Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Έρευνα και διάσωση

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο Μαντούδι Εύβοιας
Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, ότι 78χρονος, είχε πάει για αλιεία στη θαλάσσια περιοχή Μαντουδίου Εύβοιας, με το επαγγελματικό Α/Κ σκάφος «ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ» Λ.Κ. 214, με επιβαίνοντα έναν 42χρονο αλλοδαπό, από πρωινές ώρες της 24/02/2012 και έκτοτε αγνοούνται.

Άμεσα ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τον συντονισμό του οποίου ξεκίνησαν έρευνες από ξηρά και θάλασσα, στην ανωτέρω περιοχή, με την συμμετοχή δύο (02) περιπολικών οχημάτων της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, επαγγελματικού Α/Κ σκάφους «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Χ. 1092, του σκάφους «ΕΛΕΝΑΚΙ» Σ.Κ. 49 με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, περιπολικού και ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ελικόπτερου superpumaτης Πολεμικής Αεροπορίας.


Πρωινές ώρες ο 42χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, στην θαλάσσια περιοχή «ΚΥΜΑΣΙΟΥ», 15 μέτρα από το λιμάνι και ανεσύρθη με την συνδρομή προσωπικού Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ..

Λίγο αργότερα ο 78χρονος αγνοούμενος παρουσιάστηκε στη Λιμενική Αρχή Μαντουδίου, όπου κατά δήλωση του, το σκάφος βυθίστηκε στο σημείο όπου ανευρέθη η σορός του αλλοδαπού, ενώ ο ίδιος κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι την ακτή.

Ο 78χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κ.Υ. Μαντουδίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γ.Ν. Χαλκίδας για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη, ενώ ο 42χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κ.Υ. Μαντουδίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μαντουδίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από προσωπικό ομάδας Μ.Υ.Α. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Τ/Χ σκάφους «ΓΙΩΡΓΑΡΑΣ» Λ.Κ. 330 με προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, προς εντοπισμό του ναυαγήσαντος – βυθισθέντος (κατά δήλωση ιδιοκτήτη) αλιευτικού σκάφους.

Τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

=================
Διακομιδή ασθενούς
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη χθες με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. από το λιμάνι της Κέας στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη, 62χρονος ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: