Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ακυβερνησία σκάφους με παράνομους αλλοδαπούς νότια των Οθωνών – Εντοπισμός παράνομων αλλοδαπών στο Αγκίστρι – Εντοπισμός σκάφους με παράνομους αλλοδαπούς στους Οθωνούς – Παροχή συνδρομής σε ταχύπλοο σκάφος στην Κυλλήνη - Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη για διάρρηξη στην Πάτρα – Παροχή συνδρομής σε χειριστή μέσου αναψυχής στο Ηράκλειο

Η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα από το Κέντρο Επιχειρήσεων Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. για κινδυνεύον σκάφος με δεκαοκτώ (18) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Οθωνών.

Άμεσα απέπλευσε για την υποδειχθείσα περιοχή πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, όπου μετά από έρευνα εντόπισε 5 ν.μ. νότια της ν. Οθωνών ακυβέρνητο σκάφος, στο οποίο δεν αναγράφονταν όνομα και αριθμός λεμβολογίου και επέβαιναν δεκαοκτώ (18) αλλοδαποί.

Κατά δήλωση των ανωτέρω, κατά τη διάρκεια του πλού τους προς Ιταλία παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στο σκάφος τους με αποτέλεσμα την ακυβερνησία του, ενώ ο χειριστής του επιβιβάστηκε σε δεύτερο σκάφος που τους ακολουθούσε και απομακρύνθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Οθωνών όπου κατασχέθηκε από το Λιμενικό Σταθμό, ενώ οι 18 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας διενεργείται προανάκριση ενώ σύμφωνα με τον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Κέρκυρας και ύστερα από έγκριση του κ. Εισαγγελέα Εφετών Κέρκυρας, απείχε της ποινικής δίωξης και οι 18 αλλοδαποί πρόκειται να παραδοθούν στο Σ.Τ. Κασσιώπης. 

===========================

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγκιστρίου, ότι στην θαλάσσια περιοχή «ΣΚΑΛΑ» Αγκιστρίου, βρίσκεται προσαραγμένο Ι/Φ σκάφος, με παρουσία αλλοδαπών.

Άμεσα μετέβη στην ανωτέρω περιοχή προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αίγινας, διαπιστώνοντας ότι το Τ/Ρ-Ι/Φ «ΓΕΩΡΓΙΑ» Ν.Π. 6053, έχει προσαράξει σε απόσταση 20 μέτρων από την ακτή και σε βάθος περίπου 1,5 μέτρων, ενώ στον παρακείμενο δρόμο εντοπίστηκαν και περισυνελέχθησαν εξήντα (60) αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, οι οποίοι κατά δήλωσή τους είχαν ξεκινήσει χθες από άγνωστη περιοχή της Αττικής με προορισμό την Ιταλία.

Το ανωτέρω Ι/Φ κατασχέθηκε από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας, όπου και μεταφέρθηκε ασφαλώς αφού αποκολλήθηκε.

Ακόμη, μετά από γνωμάτευση ιατρού διαπιστώθηκε ότι τρεις από τους ανωτέρω αλλοδαπούς έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης και μεταφέρθηκαν συνοδεία προσωπικού της οικείας Λιμενικής Αρχής στο «ΘΡΙΑΣΙΟ» νοσοκομείο Πειραιά.

Προανάκριση, διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

===========================

Πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Οθωνών, 1 ν.μ. νότια του νησιού, φουσκωτό με στοιχεία «NOVA MARINE 2», στο οποίο επέβαιναν πέντε (05) αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων.

Κατά δήλωσή τους, ξεκίνησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από την περιοχή «ΡΟΔΑ» Κέρκυρας, όπου συνάντησαν αλλοδαπό αγνώστων στοιχείων, ο οποίος τους επιβίβασε στο ανωτέρω σκάφος και αφού έβαλε μπροστά την μηχανή, τους έσπρωξε στη θάλασσα δείχνοντάς τους με το χέρι την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουν για την Ιταλία.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο λιμάνι των Οθωνών και παρελήφθησαν από πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, όπου και μεταφέρθηκαν.

Το «NOVA MARINE 2», το οποίο είχε κλαπεί την 08-03-2012 από την περιοχή «ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ» Κέρκυρας, πρόκειται να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Προανάκριση, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Οθωνών.

===========================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, ότι το ταχύπλοο σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Λ.Π. 4379-Β, το οποίο βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή Νεοχωρίου Κυλλήνης, με δύο (02) επιβαίνοντες, είχε μείνει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης.

Στην περιοχή έσπευσε προς παροχή βοήθειας, το Α/Κ σκάφος «ΕΛΕΝΗ» Λ.Κ. 781, στο οποίο επέβαινε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και αφού εντόπισε το «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», το ρυμούλκησε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κυλλήνης, με τους επιβαίνοντες να είναι καλά στην υγεία τους. 

Προανάκριση, διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

===========================

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στην πύλη εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε φορτηγό όχημα και καθ’ υπόδειξη του οδηγού, πέντε (05) αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι εντός του χώρου του φορτίου άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. 

========================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών /Τμ. Αλλοδαπών, πριν την επιβίβαση του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας.

Επίσης, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στην πύλη εισόδου του νότιου λιμένα της Πάτρας, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής σε φορτηγό όχημα (τράκτορας/επικαθήμενο), δεκαεπτά (17) αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι εντός του χώρου του φορτίου άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας. 

========================



Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη εξωτερικού λιμένα Ηγουμενίτσας, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 47χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος (τράκτορας/επικαθήμενο), διότι μετέφερε στην καμπίνα του τράκτορα επτά (07) αλλοδαπούς, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα και οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. 

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ ο ανωτέρω τράκτορας κατασχέθηκε.



Επίσης, συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, δύο (02) αλλοδαποί, χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.

========================

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Άμεσης Δράσης, 28χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε στο χώρο στάθμευσης «ΚΑΛΕΤΖΙΩΤΗ», να έχει προβεί στην παραβίαση δυο σταθμευμένων οχημάτων, προκαλώντας τους υλικές ζημιές με σκοπό την διάρρηξη τους, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι αναδιπλωμένο, με λάμα μήκους ενεά εκατοστών.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω μαχαίρι.

========================

Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από τον ιδιοκτήτη του Ε/Γ-Α/Ψ «ΜΑΚΑΜΗ» Ν.Π. 3235, ότι στη νήσο ΔΙΑ βρίσκεται αλλοδαπό άτομο το οποίο ζητάει συνδρομή.

Άμεσα απέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε και παρέλαβε ασφαλώς και καλά στην υγεία του 31χρονο αλλοδαπό, ο οποίος δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του πλου του με ταχύπλοο μέσο αναψυχής (jetski), έχασε τον προσανατολισμό του με αποτέλεσμα να αποβιβαστεί στη νήσο ΔΙΑ, ενώ το jetski λύθηκε από τα βράχια που το είχε δεμένο και παρασύρθηκε από τα ρεύματα.

Προανάκριση, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου.

========================

Η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα από αεροσκάφος του FRONTEXγια την ύπαρξη ύποπτου σκάφους με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας.

Άμεσα απέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής προς εντοπισμό του σκάφους, όπου κατόπιν περιπολίας εντόπισε το φουσκωτό σκάφος «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» Τ.Κ. 268, 6 ν.μ. βόρεια της νήσου Ερείκουσας με δώδεκα (12) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Το φουσκωτό σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Οθωνών όπου και κατασχέθηκε από το Λιμενικό Σταθμό, ενώ οι δώδεκα (12) αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας διενεργείται προανάκριση, ενώ ύστερα από έγκριση του κ. Εισαγγελέα Εφετών Κέρκυρας, οι δώδεκα (12) αλλοδαποί πρόκειται να παραδοθούν στο Σ.Τ. Κασσιώπης.

===========================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στη χερσαία ζώνη λιμένα Λαγκάδας της Χίου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, 29χρονος, διότι βρέθηκαν στο σακίδιό του: α) ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο περιέχον δύο (02) γραμμάρια περίπου ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και β) ένα πλαστικό κουτί με υπολείμματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

===========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας στο λιμένα Βαθέως Σάμου, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 22χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: