Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ευρεία επιχείρηση δυνάμεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και εντοπισμός του Φ/Γ «CAPTAIN HANA» με λαθραία τσιγάρα στα Λουτρά Ωραίας Ελένης – Συλλήψεις εμπλεκομένων

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων, που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και φοροδιαφυγής, μετά από πολύωρη και συνδυασμένη επιχείρηση δυνάμεων Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. από ξηράς και θαλάσσης (Διευθύνσεις Ασφάλειας, Επιχειρησιακών Μέσων & Ειδικών Μονάδων, Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, Λιμεναρχείο Ισθμίας) εντοπίστηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες της 13-10-2011, στη θαλάσσια περιοχή Λουτρά Ωραίας Ελένης, το φορτηγό πλοίο «CAPTAIN HANA» σημαίας Βολιβίας, την ώρα που επιχειρούσε να ξεφορτώσει μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων σε φορτηγό όχημα στην έναντι ακτή.

Στο πλοίο, που φέρεται ότι απέπλευσε από Αμμόχωστο, βρέθηκαν 6.000 χαρτοκιβώτια λαθραίων τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών (περίπου 60.000.000 σιγαρέτα), ενώ οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τα 9.500.000,00 €. Από τους τριάντα δύο (32) συνολικά συλληφθέντες, οι εννέα (09) αποτελούσαν το αλλοδαπό πλήρωμα του πλοίου, ένας (01) ημεδαπός επέβαινε επ’ αυτού, ενώ οι υπόλοιποι είκοσι δύο (22) (εκ των οποίων 4 ημεδαποί) συνελήφθησαν στην ξηρά ως συνεργοί.

Επίσης, κατασχέθηκαν το πλοίο, το λαθραίο φορτίο του, δύο (02) φορτηγά και τρία (03) Ι.Χ.Ε. οχήματα, ενώ συνεχίζονται, εντός των ορίων του αυτοφώρου, οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Κατά των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία και πρόκειται να προσαχθούν από το Λιμεναρχείο Ισθμίας στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή Κορίνθου κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οι πίνακες για το ποιους και πόσους θα καλέσουν για τα αθλήματα και τις λοιπές δοκιμασίες πότε θα βγουν?για υπαξ και λμφ?ισχύει οτι θα καλέσουν μόνο 180 άτομα απο την Γενική κατηγορία?