Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή ΠΕΑΛΣ προς κ. ΓΓΛΛΠ για επιβολή τελών στάθμευσης από ΟΛΗ Α.Ε.

Πειραιάς: 10 –10 – 2011
Αριθμ. Πρωτ.:32/11

Προς: Κύριο Αθανάσιο ΠΑΛΛΗ
Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής

ΚΟΙΝ.: Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.

Κύριε Γενικέ,

Σε συνέχεια προφορικής συνεννόησης με το γραφείο σας, αποστέλλουμε φωτοαντίγραφο ενημερωτικού σημειώματος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου ΑΕ με το οποίο καλούνται μεταξύ άλλων και τα στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου να καταβάλλουν εφεξής (από 31-10-2011) ως «καθημερινοί χρήστες» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, του χώρου του Λιμένος, τέλη στάθμευσης.

Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε και σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, ουδεμία απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου για το θέμα υφίσταται και αυτονόητα, γνώση της αρμόδιας Διεύθυνσης Οργάνωσης – Λειτουργίας – Εκμετάλλευσης Λιμένων που εποπτεύει τις εν λόγω ανώνυμες εταιρείες, όσον αφορά τις αποφάσεις εκείνες που σχετίζονται με επιβολή τελών ή άλλων επιβαρύνσεων .

Η πρωτοφανής, αυθαίρετη και ακατανόητη αυτή ενέργεια του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου μας προσβάλλει, διότι εμείς, το ένστολο προσωπικό του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, αφ΄ ενός μεν δεν είμαστε «απλοί καθημερινοί χρήστες» του λιμένα, αλλά οι εντεταλμένοι κατά τον νόμο από την Πολιτεία για την εξασφάλιση της πλήρους και ομαλής λειτουργίας επί 24ωρου βάσεως του λιμένα, αφ΄ ετέρου δε και κατά συνέπεια το λιμάνι αποτελεί τον φυσικό χώρο της εργασίας μας για την εκτέλεση της καθημερινής μας αποστολής. Για τους λόγους αυτούς η οδηγία δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας για την διασφάλιση της νομιμότητας και την άμεση κατάργηση της παράνομης αυτής οδηγίας.


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ , ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΑGER , ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ . ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ma καλά πως έγινε αυτό; Ο Πρόεδρος δε μιλάει μετον Λιμενάρχη; Επρεπε να είχε προβλεφθεί!

Ανώνυμος είπε...

καλα εκανε η ΠΕΑΛΣ και τους κραζει και μπραβο που επεμβαίνει..δε ντρεπονται λιγακι εκει στον οργανισμο ....σας καναμε μαγκες ετσι ....φυλαξη τσαμπα , διασωση τσαμπα , ξεφορτωση πλοιων τσαμπα ...αι στο διαολο ......
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ Η ΠΕΑΛΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ....ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΣ-ΕΛ-ΑΚΤ .....ΟΤΑΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑς ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ?????
ΠΑΛΙΞΕΦΤΙΛΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΑΝ ΚΟΒΕΙΣ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΒΟΗΘΑΕΙ. ΠΑΠΑΡΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.
ΚΟΨΙΜΟ ΣΕ ΟΛΑ.
ΟΥΤΕ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΤΕΛΗ , ΟΥΤΕ ΝΤΑΝΙΑΣΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.
ΤΙ ΩΡΑ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ , ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΛΟΓΩ ΜΠΟΥΡΔΕ......... ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ , ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΥΡΙΕ ΠΛΟΙΑΡΧΕ . ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΚΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΑΜΕ ΣΑΝ ΛΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

ANVNYMOS είπε...

Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουμε στον χώρο εργασίας μας και να πληρώνουμε για να σταθμεύσουμε τα αυτοκίνητά μας, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Ο κ. Διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ πρέπει να κάνει ανάκληση της απόφασης ΑΜΕΣΑ αν δεν θέλει να έχει τους Λιμενικούς απέναντί του. Συγχαρητήρια στην ΠΕΑΛΣ που ανέδειξε αυτό το σοβαρό θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουμε στον χώρο που εργαζόμαστε 24 ώρες το 24ωρο και να πληρώνουμε τη στάθμευση των αυτοκινήτων μας, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Πρέπει να γίνει ανάκληση της απόφασης ΑΜΕΣΑ. Συγχαρητήρια στην ΠΕΑΛΣ που ανέδειξε αυτό το σοβαρό θέμα.

N.N. είπε...

Μακάρι η επιστολή ΠΕΑΛΣ να επιφέρει την ανάκληση της παραπάνω απαράδεκτης απόφασης. Ερώτημα : Ποιος τους έδωσε τη νομιμοποίηση για την αυθαιρεσία ;;; Πως επιλέχθηκε και ορίστηκε ο πρόεδρος και Δ. Σύμβουλος στον ΟΛΗ ;;; Οι κομματικές ταυτότητες και η αυθαιρεσία μας έφεραν στην κατάσταση που βρίσκεται η Χώρα. Ο Λιμενάρχης προσυπέγραψε την απόφαση... εξέφρασε αντιρρήσεις... ή θα την ακυρώσει στη πράξη ως προϊόν αυθαιρεσίας και έπαρσης;;;