Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΛΣ Αττικής, Πειραιά & Νήσων - Επισκέψεις σε Λιμενικές Αρχές

Πειραιάς 25-11-2011

Μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Λ.Σ.Α.Π. πραγματοποίησαν κατά τον μήνα Νοέμβριο επισκέψεις στις Λιμενικές Αρχές ΕΒ/ΛΣ, ΚΛ Λαυρίου, ΚΛ Ελευσίνας, ΚΛΠ Α'-Ι'-Θ' Λ/Τ, ΚΛ Ραφήνας, ΥΕΜ/ΜΕΛΣ με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων σε θέματα που απασχολούν τον εργασιακό μας χώρο.

Από την πλευρά μας τονίστηκε η αναγκαιότητα της καθολικής συμμετοχής των εργαζομένων στο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ σε μελλοντικές κινητοποιήσεις ενόψει ψήφισης του ειδικού μισθολογίου, αφού ο αγώνας πλέον γίνεται για την τιμή και την αξιοπρέπεια όλων μας.

Παράλληλα κατεγράφησαν προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε Υπηρεσία ξεχωριστά, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά ως εξής:

ΕΒ/ΛΣ

Η αναβάθμιση της Επισκευαστικής Βάσης αποτελεί πάγιο αίτημά μας. Δυστυχώς μετά από πολλά χρόνια το έργο παραμένει ημιτελές λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών. Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠτΠ να δώσει λύση παρακάμπτοντας τις όποιες δυσκολίες καθυστερούν την παράδοση του έργου.
Υπενθυμίζουμε για μία ακόμα φορά ότι η ενίσχυση της Επισκευαστικής Βάσης με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό καθώς και με επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό, θα μπορέσει σε εποχή οικονομικής ύφεσης όπως αυτή που βιώνουμε, να προσφέρει τα μέγιστα στην ενεργοποίηση και την συντήρηση πλωτών και χερσαίων του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Απαραίτητη επίσης κρίνεται η σχετική έγκριση κονδυλίου για την ύπαρξη προδιαγραφών ασφαλείας κατά την μεταφορά τμήματος του ΚΕΦ/ΛΣ στο κτίριο της Βάσης.

ΚΛ Λαυρίου

Παρατηρείται μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας ενώ άμεσα απαιτείται η ενίσχυση των πλωτών με κυβερνήτη και μηχανικό. Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Λιμεναρχείου υφίσταται εδώ και αρκετά χρόνια και ως μόνη λύση φαντάζει η μεταφορά της Υπηρεσίας από την 4η στην 3η κατηγορία και η επάνδρωσή της με απόφοιτους Παραγωγικών Σχολών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ (σχετ: η από 19-05-2011 ανακοίνωση ΕΠΛΣΑΠ).

ΥΕΜ/ΜΕΛΣ

Θεωρούμε απαραίτητη την μετεγκατάσταση της Μονάδας από το Κοτρώνι στο Τατόϊ. Μία ενέργεια η οποία θα δώσει νέα πνοή στα Εναέρια Μέσα του Σώματος που από κοινού πλέον θα επιχειρούν για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

Επίσης άμεσα απαιτείται η ενίσχυση της Υπηρεσίας με τεχνικούς, ηλεκτρολόγους και μηχανικούς έτσι ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο της συσσώρευσης μεγάλου αριθμού οφειλωμένων ρεπό προς το προσωπικό.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την μετεγκατάσταση της Μονάδας είναι η κατασκευή υπόστεγου στο Τατόϊ που θα καλύψει τις ανάγκες τόσο της Μονάδας Ελικοπτέρων όσο και της Μονάδας Αεροσκαφών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Από την πλευρά του ΥΠτΠ θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την φιλοξενία του προσωπικού σε εγκαταστάσεις στο Τατόϊ που ανήκουν στην Ελληνική Αστυνομία και που αυτή τη στιγμή δεν χρησιμοποιούνται.

ΚΛ Ραφήνας

Απαιτείται ενίσχυση με προσωπικό τόσο στο Λιμενικό Κατάστημα όσο και στα πλωτά του μέσα. Όσον αφορά το Λιμενικό φυλάκιο της Αγ. Μαρίνας πρέπει να στελεχωθεί από την Διοίκηση με μόνιμο προσωπικό. Καταστρατήγηση ωραρίου εργασίας παρατηρείται στο VTS Ραφήνας λόγω υποστελέχωσής του.

Στις Λιμενικές Αρχές Ελευσίνας και στα Λιμενικά Τμήματα του ΚΛ Πειραιά ( Α'-Ι'-Θ') παρατηρείται έλλειψη προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες με αποτέλεσμα την επιβάρυνση των υπηρετούντων σε αυτές με επιπλέον ώρες εργασίας.

Το επόμενο χρονικό διάστημα και στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου ενημέρωσης κλιμάκια της Ε.Π.Λ.Σ.Α.Π. θα επισκεφθούν τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Ένωσής μας υποβάλλοντας στο τέλος λεπτομερή αναφορά για όλες, τόσο στην πολιτική όσο και στη φυσική ηγεσία μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΙΖΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας συναδελφοι. Μου ηρθε σημερα το πολυεκαθαριστικο και πρεπει να πληρωσω ειδικη εισφορα αληλεγγυης 180 ευρω. Δεν τα εχουμε πληρωσει ηδη μεσω της μισθοδοσιας; Τι πρεπει να κανω; Παρακαλω εαν μπορει καποιος να μου απαντησει.Ευχαριστω πολυ,Βασιλης!

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ .
ΓΙΑΤΙ Ο κ. ΔΙΖΕΛΟΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΊ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ?,ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ?
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ Ο Κ.ΔΙΖΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ??????????????????????????.