Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα – Μεταφορά ασθενούς - Σύλληψη αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Έλεγχοι στην ιχθυόσκαλα Δημοσίου Νέας Μηχανιώνας

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο νέο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, με προορισμό την Ιταλία, δέκα επτά (17) αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι εντός χώρου φορτίου φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Επίσης, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, με προορισμό την Ιταλία, δύο (02) αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Τέλος, συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικεία Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, με προορισμό την Ιταλία, ένας (01) αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα.

==============================

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Ασφάλειας, 21χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ μετέφερε και δύο (02) αλλοδαπούς, που συνόδευαν το ανήλικο τέκνο τους, οι οποίοι επίσης κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το όχημα και τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν .

==============================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκε βραδινές ώρες χθες, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 30χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.


==============================

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, από τον υπεύθυνο Ασφαλείας του Ο.Λ.Θ., ότι εντός του λιμένα υπάρχει ικανός αριθμός αλλοδαπών.

Άμεσα μετέβησαν στην περιοχή στελέχη της Λιμενικής Αρχής και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για είκοσι πέντε αλλοδαπούς, οι οποίοι κατά δήλωσή τους είχαν εξέλθει από φορτηγό όχημα σκίζοντας τον μουσαμά.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν στην κατοχή τους σημειώματα προσωρινής παραμονής από διάφορες Αστυνομικές Αρχές και από την Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης διερευνάται ενδελεχώς η νομιμότητα κατοχής και ισχύς αυτών.

Με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος ο οδηγός του φορτηγού οχήματος και διετάχθη η σύλληψη των αλλοδαπών, των οποίων τα έγγραφα δεν είναι σε ισχύ και πρόκειται να προωθηθούν για διοικητική απέλαση.

===============

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στο νότιο λιμένα Πατρών από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, δύο (02) αλλοδαποί, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα αναφερόμενα ταξιδιωτικά έγγραφα.

===============

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, ένας αλλοδαπός, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

====================

Πρωινές ώρες σήμερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ν. Μηχανιώνας, στη ράμπα φορτοεκφόρτωσης ιχθύων της ιχθυόσκαλας δημοσίου Νέας Μηχανιώνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δέκα εννέα (19) κιλά ιχθείς του είδους σαργού, υπολειπομένων διαστάσεων 19-21εκ. (αντί του προβλεπόμενου 23εκ.).



Επίσηςστην εν λόγω περιοχή, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε ομοίως από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

τριάντα (30) κιλά ιχθείς του είδους κουτσομούρα, υπολειπομένων διαστάσεων 07-09εκ. (αντί του προβλεπόμενου 11εκ.),
δέκα οχτώ (18) κιλά ιχθείς του είδους μπακαλιάρος, υπολειπομένων διαστάσεων 15-17εκ. (αντί του προβλεπόμενου 20εκ.).


Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ όλα τα ανωτέρω κατασχεμένα αλιεύματα φυλάσσονται σε ψυκτικό θάλαμο της ιχθυόσκαλας και πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: