Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών στη Λάρυμνα - Εντοπισμός λαθραίων τσιγάρων στην Κυπαρισσία – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών

Πρωινές ώρες σήμερα και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, κλιμάκιο προσωπικού Ασφαλείας και Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, προέβησαν στην σύλληψη ενός 80χρονου και ενός 57χρονου για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών στην περιοχή «ΜΟΥΡΤΙΤΣΑ» Μαλεσίνας Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα ο 80χρονος ως οδηγός και ιδιοκτήτης αγροτικού οχήματος, το οποίο είχε σταθμεύσει επί της ακτογραμμής περιοχής «ΜΟΥΡΤΙΤΣΑ» Μαλεσίνας, κατελήφθη να φέρει επ’ αυτού και εντός πλαστικής σακούλας δύο (02) τεμάχια δυναμίτιδας σφαιρικής μορφής, έξι (06) πυροκροτητές καθώς και 2,5 τεμάχια δυναμίτιδας μακρόστενης μορφής (ήτοι μασούρια) βάρους 1,2 κιλών περίπου καθώς επίσης και σχοινί περιτυλίγματος χρώματος λευκού σφαιρικής μορφής.


Ο 57χρονος εντοπίστηκε να ευρίσκεται σε υψηλό εδαφικό σημείο, απόκρημνο της θαλάσσης και ευρισκόμενος σε απόσταση περί τα 150 μέτρα από το σημείο όπου συνελήφθη ο 80χρονος, ο οποίος ανέμενε επί του σημείου αυτού κρατώντας ικανού μεγέθους σακούλα, η οποία περιείχε πέντε (05) τεμάχια δυναμίτιδας σφαιρικής μορφής φέροντα τρία (03) εξ’ αυτών πυροκροτητή, ένα (01) τεμάχιο δυναμίτιδας μακρόστενης μορφής ικανού πάχους, μικρή πλαστική σακούλα εμπεριέχουσα χύμα δυναμίτιδα βάρους σε σύνολο όλων 2,8 κιλά περίπου, έναν (01) σουγιά, τεμάχιο ακαριαίου φυτιλιού μήκους είκοσι (20) περίπου εκατοστών, βραδύκαυστο φυτίλι μήκους τριών (03) μέτρων περίπου, σχοινί περιτυλίγματος λευκού χρώματος σφαιρικής μορφής, ενώ πλησίον του σημείου σύλληψης βρέθηκαν επτά (07) χάρτινα περιτυλίγματα δυναμίτιδας μακρόστενης μορφής άνευ περιεχομένου εκρηκτικής ύλης.

Κατά την περαιτέρω έρευνα που επακολούθησε σε κοντινό σημείο, βρέθηκε σταθμευμένο όχημα, στην καρότσα του οποίου βρέθηκε καταδυτική στολή, απόχη, ζώνη με βαρίδια, βατραχοπέδιλα καθώς και μάσκα θαλάσσης.

Οι ανωτέρω εκρηκτικές ύλες επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για διενέργεια παράνομης αλιείας, οι οποίες και εξουδετερώθηκαν ασφαλώς από Κλιμάκιο Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, ενώ κατασχέθηκε το αγροτικό όχημα.

================
Μεσημβρινές ώρες χθες και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Κυπαρισσίας, μετέβη στην αμμώδη παραλία «ΒΟΥΝΑΚΙ» Δήμου Κυπαρισσίας όπου και εντόπισαν εγκαταλελειμμένα τριάντα οκτώ χιλιάδες (38.000) πακέτα λαθραία τσιγάρα σε εβδομήντα έξι (76) χαρτοκιβώτια.

Από έρευνα που διενεργήθηκε στο χώρο βρέθηκε χρησιμοποιημένο ένα (01) ζευγάρι γάντια το οποίο εστάλη για δακτυλοσκόπηση στην αρμόδια Υπηρεσία.

Από το Λιμενικό Σταθμό Κυπαρισσίας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.

================

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στον σταθμό υποδοχής του νότιου λιμένα Πατρών, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία, τέσσερις (04) αλλοδαποί οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Επίσης, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, δύο (02) αλλοδαποί διότι παρείχαν άμεση συνέργεια, σε έναν (01) αλλοδαπό, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Τέλος, συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, 39χρονη αλλοδαπή διότι παρείχε άμεση συνέργεια σε 30χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

======================

Συνελήφθησαν, μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, δύο (02) αλλοδαποί, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, οι οποίοι προσπάθησαν να κρυφτούν στα αξόνια του φορτηγού με σκοπό να μεταβούν παράνομα σε λιμένα της Ιταλίας.

Επίσης, συνελήφθη, μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, ο 58χρονος αλλοδαπός οδηγός του, διότι μετέφερε κρυμμένο εντός του χώρου του φορτίου, 19χρονο αλλοδαπό, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να τον μεταφέρει παράνομα σε λιμένα Ιταλίας, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Τέλος, συνελήφθη, μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. όχημα, ο 31χρονος αλλοδαπός οδηγός του, διότι μετέφερε δύο (02) αλλοδαπούς ως συνεπιβάτες, που κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς επίσης και δύο (02) αλλοδαπούς, που βρέθηκαν κρυμμένοι στον αποθηκευτικό χώρο του ανωτέρω οχήματος, χωρίς να κατέχουν ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα σε λιμένα Ιταλίας, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

======================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

· 86χρονου, από το λιμάνι Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

· 28μηνου παιδιού, από το λιμάνι της Ιθάκης στο λιμάνι της Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Ν.Ι. 459.

Δεν υπάρχουν σχόλια: