Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέατρο πολιτικού παραλόγου θυμίζουν οι απαντήσεις της Κυβέρνησης, σε επανειλημμένες Eρωτήσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και τις άγονες γραμμές, του Βουλευτή Ν. Χίου και Υπεύθυνου Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ, Κωστή Μουσουρούλη.

Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΟΙΑΝ) είχε προκηρύξει μελέτη εφαρμογής του μεταφορικού ισοδυνάμου, τον Ιούνιο του 2010, με ορίζοντα ανάθεσης, σύμφωνα με δηλώσεις αρμοδίων, τον Ιανουάριο του 2011. Σε Ερώτηση το Μάρτιο 2011 του Βουλευτή, σχετικά με την καθυστέρηση ανάθεσης της εν λόγω μελέτης, το ΥΠΟΙΑΝ (αρμόδιο τελικώς, σύμφωνα με το τότε Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας- ΥΘΥΝΑΛ), δεν απαντά για το θέμα, αλλά, προσθέτει και σύγχυση στην ολιγωρία, πληροφορώντας ότι αποφάσισε να αναστείλει άλλη μελέτη με το ίδιο αντικείμενο που, εντωμεταξύ, είχε προκηρύξει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Τον Αύγουστο 2011, το ΥΠΟΙΑΝ, απαντώντας σε νέες Ερωτήσεις για την πρόοδο του θέματος που κατέθεσε ο Βουλευτής το Μάιο και τον Ιούλιο του 2011, δηλώνει πως -ένα χρόνο και πλέον μετά την προκήρυξη- είναι ακόμα σε φάση ανάθεσης και, επιπλέον, για το θέμα της μελέτης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων διευκρινίζει πως αυτή δεν έχει δημοπρατηθεί, παρότι το ίδιο Υπουργείο την είχε εντάξει σε πρόγραμμα χρηματοδότησης το Φεβρουάριο του 2011, παράλληλα με το δικό του -εν εξελίξει- διαγωνισμό.

Όσον αφορά ερωτήματα του Βουλευτή, σχετικά με το συνολικό σχεδιασμό για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και τις άγονες γραμμές, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας δεν δίνει απάντηση, ενώ το τέως ΥΘΥΝΑΛ παρέπεμψε στα πορίσματα επιτροπής που είχε συσταθεί, η τύχη της οποίας σήμερα, μετά την κατάργηση του εν λόγω Υπουργείου, αγνοείται.

Με αφορμή τις εξελίξεις αυτές ο Κωστής Μουσουρούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αν, εδώ και ένα χρόνο, δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη με την ανάθεση της μελέτης και τα αποτελέσματά της, οι αναμενόμενες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του θέματος του μεταφορικού ισοδυνάμου, θα παραμείνουν δυστυχώς για καιρό ακόμα, ζητούμενα για τους νησιώτες. Τόση αναποτελεσματικότητα συνιστά, τελικά, κοροϊδία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: