Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΠΟΣΥΦΥ:περικοπές από το νέο μνημόνιο στους ένστολους

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Αναφορά στις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια κάνει το μνημόνιο συνεννόησης στις συγκεκριμένες προϋποθέσεις οικονομικής πολιτικής που ψηφίστηκε την 12.2.2012 από τη Βουλή. Ειδικότερα αναφέρεται ο μέσος όρος περικοπών του 10% των ειδικών μισθολογίων προκειμένου να εξοικονομηθούν 114 εκατ. Ευρώ για το 2012 και 226 εκατ. ευρώ το 2013. Η θέσπιση των προϋποθέσεων και των σχετικών κλαδικών περικοπών στα ειδικά μισθολόγια θα πραγματοποιηθεί έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και θα εφαρμοστεί από 1 Σεπτεμβρίου με αναδρομική ισχύ από 1 Ιουλίου 2012.
Με την ένταξη των χαμηλόμισθων και κατωτέρων αστυνομικών και συνοριακών φυλάκων στα ειδικά μισθολόγια, η Κυβέρνηση επαληθεύει σήμερα τις ανησυχίες μας τις οποίες και διατυπώσαμε, καθώς ένταξε την κατηγορία των ενστόλων στα ειδικά μισθολόγια μαζί με κάθε υψηλό μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών.

Γίνεται σαφές πλέον με την ψήφιση του νέου μνημονίου και την προαναγγελία – δέσμευση από μέρους της οι επιπλέον περικοπές στις εισοδηματικές τάξεις του ειδικού μισθολογίου.
Αυτό που δεν λήφθηκε όμως υπόψη, είναι πως ήδη οι αστυνομικοί με τις έως τώρα περικοπές του 1ου Μνημονίου βρίσκονται στο όριο της φτώχειας ή ακόμη και ότι το έχουν ξεπεράσει.
Πως είναι δυνατόν να ομοιογενοποιείς κατηγορίες που βρίσκονται στα ρετιρέ και μια από αυτές να βρίσκεται ήδη στον πάτο των αποδοχών με τεράστιες οικονομικές αποκλίσεις ;
Πως είναι δυνατόν να προχωρείς σε ενιαίο ποσοστό περικοπής αυτών που λαμβάνουν υψηλές αποδοχές και αυτών που έχουν ήδη επέλθει στην οικονομική εξαθλίωση ;
Πώς είναι δυνατόν να ζητάς την προστασία του κράτους , της κοινωνίας, των πολιτών αλλά και του πολιτικού συστήματος από μια κατηγορία προσωπικού που την έχεις οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση και την θέτεις στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης αυτής της πολιτικής αλλά και αυτών που την διαμόρφωσαν;
Πώς είναι δυνατόν να απαιτείς να σφραγίσει τα σύνορα από τους εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που αναζητούν διόδους προς την Ευρώπη τη στιγμή που η Ευρώπη επιβάλλει τον οικονομικό μαρασμό σε όλες τις εργατικές τάξεις και οδηγεί την Χώρα σου στην οικονομική ταπείνωση ;
Εμείς ως εργαζόμενοι χαμηλόμισθοι στην Ελληνική Αστυνομία, θα αντισταθούμε σε κάθε μορφή αφαίμαξης του εισοδήματός μας που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σταθεί σε παροχή της αμοιβής μας ως ανταποδοτική της εργασίας μας.
Οφείλετε να αναζητήσετε αλλού τις περικοπές σε μισθολόγια και επιδόματα που ακόμη και σήμερα εξοργίζουν το λαϊκό αίσθημα.
Σε διαφορετική περίπτωση, το όλο εγχείρημά σας θα αποτύχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: