Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ Κι άλλοι ζητούν «πάγωμα» δανείων

Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν οι συνδικαλιστές του Λιμενικού βαδίζουν σταδιακά και οι ενώσεις των υπόλοιπων ενστόλων αφού όπως φαίνεται η μια μετά την άλλη ζητούν το «πάγωμα» για τους επόμενους τρεις μήνες των δανείων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Την αρχή έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) που κατάφερε να «παγώσει» τα δάνεια των υπηρετούντων στο Λιμενικό από το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού (ΜΤΝ), ενώ αναμένεται η απάντηση από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το Παρακαταθηκών και Δανείων και τις τράπεζες στις οποίες έχει απευθυνθεί.

Ως «ισχυρό επιχείρημα» για τη στήριξη του αιτήματος της Ομοσπονδίας θεωρήθηκε η αναφορά στα μέτρα και τις αναδρομικές κρατήσεις που προβλέπονται για το προσωπικό του Σώματος και οι οποίες κυμαίνονται από 180 έως 600 € για τον καθένα λιμενικό, δημιουργώντας έτσι σε αυτούς τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο.

Μετά, λοιπόν, τη θετική απάντηση του ΜΤΝ και αντιλαμβανόμενοι οι συνδικαλιστές την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρει η πρωτοβουλία αυτή στα στελέχη τους, οι περισσότερες σκοπεύουν να κινηθούν στο ίδιο «μήκος κύματος» και να προβούν σε ανάλογα αιτήματα, ενώ ήδη το έχουν πράξει οι Ομοσπονδίες των Αστυνομικών και ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ).

Συγκεκριμένα οι δύο Ομοσπονδίες της ΕΛ.ΑΣ. (ΠΟΑΣΥ –ΠΟΑΞΙΑ) υπέβαλαν σχετικό αίτημα στον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και τον πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο κοινοποίησαν και στον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή. Σε αυτό ζητούσαν από τους ανωτέρω να παρέμβουν «με τον πιο πρόσφορο τρόπο στην κατεύθυνση διευκόλυνσης των δανειοληπτών Αστυνομικών είτε με το πάγωμα, αναστολή για μικρό χρονικό διάστημα των μηνιαίων ή εξαμηνιαίων δόσεων χωρίς την επιβάρυνσή τους με τόκους υπερημερίας είτε με παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων τους».

Ανάλογη επιστολή-αίτημα υπέβαλε εξάλλου στις αρχές του μήνα και ο ΣΥΣΜΕΔ προς το Παρακαταθηκών και Δανείων. Σε αυτή αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Λαμβάνοντες υπόψη αφενός το χρονικό βάθος των επιβληθέντων μέτρων και αφετέρου ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έφτασαν πλέον σε κατάσταση πενίας, παρακαλούμε όπως εξετάσετε και εξαντλήσετε κάθε εφικτή δυνατότητα, στα πλαίσια της αλληλεγγύης που οφείλουμε όλοι μας να επιδείξουμε τη συγκεκριμένη αυτή περίοδο, για επανεξέταση προς το ευνοϊκότερο των όρων αποπληρωμής των οικονομικών συμφωνιών που έχουν συνάψει οι Έλληνες στρατιωτικοί με το Ταμείο σας».

Οι απαντήσεις αναμένονται…
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΠΕΑΛΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ?ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΥΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΕΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΦΥΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΠΟΕΠΛΣ-ΠΟΑΣΥ .......

Ανώνυμος είπε...

NAI ΓΙΑ Ευνοϊκές ρυθμίσεις δανείων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου-Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων…...ένστολου και πολιτικού προσωπικού ΥΠτΠ

www.plotatzis.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Διάγοντας 21 χρόνια βίου "...ως πιστός και φιλότιμος στρατιώτης...", η πατρίδα μου καταστρεφει την οικογένεια. Η τράπεζα σε 2-3 μήνες θα μου πάρει το σπίτι και ήδη η γυναίκα μου απειλεί να πάρει τα παιδιά μας και να γυρίσει στους γονείς της.

Ένα σας λέω: αφαιρέστε μας τα όπλα, γιατί τουλάχιστον ΕΓΩ δεν θα "φύγω" μόνος μου.

Καλό κουράγιο σε όλους σας παιδιά...

Ανώνυμος είπε...

΄΄γυναίκα μου απειλεί να πάρει τα παιδιά μας και να γυρίσει στους γονείς της΄΄
Είσαι και τυχερός μες στην ατυχία σου!!! χαχαχχαχαχαχααχα!!!!

ΥΓ Αστειεύομαι!!!!!