Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων στην Ελευσίνα - Τραυματισμός υποβρύχιου αλιέα στη Χαλκιδική – Τραυματισμός χειριστή σκάφους στον Πόρο - Σύλληψη για ναρκωτικά στη Σύρο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-ΤΧΠ «ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ» στη Νάξο – Πνιγμοί στο Πόρτο Ράφτη, το Αλιβέρι, το Μεσολόγγι και τη Ρόδο – Σύλληψη παράνομου μετανάστη στη Σάμο – Μεταφορές ασθενών - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στη Λέρο - Υπεράριθμοι επιβάτες σε Ε/Γ-Τ/Ρ στη Ζάκυνθο - Μηχανική βλάβη Τ/Ρ – Ε/Π σκάφους στην Κύθνο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-ΚΑΤ «ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ » στον Πειραιά – Θάνατος 80χρονου στη Λέσβο – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Πάτρα – Σύλληψη για οπλοκατοχή στην Πάτρα – Μεταφορές ασθενών - Σύλληψη για ναρκωτικά στην Αλεξανδρούπολη – Τραυματισμός λουόμενου στο Ληξούρι – Εντοπισμός πτώματος αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στην Αίγινα – Πνιγμός στη Χίο - Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Αλεξανδρούπολη – Έρευνες για εντοπισμό αγνοούμενων χειριστών κανό στην Αμοργό – Βλάβη στον καταπέλτη του Ε/Γ–Ο/Γ «ΧΑΙΣΠΙΝΤ 5» – Μηχανική βλάβη Ε/Γ–Υ/Γ «EGEPRENSES» – Αδιαθεσία αλλοδαπού ναυτικού – Πνιγμός στη Μονεμβάσια - Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και διακινητών στην Ηγουμενίτσα –Εντοπισμός αλιεύματος υπολειπόμενων διαστάσεων και σύλληψη στο Κερατσίνι – Εντοπισμός αποσκευής με ναρκωτικά στον Πειραιά – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και αλλοδαπού συνεργού στην Πάτρα

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από τις Διευθύνσεις Ασφαλείας και Επιχειρησιακών Μέσων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και συντονισμένη επιχείρηση δυνάμεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εξαρθρώθηκε πρωινές ώρες σήμερα κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων στην περιοχή της Ελευσίνας.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε σε περιοχή λιμένα Ελευσίνας, το Φ/Γ «LOGOS» σημαίας Ουκρανίας, με 7μελές πλήρωμα (Ουκρανοί), το οποίο βρισκόταν στη διαδικασία εκφόρτωσης στην ξηρά, με περίπου 2.300 χαρτοκιβώτια λαθραία τσιγάρα.

Συνελήφθη το πλήρωμα του ανωτέρω πλοίου και επτά (07) οδηγοί – διακινητές στην ξηρά.

Εξελίξεις στο πλαίσιο των διενεργούμενων προανακριτικών ενεργειών θα δοθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

============================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών, ότι το επαγγελματικό σκάφος «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» Σ.Θ. 2939, με κυβερνήτη έναν 41χρονο, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Ψακουδίων Χαλκιδικής, τραυμάτισε έναν 58χρονο υποβρύχιο αλιέα.

Ο τραυματίας ανασύρθηκε στο ανωτέρω σκάφος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Νέων Μουδανιών.

============================

Πρωινές ώρες σήμερα, 57χρονος χειριστής μικρού βοηθητικού σκάφους (tender), άνευ στοιχείων, ενώ έπλεε με αυτό στη θαλάσσια περιοχή ΠΟΥΝΤΑ, στο στενό Πόρου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από την προπέλα του σκάφους.

Ο τραυματίας αρχικά διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κ.Υ.Γαλατά και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου νοσηλεύεται.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πόρου.

============================

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Σύρου, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά την αποβίβασή της από Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο, 23χρονη ημεδαπή διότι βρέθηκε να κατέχει, εντός του ταξιδιωτικού της σάκου, μια (01) πλαστική συσκευασία η οποία περιείχε φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μεικτού βάρους 5 γραμμαρίων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου, ενώ η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.

============================

Δεν προσέδεσε, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, στο λιμάνι Νάξου, σήμερα στις 13.45, το Ε/Γ–ΤΧΠ «ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ» Ν.Π. 10328, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιάς – Μήλος – Φολέγανδρος – Θήρα– Νάξος – Κουφονήσι – Αμοργός – Θήρα – Φολέγανδρος – Μήλος - Πειραιάς).

Στο πλοίο δεν επέβαινε κανένας επιβάτης με προορισμό τη Νάξο ενώ οι επιβάτες που θα επιβιβάζονταν σε αυτό από το λιμένα Νάξου, προωθήθηκαν στους προορισμούς του με άλλα πλοία με μέριμνα της εταιρείας.

============================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μαρκόπουλου, για ύπαρξη αγνοούμενου λουόμενου στη θαλάσσια περιοχή Καλού Γυαλού στο Πόρτο Ράφτη.

Άμεσα έσπευσε την ανωτέρω περιοχή προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για έναν 82χρονο, ο οποίος είχε ανασυρθεί στην ακτή από άλλο λουόμενο, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μαρκόπουλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του θα μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

============================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ΚΑΡΑΒΟΥ Αλιβερίου, 79χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Αλιβερίου.

============================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Αγίας Τριάδας Δ.Μεσολογγίου, 62χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗ-ΚΩΣΤΑ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Μεσολογγίου.

============================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Ζεφύρου ν.Ρόδου, 79χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

============================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Σάμου, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 27χρονος αλλοδαπός, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο ανωτέρω είχε, κατά δήλωσή του, ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με άγνωστο χειριστή, ο οποίος επέστρεψε στις έναντι τουρκικές ακτές μετά την αποβίβαση του 27χρονου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Γ.Ν.Σάμου για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

============================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ, πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

37χρονης, από λιμένα Σύμης στο λιμένα Ρόδου, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ
65χρονης, από λιμένα Τήνου για λιμένα Σύρου, με πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

============================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λέρου, ότι το Ι/Φ «PREGO» σημαίας Η.Π.Α., παρουσίασε μηχανική βλάβη, ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Όρμου Ξηροκάμπου ν.Λέρου, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα έσπευσε προς παροχή συνδρομής το Α/Κ «ΛΑΥΡΑΚΙ» Σ.Λ. 188, το οποίο ρυμούλκησε το ανωτέρω Ι/Φ στο λιμένα Ξηροκάμπου Λέρου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του «PREGO» μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

============================

Σε καταμέτρηση επιβατών που διενεργήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου στο Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΕΜΟ» Ν.Κέρκυρας 812, το οποίο βρισκόταν εν πλω στον κόλπο Λαγανά Ζακύνθου, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε αυτό 55 επιβάτες, ενώ το Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης του πλοίου προβλέπει 51 επιβάτες.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ζακύνθου.

============================

Μηχανική βλάβη παρουσίασε, βραδινές ώρες χθες, το Τ/Ρ-Ε/Π «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Ν.Π. 10623, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 1 ν.μ. νότια ν.Κύθνου.

Άμεσα έσπευσαν προς παροχή συνδρομής στο ανωτέρω σκάφος τα παραπλέοντα Α/Κ σκάφη «ΝΟΤΑ» Ν.Σύρου 943 και «ΑΓΙΟΙ ΑΚΙΝΔΥΝΟΙ» Ν.Σύρου 983.

Το «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» αρχικά συνέχισε τον πλου του αυτοδύναμα (με χρήση ιστίων), με κατεύθυνση τις βόρειες ακτές Σερίφου, ωστόσο, αργότερα, λόγω επερχόμενου σκότους, ρυμουλκήθηκε μέχρι το λιμένα Μέριχα ν.Κύθνου, όπου προσέδεσε ασφαλώς.

Επί του σκάφους επέβαιναν επτά (07) αλλοδαποί, καλά στην υγεία τους.

Από τη Λιμενική Αρχή Κύθνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

================================

Πρωινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ «ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ» Ν.Π. 10328, ότι παρουσιάστηκε βλάβη στον υδροπροωθητήρα της αριστερής κύριας μηχανής.

Το « ΣΟΥΠΕΡ ΤΕΤ» είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 07:00 σήμερα από Πειραιά για Μήλο – Φολέγανδρο-Θήρα- Νάξο-Κουφονήσι- Αμοργό, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

=================================

Από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας ΠΕΤΡΑ Λέσβου ανασύρθηκε, χθες το απόγευμα, έχοντας τις αισθήσεις του, 80χρονος.

Ο ανωτέρω εξέπνευσε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του (συνοδεία ιατρών) με ασθενοφόρο όχημα στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.

==================================

Συνελήφθησαν, χθες και σήμερα, σε τρία περιστατικά, στο νέο λιμένα Πατρών, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμήμα Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία, εννέα (09) αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

==================================

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, 21χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε εντός του χώρου του πορτμπαγκάζ, μέσα σε πλαστικές σακούλες, δύο (02) αεροβόλα τυφέκια, ένα εκ των οποίων έφερε σκοπευτική διόπτρα καθώς και ένα πιστόλι, τύπου επίσης αεροβόλου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, το οποίο διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα αντικείμενα.

==================================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ, πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

76χρονου, από λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53,
75χρονου και 43χρονου, από λιμένα Κάσου για λιμένα Σητείας, με το Ε/Γ-ΔΡ «ΚΑΣΟΣ ΠΡΙΝΣΕΣ» Ν.Καρπ.02,
83χρονου, από λιμένα Κεραμωτής Θάσου στο λιμένα Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ» Ν.Π. 10070 και
31χρονου από λιμένα Λέρου στο λιμένα Σάμου, με ναυαγοσωστικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

==================================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο επιβατικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, πλησίον της Α΄ πύλης, 23χρονη αλλοδαπή οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε συνεργασία με στελέχη του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα:

α) μία (01) πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη μεικτού βάρους 0,8 γραμμαρίων (εντός της αριστερής πόρτας του οχήματος),

β) ένα (01) μπουκάλι το οποίο περιείχε αλκοόλ αναμεμιγμένο με LSD, καθαρό βάρος υγρής ουσίας 80 γραμμαρίων (εντός ντουλάπας στο πίσω μέρος του οχήματος) και

γ) τρεις (03) χάρτινες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν κατεργασμένη ινδική κάνναβη (σοκολάτα) μεικτού βάρους 0,4 γραμμαρίων (στο πίσω μέρος του οχήματος και εντός των αποθηκευμένων ρούχων).

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες και το φορτηγό όχημα κατασχέθηκαν.

===================

Απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ληξουρίου, ενημερώθηκε για τραυματισμό λουόμενου στην παραλία «ΞΙ» Παλικής.

Στο σημείο έσπευσε προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για 28χρονο λουόμενο, ο οποίος στην προσπάθειά του να καταδυθεί (σε ρηχά νερά) χτύπησε στο κεφάλι του.

Ο λουόμενος αρχικά διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο τοπικό Γενικό Νοσοκομείο και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Ρίου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Ληξουρίου.

===================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΜΑΡΕΣ» Αίγινας, ο 72χρονος, ο οποίος είχε μεταβεί στις 23/08/2011 στα «ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ» Σαλαμίνας για υποβρύχια αλιεία και έκτοτε αγνοείτο.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο τοπικό Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.

===================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΚΩΜΗ» Χίου, 79χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο Χίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

===================

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο επιβατικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, πλησίον της Α΄ πύλης, δύο (02) αλλοδαπές, ηλικίας 22 και 20 ετών, διότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής και κλιμάκιο του γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, σε συνεργασία με στελέχη του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, βρέθηκαν να κατέχουν επιμελώς κρυμμένα, εντός σακιδίου, μια (01) συσκευασία αλουμινόχαρτου η οποία περιείχε τεμάχια ψυχοτρόπου μανιταριού (Μεσκαλίνη) μεικτού βάρους 15,2 γραμμαρίων και μια (01) πλαστική συσκευασία με κατεργασμένη ινδική κάνναβη (σοκολάτα) μεικτού βάρους 1,3 γραμμαρίων.

Επίσης, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο ίδιο λιμάνι, σε ανάλογο έλεγχο, 36χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκε να κατέχει επιμελώς κρυμμένα, εντός σακιδίου του και μέσα σε ένα δοχείο με τριμμένο πιπέρι, οκτώ (08) χάπια Βουμπενοφρίνης (ZUBUTOX).

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

===================

Απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αμοργού, ενημερώθηκε ότι αγνοούνται δύο (02) χειριστές (1 άνδρας και 1 γυναίκα) οι οποίοι είχαν μεταβεί με θαλάσσιο κανό στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΛΟΤΑΡΙΤΙΣΣΑ» Αμοργού.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν τα Ε/Γ–Τ/Ρ σκάφη «ΣΩΖΩΝ» Ν. Άνδρου και «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» Ν. Νάξου 110 το οποίο εντόπισε το κανό με τους επιβαίνοντες, στη βραχονησίδα «ΚΥΣΗΡΙ».

Οι δύο χειριστές αφού μετεπιβιβάστηκαν στο σκάφος «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ», το οποίο και ρυμούλκησε το κανό, αποβιβάσθηκαν με ασφάλεια στον όρμο «ΚΑΛΟΤΑΡΙΤΙΣΣΑ», καλά στην υγεία τους.

===================

Βλάβη στον καταπέλτη παρουσίασε, πρωινές ώρες σήμερα, μετά τον κατάπλου του στο λιμάνι της Μυκόνου, το Ε/Γ–Ο/Γ «ΧΑΙΣΠΙΝΤ 5» Ν.Π. 11419 που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιάς – Σύρος – Τήνος – Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς).

Οι 316 επιβάτες αποβιβάσθηκαν με ασφάλεια ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή αρχικά απαγορεύθηκε ο απόπλους του πλοίου ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και αφού ελέγχθηκε από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης, το «ΧΑΙΣΠΙΝΤ 5» απέπλευσε στις 14.15 αντί της προγραμματισμένης 11.25 για τα επόμενα λιμάνια προσέγγισης.

===================

Βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ–Υ/Γ «EGEPRENSES» σημαίας Τουρκίας, παρουσιάστηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μποντρούμ Τουρκίας, με 97 επιβάτες.

Το πλοίο συνέχισε με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε αυτοδύναμα στη Ρόδο στις 13.50 αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες, ενώ από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης αξιοπλοΐας από τη χώρα της σημαίας που φέρει το πλοίο.

===================

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Γαλαξιδίου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Μ/Υ «BLUEDENIMES» σημαίας CaymanIslands, ότι 31χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος, ο οποίος πρόσφατα είχε προβεί σε υποβρύχια εργασία κάνοντας χρήση αυτόνομης καταδυτικής συσκευής, ένιωσε έντονη αδιαθεσία.

Ο 31χρονος ναυτικός διεκομίσθη αρχικά με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Ιτέας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, διότι κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του σε θάλαμο αποσυμπίεσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Γαλαξιδίου.

===================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΞΙΦΙΑ» Μονεμβάσιας, 64χρονη αλλοδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μονεμβάσιας.

===================

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 45χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος (τύπου camper) καθώς και η 36χρονη αλλοδαπή συνοδηγός, διότι μετέφεραν, επιμελώς κρυμμένους, στον αποθηκευτικό χώρο που σχηματίζεται κάτω από το κρεβάτι που βρίσκεται στο πίσω μέρος του οχήματος, δέκα τέσσερις (14) παράνομους μετανάστες (13 ενήλικες και 1 τέκνο), με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Επίσης, συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 58χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος (επικαθήμενο / ψυκτικός θάλαμος) διότι μετέφερε, επιμελώς κρυμμένους εντός της καμπίνας του, τέσσερις (04) παράνομους μετανάστες, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ το φορτηγό και το Ι.Χ.Ε. όχημα κατασχέθηκαν.

===================

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από κλιμάκιο του Γραφείου Αλιείας και του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, εντός χερσαίας ζώνης, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, διαπιστώθηκε σε φορτηγό όχημα η μεταφορά εβδομήντα (70) φελιζόλ (450 κιλά) γοπάκι υπολειπόμενων διαστάσεων μήκους 6–7εκ. αντί του προβλεπόμενου 10 εκ.

Κατά του 65χρονου ιδιοκτήτη του φορτηγού οχήματος, ο οποίος ήταν και ιδιοκτήτης του Α/Κ σκάφους που αλιεύθηκε η ανωτέρω ποσότητα ψαριών σύμφωνα με το δελτίο αποστολής, βεβαιώθηκε αλιευτική παράβαση για αλιεία αλιευμάτων υπολειπόμενων διαστάσεων, τα δε αλιεύματα κατασχέθηκαν και θα διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου.

===================

Βραδινές ώρες χθες, στην περιοχή Ακτή Βασιλειάδη του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά, εντοπίσθηκε από προσωπικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. ένας άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων να κινείται περίεργα επί της οδού.

Όταν εκλήθη να σταματήσει για να υποβληθεί σε έλεγχο, ο άνδρας πέταξε μια αποσκευή την οποία κρατούσε και διέφυγε έξωθεν του λιμένα.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην αποσκευή, βρέθηκαν εντός αυτής, δύο (020 πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη ινδική κάνναβη μεικτού βάρους 1.020 και 1.050 γραμμαρίων αντίστοιχα.

Παρά τις προσπάθειες των στελεχών Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη.

===================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νέο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας αλλοδαπός διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Επίσης συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι, σε ανάλογο έλεγχο, ένας 29χρονος αλλοδαπός διότι παρείχε άμεση συνέργεια, συνοδεύοντας και συνταξιδεύοντας με μια αλλοδαπή που κατείχε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα, η οποία και συνελήφθη.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: