας, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΜΟΑΝΑ» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης.

==========================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Ν.Ποτίδαιας Χαλκιδικής, 71χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Κ.Υ. Ν.Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ η σορός του θα μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Νέων Μουδανιών.

==========================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Αγ.Νικολάου Λαγονησίου, 85χρονος,

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Βουλιαγμένης.

==========================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο λιμάνι Πειραιά, εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, 21χρονος αλλοδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε, επιμελώς κρυμμένη (εντός κάλτσας) μία (01) πλαστική συσκευασία με αποσπάσματα κάνναβης, μεικτού βάρους 52,4 γραμμαρίων.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο 28χρονος προσπάθησε να διαφύγει, προβάλλοντας αντίσταση.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

==========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

46χρονου, από το λιμάνι Μυρτιών Καλύμνου στο λιμάνι της Λέρου, με πλωτό περιπολικό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ,
65χρονης, από το Μεριχά Κύθνου στο λιμάνι του Λαυρίου, με πλωτό περιπολικό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και
42χρονου, από τη Ν. Γαύδου στο λιμάνι Χώρας Σφακίων, με το Ε/Γ–Δ/Ρ «ΑΡΗΣ» Ν.Π. 9357.

Δεν υπάρχουν σχόλια: