Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Σύλληψη για ναρκωτικά στο Βόλο – Πνιγμός στην Χερσόνησο - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους σε προβλήτα ν.Μαράθι Αρκιών Πάτμου- Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη – Ασθένεια μέλους πληρώματος Κ/Ζ στην Κέρκυρα – Περισυλλογή ανήλικης λουόμενης στη Σάμο – Ρύπανση από κατάλοιπα πετρελαίου στην Παλαιοκαστρίτσα - Σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα – Πνιγμός στο Βόλο - Ανεύρεση περιστρόφου στο πλοίο «SUPERFASTXII»

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στον κεντρικό προβλήτα λιμένα Βόλου, 34χρονος κατά την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής και με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε εντός της ταξιδιωτικής αποσκευής του ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 8,5 γραμμαρίων.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

===========================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα από την θαλάσσια περιοχή Μάλια Χερσονήσου, 52χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί για νεκροψία-νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

===========================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτμου, από τον κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ» Ν.Κ. 171, ότι παρουσίαζε αδυναμία προσέγγισης στον προβλήτα νήσου ΜΑΡΑΘΙ Αρκιών, λόγω παρεμπόδισής του από το πλαγιοδετημένο στον ίδιο προβλήτα Ε/Γ-Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ IV» Ν.Π. 7426.

Η Λιμενική Αρχή Πάτμου επικοινώνησε με τον κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ IV» προκειμένου να ελευθερώσει προσωρινά χώρο στον προβλήτα ώστε να καταστεί εφικτή η αποβίβαση των επιβατών του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ», χωρίς όμως ο ανωτέρω να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Συνεπεία των ανωτέρω, οι 22 επιβάτες του Ε/Γ – Τ/Ρ «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ» αποβιβάστηκαν στο ΜΑΡΑΘΙ με τη συνδρομή ιδιωτικής λέμβου ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων στον κυβερνήτη του «ΔΕΛΦΙΝΙ IV».

==============================

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, εντός λιμένα Μυτιλήνης, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά την αποβίβασή τους από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, τρεις (03) άνδρες, ηλικίας 25 ετών, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένες εντός του Ι.Χ. οχήματος, στο οποίο επέβαιναν, δύο (02) πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 8,30 και 1,24 γραμμαρίων καθώς και μία (01) συσκευασία από αλουμινόχαρτο περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 0,31 γραμμαρίων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, η οποία διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες.

==============================

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για περιστατικό ασθένειας, 48χρονου αλλοδαπού, μέλους πληρώματος του Κ/Ζ «NORWEGIANJADE» σημαίας Μπαχάμες, το οποίο είχε καταπλεύσει πρωινές ώρες σήμερα στο λιμένα Κέρκυρας, προερχόμενο από λιμένα Βενετίας.

Ο 48χρονος διεκομίσθη σε τοπική Γενική Κλινική, όπου παραμένει νοσηλευόμενος, ενώ το «NORWEGIANJADE» απέπλευσε στις 15:00 για τον επόμενο λιμένα προορισμού του.

==============================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμου, ότι αγνοείται ανήλικη, η οποία είχε μεταβεί μαζί με δύο (02) συγγενικά της πρόσωπα για κολύμπι στη θαλάσσια περιοχή Πρασού ν.Σάμου.

Άμεσα ενημερώθηκαν για εντοπισμό - παροχή συνδρομής πλωτό σκάφος, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στα πλαίσια επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2011» καθώς και το ερασ/κο σκάφος «ΘΕΟΔΩΡΑ» Λ.Σ. 737, στο οποίο επέβαινε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η προαναφερθείσα ανήλικη εντοπίστηκε, καλά στην υγεία της, περισυνελέγη από το «ΘΕΟΔΩΡΑ» και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ακτή, όπου παραδόθηκε σε οικείο της πρόσωπο.

==============================

Βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παλαιοκαστρίτσας, για πιθανή ύπαρξη ρύπανσης από πετρελαιοειδή στις περιοχές ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΓΩΝ – ΑΡΙΛΛΑΣ – ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ – ΛΟΓΓΑΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΔΩΝ Δήμου Κέρκυρας.

Άμεσα προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσαν στην ανωτέρω περιοχή διαπιστώνοντας την ύπαρξη, διάσπαρτων σε τμήματα παραλίας, καταλοίπων πετρελαίου σε μορφή πίσσας και σε μικρή έκταση, τα οποία, σε συνεργασία με προσωπικό του Δήμου Κέρκυρας, απομακρύνθηκαν άμεσα.

Παράλληλα έγινε έλεγχος με ιδιωτικό σκάφος στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή για τυχόν εντοπισμό θαλάσσιας ρύπανσης με αρνητικά αποτελέσματα.

Παρόμοιας μορφής κατάλοιπα εντοπίστηκαν και σε άλλες παραλίες των βορειοδυτικών ακτών ν.Κέρκυρας, τα οποία απομακρύνθηκαν άμεσα.

Πρωινές ώρες σήμερα, έγινε επανέλεγχος της ευρύτερης θαλάσσιας και χερσαίας περιοχής, κατά τον οποίο εντοπίστηκαν ίχνη πετρελαιοειδών καταλοίπων μικρής έκτασης σε παραλίες των βορειοδυτικών ακτών ν.Κέρκυρας, τα οποία επίσης απομακρύνθηκαν άμεσα.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Παλαιοκαστρίτσας.

==============================

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα, τρεις (03) αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι είχαν εισέλθει στο χώρο μεταξύ παλετοθηκών και καρότσας του φορτηγού, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον οδηγό του, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.

==============================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΜΑΛΑΚΙ» Ν.Μαγνησίας, 76χρονος υποβρύχιος αλιέας.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

==============================

Με αφορμή το περιστατικό ανεύρεσης περιστρόφου στο πλοίο «SUPERFASTXII», ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής ζήτησε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, την εντατικοποίηση των ελέγχων στις Περιφέρειες δικαιοδοσίας του για την αποτροπή τέτοιων συμβάντων.

Κατόπιν αυτού, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος ΣΟΥΛΗΣ, έδωσε τις κατάλληλες εντολές στις αρμόδιες Υπηρεσίες και ζήτησε μέσω της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, τη συνεργασία των ναυτικών με σκοπό τη μη διακίνηση όπλων και γενικότερα την αποτροπή τέλεσης παράνομων πράξεων επί των πλοίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: