Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ημέρα της γυναίκας

Αριθμ. Πρωτ.: 10/12

Το 1910, στην Διεθνή Διάσκεψη της Κοπεγχάγης, καθιερώνεται ο διεθνής χαρακτήρας της Ημέρας της Γυναίκας. Τη δεκαετία του '60, η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση αναζωογόνησε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και είναι μια μέρα αφιερωμένη στην ανάδειξη των αγώνων και των κατακτήσεων των γυναικών, καθώς του ρόλου τους στην διαμόρφωση της ιστορίας.

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία ο ρόλος της γυναίκας στην οικογένεια, στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην πολιτική, στην κοινωνική ζωή, στα πολιτισμικά δρώμενα, είναι περισσότερο παρά ποτέ σημαντικός.


Η ΠΕΑΛΣ, τιμά τη γυναίκα Λιμενικό, που λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός της, προσπαθεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της ως μητέρα, σύζυγος και εργαζόμενη. Ειδικότερα δε, στέκεται στο πλευρό της γυναίκας Αξιωματικού, που κάτω από ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες, συμμετέχει ισότιμα στον αγώνα με τους άνδρες συναδέλφους της στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. υπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο.

Καμία κατάκτηση όμως δεν επιτυγχάνεται χωρίς συμμετοχή, γι’ αυτό καλούμε τις γυναίκες Αξιωματικούς να ενισχύσουν με την παρουσία τους την Ένωση και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο, ιδίως σήμερα που τα οικονομικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα πλήττονται όσο ποτέ άλλοτε.

Για το Δ.Σ.

O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο πολύ ωραία ανακοίνωση. Ξεχάσατε να πείτε ότι τιμάτε επίσης ιδιαίτερα και τις γυναίκες Λ/Φ...

Ανώνυμος είπε...

εχετε ακουσει να λενε σε υ/ξ τι εισαι ρε εισαι λιμενοφυλακααααας!!! εγω ναι το 1989 !!! το ειπε ανθ/ρχος εξ υ/ξ σε ενα υ/ξ που υπηρετουσαμε στο ιδιο λ/χ !!! και εσυ κυρια συναδελφε περιμενεις να σε θυμηθουν ο α/ξ εξ υ/ξ ο σαϊτακης ο δεινοσαυροοοςςς...

Ανώνυμος είπε...

Ο Νασιάκος, νέος διευθυντής του Χρυσοχοΐδη, ο Γαλιάτσος στο Λιμενικό.........WWW.PEALSGR.BLOGSPOT.COM