Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ε.Ν. στις εισαγωγικές του Λ.Σ


Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανακαλύψει
 νέους ωκεανούς αν δεν έχει το θάρρος
να απομακρυνθεί από την ακτή.
Φίλοι Λιμενικοί, Ακτοφύλακες, θαλασσινοί, θαλασσοπόροι. 
Δυστυχώς, πληθώρα "παρεμβάσεων" μας, επί σειρά μηνών, έχουν διαβλέψει το πρόβλημα της αποδυνάμωσης του Σώματος από Αξιωματικούς προελεύσεως από το Ε.Ν.  

Ήδη με βαθειά λύπη & απογοήτευση επιβεβαιώνεται ότι χωρίς μπούσουλα & ναυτική συνείδηση των ιθυνόντων, οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια, στην...
"αποναυτικοποίηση του Λιμενικού",  με τις όποιες δυσμενείς συνέπειες αυτό συνεπάγεται, ιδιαίτερα σήμερα που θέλετε ... Ακτοφυλακή (ή μήπως Χαρτογιακαδο-φυλακή?)

Εάν βέβαια για την αποτυχία των υποψήφιων δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ ευθύνεται κατά ένα μεγάλο μέρος η ανεπαρκής & ελλιπής εκπαίδευση τους, από την  Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011 είχαμε αναζητήσει..... (εδώ), τους υπεύθυνους για την κατάντια των ΑΕΝ.


Σήμερα, ενενήντα δύο χρόνια (!!!!) από της ιδρύσεως του Λιμενικού, μια σειρά εξήντα (60) Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ ΔΕΝ θα διαθέτει Αξιωματικούς προελεύσεως εξ Εμπορικού Ναυτικού!!!


Εκτιμούμε, μετά βεβαιότητος, ότι κι αυτό .....ανήκε στα οράματα ορισμένων για μια αποτελεσματική Ακτοφυλακή!!!!!!


Θα επανέλθουμε........


Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΦΕΙΛΑΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΖΑΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ Λ.Σ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΑ 1100 ΕΥΡΩ ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΕΝ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΩΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΣΧΟΛΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ 3-4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ .ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΉΡΘΑΝ 40 ΑΤΟΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 14 ΘΕΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ 130 ΓΙΑ 6 ΘΕΣΕΙΣ ].Η ΗΓΕΣΙΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΠΙΑΝΑΝ ΤΗ ΒΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΑΜΕ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΑ ΘΑ ΠΕΡΝΆΓΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΠΙΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΕΜΑΤΑ .
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ .
.
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Ε.Ν ΠΕΤΥΧΕ ΣΤΙΣ ΑΕΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΣΤΟ Λ.Σ . ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ..... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞ ΥΠΑΞ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΕΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΕΞ ......

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ .... ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΝ .......

Ανώνυμος είπε...

Συναδελφε εχω συγγενή καθηγητή σε αεν και ειμαι και εγω αποφοιτος αεν. Υπαρχει πιεση απο τους εφοπλιστες να ανοιξουν ιδιωτικες αεν με προαγωγικα διπλωματα. Καταλαβαινουμε ολοι γιατι. Και ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος πιεσης? Σταδιακη υποβαθμιση των δημοσιων αεν δυσκολιες στις ναυτολογησεις κτλ. Εν μερει απανταω στο ερωτημα σου

Exantas είπε...

Ποιοι ωφελούνται από την υποβάθμιση των Σχολών Εμπορικού Ναυτικού? Ακαδημίες τις μετονόμασαν και ορισμένοι πίστεψαν ότι με την αναβάπτιση θα εξασφάλιζαν & την.... αναβάθμιση.
Κούνια που σας κούναγε!!!
ΜΘΧ

Ανώνυμος είπε...

ποιο λιμενικο ρε συναδελφοι αφου ειμαστε τριμπου....λο τι ψαχνουμε να βρουμε,μας τρωνε τις θεσεις κατι τανιτσες που ανοιγουν τα ποδια σε κατι λιγουρια αξκους και παιρνουν τις καλες τοποθετησεις και εμεις παλευουμε απο νησι σε νησι,αυτες γλεντανε στα συμποσια με την ηγεσια και την αφροκρεμα των εφοπλισταδων με τα ταξιδακια τους και εμεις θαλασσοδερνομαστε. περιπτωσεις πολλες π.χ Α.@+ Θ.@, Π.@+ Κ.@, Ν.@+ Ε.@και αλλα τετοια ζευγαρακια

elli είπε...

δεν ξερω τι θεματα μπηκανε,αλλα τα μαθηματα που ειχαμε στη σχολη ηταν δυσκολα,δεν τα περναγε οποιος δεν διαβαζε.ειχαμε μπει θυμαμαι 570 κ πηραμε το πτυχιο 20.οι γνωσεις λοιπον αυτων των 20 επαρκουν για να περασεις οποιαδηποτε προκυρηξη.μην ξεχναμε πως ειναι κ η θαλασσια υπηρεσια στη μεση,ουκ ολιγα μαθαινεις στο καραβι.δεν μπορω να καταλαβω τι μπορει να πηγε στραβα κ αδικηθηκαν οι συναδελφοι μου.δυναμη παιδια ,εχετε εναν θυσαυρο στα χερια σας--το πτυχιο μας!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΘΕ ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΑΔΣΕΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΕΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑ,ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΠΛΩΤΑ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΞΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΝΤΟΠΟΡΑ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΕΣΟΡΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝΕ ΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΝΔ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ,ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΚΑΦΟΣ.ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΑ.ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΥΚΛΑΚΙ, ΤΑ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ.ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΕΤΣΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΞ ΑΕΙ.ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΚΑΦΗ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ,ΟΣΟ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΝΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟ.΄΄ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ΄΄.ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΗΚΑ ΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ.ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ? ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ, ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΟΥΡΑΣΗ, ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ, ΤΗ ΧΕΙΡΟΝΑΚΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ,ΤΗΝ ΑΛΜΥΡΑ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ ΑΛΛΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΧΑΜΗΛΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ.ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑ.Η ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ.ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ.ΤΑ ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ.ΕΙΣΤΕ ΣΤΕΡΙΑΝΟΙ.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΞ ΕΞ ΑΕΙ.ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΣΤΕ.ΜΙΑ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΨΑΧΝΑΤΕ.ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΟΜΩΣ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ??? ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.ΔΕ ΠΑΜΕ ΝΑ ΜΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ ΒΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟΥΣ? ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΚΑΛΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΩ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΟΨΟΥΜΕ.ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΡΕ ΣΤΟΚΟΙ.ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΤΟΥ Κ...Υ.