Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητών στην Πάτρα – Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Κέρκυρα – Κλοπή λέμβων και σύλληψη διακινητή στη Σύμη - Πνιγμός στο Βόλο –Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη για ναρκωτικά στη Ρόδο – Διακομιδή ασθενούς - Συνέχεια ενημέρωσης για τη σύλληψη αλλοδαπού με πλαστά χαρτονομίσματα στη Σάμο στις 01/03/2012 – Εντοπισμός πτώματος αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Ηράκλειο – Ακυβερνησία σκάφους στην Πάτμο– Διακομιδή ασθενούς - Παράνομη απασχόληση αλλοδαπού στη Σκάλα Αταλάντης – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Πάτρα – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και διακινητών στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδή ασθενούς

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, από προσωπικό της Υπ/νσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμ. Αλλοδαπών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, 51χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και η 49χρονη συνεπιβάτης του, διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρουν από κοινού, έναν αλλοδαπό, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα και ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Επίσης, συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πατρών, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών / Τμ. Αλλοδαπών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε ελλιπή ταξιδιωτικά έγγραφα.


Ακόμη, συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, από προσωπικό της Υπ/νσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμ. Αλλοδαπών, στο νότιο λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων με προορισμό την Ιταλία, τρεις (03) αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Τέλος, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πατρών, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο (02) αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι στο χώρο του φορτίου φορτηγού οχήματος, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Σε ανάλογο έλεγχο, σε φορτηγό όχημα (τράκτορας-επικαθήμενο), εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι στα ημιαξόνια, τρεις (03) αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας, ενώ κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. όχημα της πρώτης περίπτωσης, καθώς και τα προαναφερόμενα ταξιδιωτικά έγγραφα.

======================

Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ότι στη θαλάσσια περιοχή βορείου Ιονίου, υπάρχει κινδυνεύον σκάφος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή από πλωτά περιπολικά Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ, ένα εκ των οποίων εντόπισε το σκάφος «ΜΟΝ ΣΤΡΟΣ» Λ.Κ. 5413 βόρεια της νήσου Οθονών, με 17 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι περισυνελέχθησαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κέρκυρας καλά στην υγεία τους.

Το «ΜΟΝ ΣΤΡΟΣ» ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι των Οθονών και όπως προέκυψε από τα στοιχεία του, είχε κλαπεί από κάτοικο της Κέρκυρας, στον οποίο και παραδόθηκε, ενώ κατασχέθηκε ο εξωλέμβιος κινητήρας, διότι δεν ανήκε στον ιδιοκτήτη του σκάφους.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας.

======================
Μεσημβρινές ώρες χθες, συνελήφθησαν από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Σύμης, ένας 23χρονος αλλοδαπός κι ένας 33χρονος επίσης αλλοδαπός, για περιστατικά κλοπής λέμβων, δοχείων καυσίμων και εξωλέμβιων μηχανών, για τα οποία είχαν υποβληθεί μαρτυρικές καταθέσεις ιδιοκτητών τους.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος συνελήφθη, επειδή επέβαινε σε λέμβο, για την οποία ο ιδιοκτήτης της είχε υποβάλλει μαρτυρική κατάθεση κλοπής, μαζί με δύο (02) αλλοδαπές άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίες τον αναγνώρισαν ως εκείνον που τις μετέφερε από την Τουρκία στην Ελλάδα, ενώ ο ίδιος υπέδειξε τον 33χρονο ως συνεργό του.

Αμφότεροι, ο 23χρονος και ο 33χρονος, φέρονται να εμπλέκονται και σε άλλα περιστατικά κλοπών.

Οι τέσσερις (04) συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ η λέμβος και η μηχανή που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των παράνομων αλλοδαπών αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

=====================

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, εντός κεντρικού λιμένος Βόλου, 91χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

=====================

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο (02) αλλοδαποί, άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

====================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Ακαντιάς Ρόδου, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, 20χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκε να κατέχει επιμελώς κρυμμένη εντός της ενδυμασίας του ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους 5,0 γραμμαρίων.

Προανάκριση, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.

===================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με πλωτό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. 76χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

===================
Συνέχεια ενημέρωσης:

Συνελήφθησαν από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Σάμου και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σάμου, δύο ημεδαποί ηλικίας 47 και 43 ετών για συμμετοχή στο κύκλωμα με τα παραχαραγμένα – υδατογραφημένα τραπεζογραμμάτια (χαρτονομίσματα) διότι φέρονται να είναι οι τελικοί αποδέκτες του κατασχεμένου ποσού.

========================

Η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τον κυβερνήτη του Α/Κ σκάφους «ΛΟΥΚΑΣ» Ν.Η. 369, για την ύπαρξη πτώματος γυναίκας στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του λιμενοβραχίονα.

Άμεσα μετέβη στο σημείο προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., που διαπίστωσε ότι επρόκειτο για γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων, ηλικίας μεταξύ 30-38 ετών, και ύψους περίπου 1,60 μ.

Η σορός διεκομίσθη στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείουγια τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομίας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

========================

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, ότι στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Πάτμου βρισκόταν ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, το ερασιτεχνικό σκάφος «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ» Λ.Λέρου 1208 με έναν (01) επιβαίνοντα, καλά στην υγεία του.

Άμεσα προς παροχή βοήθειας απέπλευσε πλωτό περιπολικό της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και το σκάφος «ΣΑΜΑΝΘΑ» Λ.Π. 685, το οποίο και ρυμούλκησε με ασφάλεια το «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ» στο λιμένα Σκάλας Πάτμου.

Από το Υπολιμεναρχείο Πάτμου απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι να αποκατασταθεί η μηχανική βλάβη.

========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι Θερμών Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με πλωτό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. 62χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

========================
Βραδινές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενεργήθηκαν από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Σκάλας Αταλάντης, στη θαλάσσια περιοχή «ΤΡΑΓΑΝΑ» Φθιώτιδας, διαπιστώθηκε ότι κυβερνήτης επαγγελματικού Α/Κ σκάφους απασχολούσε έναν αλλοδαπό στερούμενο νομιμοποιητικών εγγράφων, ο οποίος συνελήφθη.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Σκάλας Αταλάντης.

===================

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νοτίου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, τρεις (03) αλλοδαποί διότι εντοπίσθηκαν πρόχειρα κρυμμένοι στο χώρο του φορτίου (χαρτοκιβώτια) φορτηγού οχήματος, χωρίς νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

===================
Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 34χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και ο 38χρονος αλλοδαπός συνοδηγός διότι μετέφεραν τέσσερις (04) αλλοδαπούς χωρίς νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Επίσης, συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας 18χρονος αλλοδαπός διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ το όχημα από το πρώτο περιστατικό κατασχέθηκε.

====================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου με πλωτό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. 84χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: