Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Αποζημιώσεις ΤΚΕΠ...ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ !!! ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ???

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Με την παρούσα θα ήθελα να θίξω ένα θέμα το οποίο έχει θιχτεί πολύ λίγο ίσως γιατί αφορά μικρή μερίδα λιμενικών (και πολιτών). Αφορά τις αποζημιώσεις των ΤΚΕΠ οι οποίες δεν έχουν καταβληθεί από τον Δεκέμβριο του 2008 μέχρι και σήμερα σε κανέναν δικαιούχο ανά την Ελλάδα και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το ποσό αγγίζει το 1.000.000 €. Ναι καλά διαβάσατε….. 1.000.000 €, τα οποία έχουν καταβληθεί από τους ιδιοκτήτες σκαφών-πλοίων για διάφορες επιθεωρήσεις και παραμένουν (τρόπος του λέγειν) στα ταμεία του Κράτους ενώ έχουν καταβληθεί για συγκεκριμένο σκοπό και πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, από 25-11-2008 όπου και καταργήθηκε ο ειδικός λογαριασμός επιθεωρήσεων (με τον Ν.3697/2008 ΦΕΚ 194Α΄) οι αποζημιώσεις καταβάλλονταν στις ΔΟΥ ή στην Τράπεζα Ελλάδος και τα αντίγραφα των αποδεικτικών κατάθεσης παρέμεναν στα Λιμεναρχεία. Την 20-11-2008 με διαταγή του τότε Αρχηγού Λ.Σ. Κου. Ρεντζεπέρη γνωστοποιήθηκε στα Λιμεναρχεία η κατάργηση του ειδικού λογαριασμού επιθεωρήσεων και διέταζε την ΔΟΥ του ΥΕΝΑΝΠ για παροχή εντολών-οδηγιών στις Λιμενικές Αρχές όπου εδρεύουν ΤΚΕΠ. Από τότε έπρεπε να περάσουν σχεδόν 17 μήνες για να αποσταλεί στα Λιμεναρχεία εγκύκλιος τον Κλάδο Επιθεώρησης Εμπορικών πλοίων σε συνεργασία με την ΔΟΥ με εντολές-οδηγίες επί του θέματος.
Από τότε και ενώ ξεκίνησε κανονικά η υποβολή των δικαιολογητικών για την πληρωμή των δικαιούχων, έπρεπε να περάσουν άλλοι 17 μήνες (αισίως φτάσαμε τους 34 μήνες) για να φτάσει μια ωραία πρωία του περασμένου Οκτωβρίου όπου η οικονομική Υπηρεσία του ΚΕΕΠ (ο Λογαριασμός Επιθεωρήσεων) επέστρεψε στα Λιμεναρχεία όλα τα υποβληθέντα δικαιολογητικά αφού κατόπιν υπόδειξης της αρμόδιας Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου αυτά έπρεπε να υποβληθούν σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. 2/37345/0004 (ΦΕΚ 784 Β΄/2010) και να πληρωθούν από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Σήμερα, μετά από σχεδόν 4 μήνες και αφού έχουν επανυποβληθεί τα δικαιολογητικά, όπως ορίζεται στην παραπάνω ΚΥΑ, οι πληρωμές παραμένουν «παγωμένες» γιατί ακόμα δεν έχει οριστεί η Υπηρεσία και τα στελέχη που θα κάνουν τον προέλεγχο των δικαιολογητικών. Τρεις είναι οι Υπηρεσίες που έχουν μερίδιο αρμοδιότητας και δεν μπορούν να βγάλουν άκρη:

Ο Λογαριασμός Επιθεώρησης του ΚΕΕΠ που ναι μεν έπαψε να τηρεί τον τραπεζικό λογαριασμό που κατατίθονταν τα ποσά αλλά σαν Υπηρεσία δεν έπαψε να λειτουργεί και εξακολουθεί να στελεχώνεται με Οικονομικό Αξιωματικό. Εξάλλου από το Π.Δ. 242/1999 με το οποίο ορίζονταν οι αρμοδιότητες του ΥΕΝ και με τις μετέπειτα τροποποιήσεις του (Π.Δ. 189/09, Π.Δ. 50/10, Π.Δ. 96/10, Π.Δ. 127/10, Π.Δ. 73/11) αναφέρεται ως αρμοδιότητα του Λογαριασμού επιθεώρησης «Ο ΠΡΟΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΤΚΕΠ, Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ.» η οποία με καμία από τις παραπάνω τροποποιήσεις δεν έχει αλλάξει.
Η οικονομική Υπηρεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (η ΔΙΧΕΔΑΠ) η οποία σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. 2/37345/0004 (ΦΕΚ 784 Β΄/2010) και τις επεξηγηματικές εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών είναι η Υπηρεσία που πρέπει να κάνει τον προέλεγχο ως Οικονομική Υπηρεσία του φορέα (ως φορέας νοείται ο φορέας υπαγωγής του υπαλλήλου)
Η οικονομική Υπηρεσία του ΥΠΑΑΝ αφού εκεί υπάγεται ο ΚΕΕΠ (στον οποίο υπάγονται τα ΤΚΕΠ).
Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να γίνει μια σύσκεψη και να αποφασίσουν ποιος θα τα αναλάβει; Που πρέπει να φτάσουμε για να κινητοποιηθούν;

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σημερα μιλησα με το ΥΠτΠ και δηλωνουν αναρμοδιοι.Στο ΥΠΑΑΝ η δηλωση ηταν πως ολα ειναι στον αερα

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειράζει ρε παιδιά οι επιθεωρητές Α/Ξ για την ναυτιλία που τόσο κόπτονται έτρεχαν, ας βάλουν και το χεράκι στην τσέπη για την φουκαριάρα την ναυτιλία μας ρε γαμώτο.....Αμ πως.
Στην υγειά των κορόιδων θα λένε τώρα κάποιοι άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

αν αρχίσουν όμως τα εξώδικα και μάλιστα ομαδικά από όλους τους δικαιούχους τότε θα δούμε ποιος είναι αρμόδιος και ποιος όχι

Ανώνυμος είπε...

παιδια χαλαρωστε. υπαρχουν και Α/Ξ στα ΤΚΕΠ. Οπως και Υ/Ξ και Λ/Φ. τα ιδια λεφτα παιρνουν ολοι. το θεμα ειναι να δωθει λυση να δοθουν τα χρηματα και να ακολουθηθει μια σωστη διαδικασια

Ανώνυμος είπε...

μόνο αυτό βρήκα -
Προς:

Κύριο
Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΚΟΙΝ.:

1. Κύριο
Αθανάσιο ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ
Γενικό Γραμματέα Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας
2. Αντιναύαρχο Λ.Σ.
ΣΟΥΛΗ Κωνσταντίνο
Αρχηγό Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.



ΘΕΜΑ: «Αποζημιώσεις – έξοδα μετακινήσεων επιθεωρητών ΤΚΕΠ Λιμενικών Αρχών»



Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με το ν. 3697/2008 (ΦΕΚ 194Α/25-09-2008) και την αριθμ. πρωτ. ΟΙΚ.2/83149/Α0024/13-11-2008 Εγκύκλιο Υπουργείου Οικονομικών, από 25-11-2008 καταργήθηκε ο ειδικός λογαριασμός επιθεωρήσεων πλοίων, οι πόροι του οποίου περιήλθαν στον κρατικό προϋπολογισμό. Οι δαπάνες, που έως τότε κάλυπτε ο ειδικός λογαριασμός επιθεωρήσεων (Π.Δ. 375/2002 ΦΕΚ 322Α/20-12-2002), μεταξύ των οποίων η αποζημίωση και τα έξοδα μετακίνησης των μελών ΤΚΕΠ των Λιμενικών Αρχών, προβλεπόταν ότι θα βάρυναν πλέον τον κρατικό προϋπολογισμό μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας Δ.Ο.Υ., του τότε ΥΕΝΑΝΠ.



Η διαδικασία αποπληρωμής των οφειλομένων, στα στελέχη Λ.Σ., που ήταν ορισμένοι ως μέλη ΤΚΕΠ, έως και την κατάργηση του λογαριασμού το 2008, εξελισσόταν, απρόσκοπτα. Μετά την κατάργησή του έως και σήμερα, δεν έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα στα μέλη των ΤΚΕΠ, παρά το γεγονός ότι έχουν εισπραχθεί από τους υπόχρεους.



Για την υπέρμετρη αυτή καθυστέρηση, δεν έχει δοθεί καμιά πειστική εξήγηση, προκαλώντας τα εύλογα παράπονα των συναδέλφων. Επίσης ως πράξη, πέραν του ότι είναι άδικη, είναι και καταφανώς παράνομη, διότι εισπραχθέντα τέλη από τους υπόχρεους για λογαριασμό τρίτων, παρακρατούνται αδικαιολόγητα. .


Παρακαλούμε για την άμεση και καταλυτική παρέμβασή σας, για την αποκατάσταση της αδικίας αυτής, με την καταβολή των οφειλομένων στους δικαιούχους, στελέχη Λ.Σ., ιδιαίτερα σήμερα, που η οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση είναι περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ.



Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.



Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΗ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ .......ΑΓΑΝΤΑ ................

Ανώνυμος είπε...

krima ke prospathisame poli..............gia kati neo, igies ke dikeo......exi omos o keros girismata....kseri aftos ti prepi na kanei..ke se mas tha erthi i ora na antapodosoume.........

TIMONIERIS

Ανώνυμος είπε...

MIA ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΚΉΝΙΟ ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΙΆ...ΑΛΗΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

kai tora ti kanoume???????

Ανώνυμος είπε...

κοντέ, ελα στο chat room το δικό μας να δεις τι θα κάνουμε....όχι εδώ..

Ανώνυμος είπε...

se 30 min

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια το δευτερο νουμερο του κωδικου στο δικο μας chat ειναι 3 ?
ο δασκαλος εχει μπει και αυτος στο chat??????

Ανώνυμος είπε...

μεσα ειναι... τουλαχιστον πριν 10 λεπτα...σε 40 λεπτα ξαναμπαινω και εγω....
timonieris

Ανώνυμος είπε...

αλλαξτε συζήτηση η μπείτε στο δικο μας

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΝΕΙ???? Η ΤΟΝ ΠΑΡΑΙΤΟΎΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ????

Ανώνυμος είπε...

kala makakas ise ti rotas ??? ela sto diko mas chat .....ke ase ke afto to blog anoikto .

Ανώνυμος είπε...

πολλα λετε .....και θα γινει θεμα.....

Ανώνυμος είπε...

to 3 einai

Ανώνυμος είπε...

O ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Ανώνυμος είπε...

δεν πιστευω να κοψουμε του χρονου πιτα σουσι ? ..........πλακα κανω .......ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΟΥΣ, ΜASTER

Ανώνυμος είπε...

stis 2200 sto chat room....

Ανώνυμος είπε...

αθανατο λσ

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΑ 3 ΠΑΛΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ???????ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ??????

Ανώνυμος είπε...

συναδελφοι αλαμπουρνεζικα λετε ??? δεν εχω καταλαβει τιποτα ....εγινε κατι ????

Ανώνυμος είπε...

elate sto diko mas chat re pedia edo mperdevoume ton kosmo kai trome xoro sta sxolia allon xriston .....posew forew tha to poyme ....

Ανώνυμος είπε...

ok.
συγνώμη, στους διαχειριστές του μπλοκ για την αναστάτωση ....

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΑΣΥ: Η ηγεσία απαξιώνει και τιμωρεί τους αστυνομικούς - Σκληρή ανακοίνωση.
http://blokoteam.blogspot.com/2012/02/blog-post_6327.html

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο συντάκτης του παραπάνω κειμένου και θέλω να ενημερώσω κάθε ενδιαφερόμενο ότι το επόμενο βήμα θα είναι πολύ πιο δυναμικό και θα έρθει συντομα