Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Ρόδο – Ρύπανση στο Ρέθυμνο – Πνιγμός στην Εύβοια – Μεταφορά ασθενούς - Τραυματισμός επιβαινόντων Τ/Χ σκάφους στα Ν.Μουδανιά - Πρόσκρουση Δ/Ξ στην Ελευσίνα - Ασθένεια επιβάτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου - Πνιγμοί στον Εύδηλο Ικαρίας και τη Λέσβο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χίο - Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου λουόμενου στην Αμοργό – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ηράκλειο - Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα - Μεταφορές ασθενών - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη - Μεταφορά ασθενών

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι «ΑΚΑΝΤΙΑ» Ρόδου, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 23χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και ο 27χρονος συνοδηγός, διότι βρέθηκαν να κατέχουν επιμελώς συσκευασμένη και κρυμμένη στο χώρο αποσκευών, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους 120 γραμμαρίων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ενώ το όχημα και οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

==================

Πρωινές ώρες σήμερα, προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ρεθύμνου μετέβη στην παραλία της πόλης, διαπιστώνοντας διαρροή ποσότητας αστικών λυμάτων, με έντονη δυσοσμία, από αγωγό της Δ.Ε.Υ.Α., με αποτέλεσμα την πρόκληση ρύπανσης.

Η ανωτέρω θαλάσσια ρύπανση χαρακτηρίζεται αυτοδιαλυόμενη και ως εκ τούτου δεν υφίσταται ζήτημα αντιμετώπισής της.

Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων ενώ ενημερώθηκαν η Δ.Ε.Υ.Α. για την οριστική αποκατάσταση της βλάβης του δικτύου της, καθώς και οι Υπηρεσίες Περιφερειακής Ενότητας για τις κατά αρμοδιότητα ενέργειές τους.

==================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑΛΤΡΩΝ» Ευβοίας, 65χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αιδηψού.

==================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, με το Ε/Γ–Δ/Ρ «ΚΑΣΟΣ ΠΡΙΝΣΕΣ» Ν.ΚΑΡ. 02, από το λιμάνι της Κάσου στο λιμάνι της Σητείας, 71χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

==================

Ενημερώθηκε, χθες το μεσημέρι, η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών ότι ο 58χρονος κυβερνήτης του Τ/Χ «ΕΥΑ» Λ.Θ. 19757 καθώς και ο συνεπιβάτης του, τραυματίστηκαν ενώ βρισκόντουσαν εν πλω, όταν εξαιτίας μεγάλου κυματισμού αποκολλήθηκε η τιμονιέρα του σκάφους.

Οι ανωτέρω επέστρεψαν στο λιμένα Ν.Ποτίδαιας, από όπου ο κυβερνήτης του Τ/Χ διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Πολυγύρου ενώ ο συνεπιβάτης του στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών.

=============================

Προσέκρουσε, απογευματινές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου από τον προβλήτα φόρτωσής του, σε σημείο (θυρόπλοιο ναυπηγικής κλίνης) των εγκαταστάσεων Ναυπηγείων Ελευσίνας, το Δ/Ξ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΖΙ» Ν.Π. 11647.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκε ζημιά στο πρυμναίο μέρος του πλοίου και συγκεκριμένα ρήγμα διαστάσεων 15x5 εκατοστών στη δεξιά πλευρά (περίπου 2 μέτρα άνω της ισάλου) και βαθούλωμα στη μεταλλική κατασκευή αριστερά και διαστάσεων περίπου 1,00x0.20x0.10 μέτρων (περίπου 2 μέτρα άνω της ισάλου).

Επίσης διενεργήθηκε υποθαλάσσια επιθεώρηση υφάλων και αξονικού συστήματος από επαγγελματία δύτη χωρίς να διαπιστωθεί περαιτέρω ζημιά.

Από το συμβάν δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ούτε αναφέρθηκε τραυματισμός ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και επιθεώρησης του.

=============================

Ενημερώθηκε, χθες το μεσημέρι, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΙΙ» Ν.Π. 11479, κατά τον κατάπλου του στο λιμένα Ραφήνας, για περιστατικό ασθένειας 55χρονου επιβάτη.

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ με πρωτοβουλία της οικείας Λιμενικής Αρχής, ιδιώτης γιατρός εξέτασε τον ασθενή εντός του πλοίου.

Ο 55χρονος διεκομίσθη στο Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ.», όπου νοσηλεύεται.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.

=============================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΝΑΣ» Ραχών Ικαρίας, 32χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ.Ευδήλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

=============================

Χωρίς τις αισθήσεις του βρέθηκε, χθες το απόγευμα, στην παραλία ΤΣΙΧΡΑΝΤΑΣ ν.Λέσβου, 76χρονος.

Ο θάνατός του ανωτέρω διαπιστώθηκε από τον αγροτικό ιατρό ενώ η σορός του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μυτιλήνης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.

=============================

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, χθες το μεσημέρι, στη συμβολή μεταξύ της Λ. Αιγαίου και της οδού Κανάρη, στη Χίο, όταν δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 48χρονος, με 43χρονη συνεπιβάτη, έπεσε στο οδόστρωμα, στην προσπάθειά του να αποφύγει Ι.Χ.Ε. όχημα, του οποίου η 24χρονη οδηγός δεν παραχώρησε προτεραιότητα.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός του οδηγού και της συνεπιβάτιδος της δίκυκλης μοτοσικλέτας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών, απ’ όπου εξήλθαν αυθημερόν.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

=============================

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αμοργού, για περιστατικό αγνοούμενου 66χρονου αλλοδαπού κολυμβητή στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Άννας Αμοργού.

Άμεσα, κατόπιν ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και σε συνεργασία με την τοπική Λιμενική Αρχή, ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή ελικοπτέρου, ενημερώθηκαν τα παραπλέοντα πλοία ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις παρακείμενες ακτές.

Ο 66χρονος εντοπίστηκε σώος στην ξηρά, όπου είχε βγει κολυμπώντας, και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Αμοργού για τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

============================

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Νεάρχου, πλησίον κόμβου Τελωνείου στο Ηράκλειο, όταν δίκυκλη μοτοσικλέτα εξετράπη της πορείας της με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 25χρονου οδηγού της.

Ο τραυματίας διεκομίσθη στο εφημερεύον Νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ηρακλείου.

============================

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 22χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, καθώς και πλαστή άδεια κυκλοφορίας του ανωτέρω οχήματος, με σκοπό την παράνομη έξοδο από τη χώρα του ιδίου και της 34χρονης αλλοδαπής συνεπιβάτιδός του, η οποία συνόδευε τέσσερα (04) ανήλικα και η οποία επίσης συνελήφθη.

Επίσης σε δεύτερο περιστατικό, στο ίδιο λιμάνι, συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 31χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο από τη χώρα του ιδίου και της 30χρονης αλλοδαπής συνεπιβάτιδός του, η οποία συνόδευε δύο (02) ανήλικα και η οποία επίσης συνελήφθη.

Προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ τα ανωτέρω οχήματα κατασχέθηκαν.

============================

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο νέο λιμένα Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 28χρονος αλλοδαπός, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

============================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

- 23χρονου, 24χρονου και 25χρονου, όλοι αλλοδαποί,από το λιμάνιτης Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου,με το Ε/Γ–Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53 και

- 64χρονης αλλοδαπής, από το λιμάνι της Τήλου στο λιμάνιτης Ρόδου,με τοΕ/Γ-Κ/Μ «SEASTAR» Ν.Π. 10728.

============================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, επί του καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου για Ανκόνα Ιταλίας, 35χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι μετέφερε δύο (02) αλλοδαπούς στερούμενους νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Επίσης, συνελήφθησαν σε ανάλογο έλεγχο που διενεργήθηκε απογευματινές ώρες χθες, στο νέο λιμάνι Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου για Μπάρι Ιταλίας, 54χρονη αλλοδαπή διότι παρείχε άμεση συνέργεια συνοδεύοντας 25χρονο αλλοδαπό ο οποίος κατείχε πλαστή άδεια διαμονής Γαλλίας, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.

Προανακρίσεις και για τα δύο περιστατικά κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ το ΙΧΕ όχημα του πρώτου περιστατικού καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

==================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Μυτιλήνης Λέσβου, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής και ύστερα από υπόδειξη αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, 25χρονη αλλοδαπή, κατά την αποβίβασή της από Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από Πειραιά, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή της πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 2,35 γραμμαρίων.

Επίσης, σε ανάλογο έλεγχο, συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα στο λιμάνι Μυτιλήνης, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής και ύστερα από υπόδειξη αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, 36χρονος, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από Θεσσαλονίκη, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του χάρτινη συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 5,23 γραμμαρίων.

Προανακρίσεις και για τα δύο περιστατικά, διενεργούνται από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

==================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. μεταφέρθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, με το Ε/Γ – Τ/Ρ – Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, ένας 34χρονος και μία 28χρονη, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης

Δεν υπάρχουν σχόλια: