Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Σύλληψη Πλοιάρχου για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Κερατσίνι – Σύλληψη για ναρκωτικά στο Κερατσίνι – Ασθένεια μέλους πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Μήλο – Διακομιδές ασθενών

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη δυτική προβλήτα «ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» του λιμένα Κερατσινίου από στελέχη της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ο 47χρονος Πλοίαρχος του Δ/Ξ «BLUEOCEAN» Ν.Π. 10768.

Ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε στις δεξαμενές καυσίμων του πλοίου διαπιστώθηκε αναντιστοιχία μεταξύ των ποσοτήτων που υπήρχαν στις δεξαμενές και σε αυτές που αναγράφονταν στο βιβλίο πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, προέκυψε πλεόνασμα 43 κυβικών fueloil και 40,38 dieseloilσύμφωνα και με το πρακτικό καταμέτρησης που συντάχθηκε από τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παρουσία του Πλοιάρχου.
Η πλεονάζουσα ποσότητα κατασχέθηκε από τη Διοίκηση Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, η οποία διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

====================

Συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, στο Μώλο της ΔΕΗ Κερατσινίου, από προσωπικό της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, δύο ημεδαποί ηλικίας 18 και 38 ετών γυναίκα και άντρας αντίστοιχα, καθώς και δύο αλλοδαποί ηλικίας 18 ετών, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. που επέβαιναν βρέθηκαν δύο χάρτινες συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 8,2 και 6,4 γραμμαρίων.

Από τη Διοίκηση Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες.

====================

Η Λιμενική Αρχή Μήλου ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, ότι ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ανοιχτού τύπου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» Ν.Π.5964, κατά τον κατάπλου στο λιμάνι της Μήλου, αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Άμεσα διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Μήλου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διεκομίσθη με Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ. στο Νοσοκομείο της Σύρου για περαιτέρω νοσηλεία.

Από το Υπολιμεναρχείο της Μήλου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αντικατάστασης του Πλοιάρχου.

======================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

· 14χρονης από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ – Α/Ψ σκάφος «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53 και

· 83χρονης από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: