Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Προσάραξη Ε/Γ–Τ/Ρ «SON OF WIND» στην Κω – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ–Υ/Γ F/DXVII» – Πνιγμοί στην Πιερία και τη Βουλιαγμένη – Μεταφορές ασθενών - Έρευνες για εντοπισμό αγνοούμενου χειριστή κανό στη Λακωνία – Παροχή συνδρομής σε κινδυνεύον σκάφος - Μηχανική βλάβη Ι/Φ στη Σύμη – Πτώση γυναίκας στη θάλασσα στη Μυτιλήνη – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ–Ο/Γ–Τ/Χ στην Άνδρο – Υπεράριθμοι επιβάτες σε Ε/Γ–Τ/Ρ στην Πάργα – Συλλήψεις αλλοδαπών διακινητών και παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα – Πνιγμός στη μαρίνα Ζέας - Σύγκρουση Α/Κ σκάφους με λέμβο στο Βόλο – Σύλληψη παράνομου μετανάστη στην Πάτρα

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κω, ενημερώθηκε από τον Κυβερνήτη του Α/Κ σκάφους «ΣΟΦΙΑ» Λ. Κω 927, ότι στη θαλάσσια περιοχή «ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ» είχε προσαράξει, σε αβαθή, το Ε/Γ–Τ/Ρ «SON OF WIND» σημαίας Τουρκίας.

Στο σημείο βρισκόταν ήδη το Ε/Γ–Τ/Ρ «ASFIYE» σημαίας Τουρκίας, το οποίο προσπαθούσε να το αποκολλήσει.

Η προσπάθεια αποκόλλησης επιτεύχθηκε δίχως να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση ή να αναφερθεί τραυματισμός κανενός από τους τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ., συνοδεία του οποίου, τα Ε/Γ–Τ/Ρ κατέπλευσαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «SONOFWIND» μέχρι να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος Νηογνώμονα.

====================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, το 8ο Λιμενικό Φυλάκιο, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ–Υ/Γ «F/D XVII» Ν.Π. 11483, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιάς – Αίγινα), με 55 επιβάτες, ότι κατά την έξοδό του από το λιμάνι του Πειραιά, είχε εμπλακεί ξένο αντικείμενο στην αναρρόφηση του πλοίου.

Το «F/D XVII» προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Πειραιά και η Λιμενική Αρχή απαγόρευσε τον απόπλου μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλο πλοίο της γραμμής.

====================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΤΗ» Πιερίας, 68χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης.

====================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Βουλιαγμένης, 82χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» Νοσοκομείο Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

====================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

- 81χρονης, από το λιμάνι Καταπόλων Αμοργού στο λιμάνι Σύρου, με το Ε/Γ–Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Νάξου 53 και

- 21χρονος, από το λιμάνι Κατουνακίων στο λιμάνι Ουρανούπολης, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ.

====================

Απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λεωνιδίου, ενημερώθηκε ότι αγνοείται 58χρονος, ο οποίος είχε αναχωρήσει, βραδινές ώρες την 17/08/2011, με θαλάσσιο κανό από την παραλία «ΒΑΘΥ ΑΥΛΑΚΙ» Λακωνίας.

Άμεσα κατόπιν ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στο σημείο έσπευσαν τα ταχύπλοα σκάφη «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Τ.Λ. 053 και «ΦΡΟΣΥΝΗ» Τ.Π. 863 Ι, το οποίο, βραδινές ώρες, εντόπισε το κανό, άνευ επιβαίνοντα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 58χρονου θα συνεχισθούν με το πρώτο φως της ημέρας.

====================

Απογευματινές ώρες χθες το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε για ιστιοφόρο, σε πιθανή δυσχερή θέση, 4ν.μ. ανατολικά της Κύθνου.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε το Α/Κ «ΝΙΚΟΣ» Ν.Π. 5262 με προσωπικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο SuperPumaτης Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο και εντόπισε το κινδυνεύον Ι/Φ «SUNICOISE» σημαίας Γαλλίας, με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Το Ι/Φ, το οποίο τελικά δεν αιτήθηκε ρυμούλκηση, κατέπλευσε με ίδια μέσα στο λιμάνι της Σερίφου.

====================

Απογευματινές ώρες χθες, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ., κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ» Σύμης ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, το Ι/Φ «MARVESTOFFRANCEI» σημαίας Γαλλίας, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Το Ι/Φ συνοδεία του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σύμης.

Οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους ενώ από το Υπολιμεναρχείο Σύμης απαγορεύθηκε ο απόπλους του «MARVESTOFFRANCEI» μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος Νηογνώμονα.

====================

Βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, ενημερώθηκε από διερχόμενο, για πτώση 18χρονης στη θάλασσα.

Άμεσα στο σημείο μετέβη προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, το οποίο έπεσε στη θάλασσα και ανέσυρε τη γυναίκα, καλά στην υγεία της.

Η 18χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, για την παροχή πρώτων βοηθειών και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

====================

Δεν προσέδεσε, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (ΒΒΑ 6 τοπικά 7 bf), στο λιμάνι Γαυρίου Άνδρου, βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ–Ο/Γ–Τ/Χ «ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΙΙ» Ν.Μ. 38, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Σύρος – Τήνος – Άνδρος – Τήνος – Σύρος).

Οι 41 επιβάτες που είχαν προορισμό την Άνδρο αποβιβάστηκαν στην Τήνο και θα προωθηθούν με το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο ενώ τα 7 άτομα που ανέμεναν προς επιβίβαση, θα προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

====================

Δώδεκα υπεράριθμοι επιβάτες εντοπίσθηκαν απογευματινές ώρες χθες, στο Ε/Γ–Τ/Ρ «ΒΙΚΥ Φ. ΙΙ» Ν.Π.10629, προερχόμενο από Παξούς, ύστερα από καταμέτρηση που πραγματοποίησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάργας.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι το σκάφος μετέφερε 256 άτομα, αντί του προβλεπόμενου ανώτερου επιτρεπόμενου αριθμού των 244.

Ο Κυβερνήτης του «ΒΙΚΥ Φ. ΙΙ» συνελήφθη ενώ πρόκειται να προσαχθεί, σήμερα, ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προανάκρισης και την υποβολή φακέλου δικογραφίας.

====================

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 33χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρει τέσσερις αλλοδαπούς που κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε.

====================

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 26χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ενώ διαπιστώθηκε να μεταφέρει τέσσερις παράνομους μετανάστες (1 γυναίκα και 3 τέκνα) με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε.

====================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ» μαρίνα Ζέας, 50χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» Νοσοκομείο Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Ε’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

====================

Βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βόλου, για περιστατικό ανατροπής μικρής λέμβου, στη θαλάσσια περιοχή Κάτω Γαντζέα Ν. Μαγνησίας, από το Α/Κ σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ» Ν.Βόλου 621, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες αυτής, να έχουν πέσει στη θάλασσα και να έχουν περισυλλεγεί από την παραπλέουσα ερασιτεχνική λέμβο «ΑΚΗΣ» Τ.Π. 1401-Β.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ από ξηράς και κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το Α/Κ σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ», ενώ βρισκόταν εν κινήσει, συγκρούσθηκε με την πρωραία αριστερή πλευρά του με την ερασιτεχνική λέμβο «ΜΑΡΑΚΙ» Λ.Π. 8853-ΣΤ, η οποία βρισκόταν ακινητοποιημένη στην ανωτέρω περιοχή, με τέσσερις επιβαίνοντες. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η ανατροπή της λέμβου και η πτώση των επιβαινόντων στη θάλασσα.

Ο κυβερνήτης του Α/Κ σκάφους προσφέρθηκε για παροχή βοήθειας στους παθόντες αλλά στο σημείο είχε ήδη σπεύσει η προαναφερόμενη ερασιτεχνική λέμβος «ΑΚΗΣ» Τ.Π. 1401-Β, η οποία τους περισυνέλεξε και τους μετέφερε με ασφάλεια στην ακτή.

Το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. παρέμεινε στον χώρο του συμβάντος για τυχόν παροχή βοήθειας και λίγο αργότερα κατέπλευσε στον λιμένα Βόλου, συνοδεύοντας το Α/Κ «ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ», ενώ η ερασιτεχνική λέμβος «ΜΑΡΑΚΙ» μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο επί της ακτής.

Οι τρεις εκ των τεσσάρων επιβαινόντων της ανατρεπόμενης λέμβου μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους και κατόπιν αιτήματός τους, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο Βόλου από όπου και εξήλθαν.

Από την Λιμενική Αρχή Βόλου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους και των δύο εμπλεκομένων σκαφών.

====================

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, επί του καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, με προορισμό την Ιταλία, ένας 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από την χώρα.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας διενεργείται προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: