Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Βύθιση Δ/Ξ «ΑΛΦΑ Ι» Ν.Π. 10296 στην Ελευσίνα - Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα -

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα ότι το Δ/Ξ – ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΟ «ΑΛΦΑ Ι» Ν.Π. 10296, με πλήρωμα έντεκα (11) ημεδαπούς, βυθίστηκε έξω από το λιμάνι της.

Το Δεξαμενόπλοιο είχε αποπλεύσει σήμερα το πρωί από το αγκυροβόλιο των ΕΛ.ΠΕ. Ασπροπύργου έμφορτο με 1.800 Μ.Τ. fueloilκαι 200 Μ.Τ. marinegasoil(σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία) προκειμένου να εφοδιάσει το M/V«FAVOLA» σημαίας Ιταλίας στο αγκυροβόλιο της Ελευσίνας.

Στην περιοχή κατέπλευσαν άμεσα τρία (03) πλωτά Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής το «ΑΛΦΑ Ι» προσέκρουσε με τα ύφαλα σε υπάρχον ναυάγιο με αποτέλεσμα τη βύθισή του μέχρι το ύψος της πλώρης.


Από την ημιβύθιση δέκα (10) μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ελευσίνας από λάντζες της περιοχής ενώ ο 48χρονος Πλοίαρχος εντοπίστηκε νεκρός στην καμπίνα του, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από δύτες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια η σορός του μεταφέρθηκε στο ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο.

Ο Α΄ Μηχανικός του πλοίου διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ίδιο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, όπου παραμένει νοσηλευόμενος ενώ οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους.

Αποτέλεσμα της βύθισης ήταν να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση, έκτασης περίπου 50 τ.μ. μαύρων πετρελαιοειδών και περίπου 2.000 τ.μ. διάσπαρτων αυτοδιαλυόμενων ιριδιζουσών κηλίδων, η οποία αντιμετωπίζεται από ιδιωτικές εταιρείες απορρύπανσης.

Επίσης από ιδιώτες δύτες των εταιρειών απορρύπανσης πραγματοποιήθηκε σφράγιση των επιστομίων για αποφυγή περαιτέρω επέκτασης της ρύπανσης ενώ επίκειται άμεση απάντληση του φορτίου και των καυσίμων κίνησης του πλοίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας διενεργείται προανάκριση.

====================

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 31χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και ο 31χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ το όχημα κατασχέθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: