Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και αλλοδαπού διακινητή στην Ηγουμενίτσα – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα – Συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη του Φ/Γ «VUOKSA» στην Πρέβεζα (13/12/11) - Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και του διακινητή τους – Μεταφορά ασθενούς

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας ενημερώθηκε από μέλη πληρώματος του Ε/Γ–Ο/Γ «IONIAN QUEEN» σημαίας Κύπρου, ότι ακούγονται φωνές ανθρώπων μέσα από ένα φορτηγό όχημα (με επικαθήμενο), το οποίο βρισκόταν εντός του γκαράζ του πλοίου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και κατόπιν ελέγχου εντοπίσθηκαν τέσσερις (04) αλλοδαποί, επιμελώς κρυμμένοι, εντός των ρεζερβουάρ καυσίμων του εν λόγω φορτηγού, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Ο 55χρονος αλλοδαπός οδηγός καθώς και οι ανωτέρω αλλοδαποί, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το φορτηγό κατασχέθηκε.

====================

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας από στελέχη της Λιμενικής Αρχής ένας 52χρονος αλλοδαπός οδηγός ΙΧΕ οχήματος, διότι μετέφερε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια συνόδευσε προκειμένου να επιβιβαστούν από κοινού σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία μία αλλοδαπή, η οποία κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα, η οποία επίσης συνελήφθη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε και το όχημα του 52χρονου.

==================

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου και της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών /Τμ. Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία, δύο αλλοδαποί (1 άνδρας και 1 γυναίκα), οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

==================

Συνέχεια ενημέρωσης: μετά από επικοινωνία του Λιμεναρχείου Πρεβέζης με το προσαραγμένο Φ/Γ πλοίο «VUOKSA» σημαίας Ρωσίας, απογευματινές ώρες σήμερα παρελήφθησαν από ελικόπτερο SuperPuma, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και της θέσης του πλοίου, δέκα (10) αλλοδαποί, μέλη πληρώματος και ένας (01) ημεδαπός, εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει αναλάβει την επιθαλάσσια αρωγή, ενώ ο αλλοδαπός Πλοίαρχος του πλοίου παρέμεινε σε αυτό.

Το ελικόπτερο SuperPumaμετέφερε τους έντεκα επιβαίνοντες του «VUOKSA» στην Πρέβεζα, οι οποίοι διεκομίσθησαν στο τοπικό Γενικό Νοσοκομείο και στη συνέχεια οι δέκα αλλοδαποί ναυτικοί μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής, ενώ ο εκπρόσωπος της εταιρείας διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για περαιτέρω εξετάσεις.

Πλησίον του Φ/Γ «VUOKSA» παραμένει ρυμουλκό επιφυλακής, ενώ δεν έχει προκληθεί ρύπανση.

==================

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη εισόδου οχημάτων του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής ένας 50χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος, διότι μετέφερε κρυμμένους εντός του φορτίου του οχήματός του (μέσα σε βαρέλια) οκτώ (08) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα του 50χρονου.

==================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής μεταφέρθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά με Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ 29χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: