Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Πρόσκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφους στη Δήλο – Σύλληψη για ναρκωτικά στη Σίφνο - Ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους στην Κάρυστο και τη Σκόπελο – Συνέχεια ενημέρωσης για εντοπισμό πτώματος αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Θεσσαλονίκη την 16/08/2011 - Συλλήψεις παράνομων μεταναστών διακινητών και συνεργών τους στην Πάτρα, την Ηγουμενίτσα και τη Ραφήνα – Μεταφορές ασθενών - Έρευνα και εντοπισμός λέμβου στην Ερέτρια - Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ «AGIANTONIS» στην Κάρυστο και σύλληψη του Υποπλοιάρχου - Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού – Μεταφορά ασθενούς - Έρευνες για εντοπισμό αγνοούμενου λουόμενου στην Κάρυστο – Ακυβερνησία Α/Κ σκάφους στην Κάρυστο – Εμπλοκή κάβου σε Ι/Φ στη Σέριφο – Πνιγμοί στην Πάρο και την Πρέβεζα

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφος «ΙΚΟΥΙΝΟΞ» Ν.Π. 10692, έχει ξεσύρει και πιθανώς έχει κατευθυνθεί σε περιοχή αβαθών της νήσου Δήλου.

Άμεσα προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσε προς αναζήτηση του ανωτέρω σκάφους, διαπιστώνοντας ότι το εν λόγω σκάφος βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή Όρνου Μυκόνου, όπου είχε καταπλεύσει αυτοδύναμα.

Επί του σκάφους επέβαιναν τέσσερις (04) αλλοδαποί, καλά στην υγεία τους ενώ, σύμφωνα με δήλωση του κυβερνήτη του, το «ΙΚΟΥΙΝΟΞ» ακούμπησε σε βραχώδη περιοχή και από την επαφή προκλήθηκαν μικρές εκδορές στα ύφαλα του σκάφους ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Τ/Ρ-Ι/Φ «ΙΚΟΥΙΝΟΞ» μέχρι διαπίστωσης της ζημιάς και χορήγησης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

===========================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Σίφνου, 19χρονος αλλοδαπός, διότι εμφανίστηκε ως παραλήπτης δέματος, στο οποίο βρισκόταν επιμελώς κρυμμένη (μέσα σε χάρτινο κουτί συσκευασίας κινητού τηλεφώνου), ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, προσομοιάζουσας με ινδική κάνναβη, βάρους περίπου πέντε (05) γραμμαρίων.

Το ανωτέρω δέμα είχε φορτωθεί, ως ασυνόδευτο, σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο λιμένα Πειραιά με προορισμό το λιμένα Σίφνου και νωρίτερα είχε, κατά λάθος, εκφορτωθεί στο λιμένα Μήλου, όπου, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Μήλου, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε η προαναφερόμενη ναρκωτική ουσία.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήλου.

===========================

Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε, χθες το απόγευμα, στη θαλάσσια περιοχή 6,5 ν.μ. νοτιοανατολικά ν.Πεταλιών, το Τ/Χ σκάφος «ΑΛΕΓΚΡΟ» Λ.Π. 7386- Ι΄, με δύο (02) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα έσπευσε προς εντοπισμό και παροχή συνδρομής στο ανωτέρω σκάφος πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και το σκάφος «SEASOS1» Τ. Λαυρίου 325, το οποίο ρυμούλκησε το«ΑΛΕΓΚΡΟ», συνοδεία του πλωτού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμένα Λαυρίου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

==========================

Χθες το απόγευμα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου, ότι το Τ/Χ «GIALOS» σημαίας Γερμανίας, είχε μείνει ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 5 ν.μ. νοτιανατολικά της νήσου ΣΚΑΤΖΟΥΡΑ.

Άμεσα έσπευσε στην ανωτέρω περιοχή για παροχή συνδρομής πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. εντοπίζοντας το εν λόγω σκάφος, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα (04) άτομα, καλά στην υγεία τους.

Το «GIALOS» ρυμουλκήθηκε από το Ε/Π-Α/Κ «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» Ν.Σ. 108 στον όρμο «ΠΕΥΚΟ» ν. Σκύρου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από τη Λιμενική Αρχή Σκύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «GIALOS» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από την αρχή της σημαίας του σκάφους.

==========================

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναγνωρίστηκε το πτώμα ανδρός, που είχε εντοπιστεί την 16/08/2011, στη θαλάσσια περιοχή της λεωφόρου «ΝΙΚΗΣ», στο ύψος της οδού «ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ» στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για 26χρονο αλλοδαπό.

==========================

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, 49χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, κρυμμένους εντός του χώρου του επικαθήμενου, επάνω στο φορτίο, το οποίο αποτελείτο από παλέτες με καρπούζια, είκοσι ένα (21) αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα και οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το προαναφερόμενο φορτηγό όχημα καθώς και το χρηματικό ποσό των σαράντα δύο χιλιάδων (42.000) ευρώ και δύο (02) κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του 49χρονου.



Επίσης, συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, 32χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, κρυμμένους εντός του χώρου της καμπίνας του οχήματός του και συγκεκριμένα στο κρεβάτι πίσω από το κάθισμα του οδηγού, δύο (02) αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα και οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω φορτηγό όχημα.



Τέλος, συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, 38χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δύο (02) αλλοδαπούς, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκαν σε άλλα πρόσωπα, έχοντας ως άμεσους συνεργούς δύο (02) ακόμη αλλοδαπούς, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα και οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

==========================

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Ραφήνας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 27χρονος αλλοδαπός, διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, ενώ κινήθηκε εναντίον του η διαδικασία διοικητικής απέλασης.

==========================

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 34χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε οχήματος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, κατείχε και επέδειξε δύο (02) πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα καθώς και της 42χρονης αλλοδαπής συνεπιβάτιδος, η οποία επίσης συνελήφθη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα.

==========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

57χρονου από το λιμενίσκο Κουκουναριών Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Γ–Τ/Ρ «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ» Ν.Σ. 148,
36χρονης, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου με το Ε/Γ–Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53 και
27χρονου από το λιμενίσκο Κουκουναριών Σκιάθου στο λιμάνι Πλατανιά Μαγνησίας, με το Ε/Γ–Τ/Ρ «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ» Ν.Σ. 148.

==========================

Βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ερέτριας, ενημερώθηκε ότι αγνοείτο 82χρονος, ο οποίος επέβαινε σε πλαστική κωπήλατη λέμβο μήκους 2,5 μέτρων, στη θαλάσσια περιοχή «MILOSCAMPING» Ερέτριας.

Άμεσα, κατόπιν ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, σε συνεργασία με τις τοπικές Λιμενικές Αρχές, έσπευσε στην περιοχή το ιδιωτικό Τ/Χ σκάφος «ΜΑΡΙΑ-ΑΓΓΕΛΙΚΗ» Τ.Π. 475-Ε΄, στο οποίο επέβαινε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής, ενώ όχημα του Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ πραγματοποίησε ελέγχους στις ακτές.

Το Τ/Χ «ΜΑΡΙΑ -ΑΓΓΕΛΙΚΗ» εντόπισε το αγνοούμενο σκάφος, με τον 82χρονο καλά στην υγεία του και το ρυμούλκησε ασφαλώς στο λιμένα Ερέτριας.

==========================

Πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καρύστου, προέβη σε απαγόρευση απόπλου του Φ/Γ «AGIANTONIS» Ν. Λαυρίου 37, το οποίο αγκυροβόλησε στον όρμο Καρύστου την 17/08/2011, προερχόμενο από Εσκεντερούμ Τουρκίας με προορισμό τη Ρωσία, έμφορτο με 1400 τόνους περίπου αδρανή υλικά.

Συγκεκριμένα, το Λιμεναρχείο Καρύστου απαγόρευσε τον απόπλου εν θέματι πλοίου, και προέβη στη σύλληψη του Υποπλοιάρχου, διότι ύψωσε στο πλοίο σημαία TOGO, χωρίς προηγουμένως να έχει πραγματοποιηθεί η διαγραφή του από τα Ελληνικά Νηολόγια, ενώ παράλληλα εκκρεμούν σε βάρος του επιπλέον κατηγορίες.

Ο Υποπλοίαρχος , κατά τη σύλληψή του, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της περιοχής, όπου παραμένει και φυλάσσεται από στέλεχος της Λιμενικής Αρχής.

Το Φ/Γ «AGIANTONIS» παραμένει στον όρμο Καρύστου, τελώντας υπό απαγόρευση απόπλου, ενώ αναμένονται οι σχετικές εντολές από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας για το λοιπό πλήρωμα του ανωτέρω πλοίου.

Τυχόν εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

==========================

Εντοπίστηκε σήμερα από ιδιώτη, στη θαλάσσια περιοχή της Γλυφάδας Καβάλας, σε απόσταση 8-10 μέτρων περίπου από την ακτή και σε βάθος περίπου ενός μέτρου, κυλινδρικό αντικείμενο, πιθανόν πυρομαχικό υλικό.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή έχει ειδοποιηθεί η Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος για την απομάκρυνση και εξουδετέρωση του εν λόγω πυρομαχικού υλικού.

====================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Σύμης στο λιμάνι της Ρόδου, με πλωτό περιπολικό του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, 66χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

====================

Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καρύστου, ενημερώθηκε ότι στη θαλάσσια περιοχή «ΠΟΤΑΜΙ», ένας 18χρονος λουόμενος, που είχε περιέλθει σε δυσχερή θέση ενώ κολυμπούσε, αγνοείται.

Άμεσα κατόπιν ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στο σημείο έσπευσαν πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ένα όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., Ομάδα Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) επαγγελματίες δύτες, ένα ελικόπτερο DauphinΛ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ελικόπτερο SuperPumaτης Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 18χρονου συνεχίζονται με αρνητικά, μέχρι στιγμής, αποτελέσματα.

Τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεώτερο δελτίο τύπου, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρύστου.

====================

Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α/Κ σκάφος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΡΗΣ» Ν.Κ. 90, με μοναδικό επιβαίνοντα τον 75χρονο Κυβερνήτη, ενώ έπλεε ανοικτά του όρμου Καρύστου και σε απόσταση 1,5 ν.μ. από τις ακτές «ΑΕΤΟΥ».

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν τα Α/Κ σκάφη «ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ» Ν.Κ. 08 και «ΤΑΣΟΣ» Σ.Κ. 72, τα οποία ρυμούλκησαν με ασφάλεια το σκάφος στο λιμάνι της Καρύστου.

Ο Κυβερνήτης είναι καλά στην υγεία του ενώ από τη Λιμενική Αρχή Καρύστου απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη.

====================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σερίφου, ενημερώθηκε για εμπλοκή κάβου στην προπέλα του Ι/Φ «FABIOLA» Ν.Π. 10637, έξωθεν λιμένα, με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Το «FABIOLA» ρυμουλκήθηκε από το Τ/Χ σκάφος «ΝΕΦΕΛΗ» Λ.Σ. 512 και έδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι Λιβαδιού.

Από το Λιμενικό Σταθμό Σερίφου απαγορεύθηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά και να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος Νηογνώμονα.

====================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΠΙΣΩ ΛΙΒΑΔΙ» Πάρου, 5χρονη αλλοδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο τοπικό Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάρου.

====================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ» Πρεβέζης, 58χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο τοπικό Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: