Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Η μία από τις 3 βάρδιες αστυνομικών- λιμενικών- σεκιούριτι πιάστηκε στον Λαυρεντιάδη, Ο στρατηγός ο ...Κοσκωτάς και οι βόμβες

Μορφή αστυνομικού θρίλερ προσλαμβάνει η υπόθεση της φύλαξης από ένα ολόκληρο στρατό αστυνομικών, βατραχανθρώπων του Λιμενικού και μη εγκεκριμένων υπαλλήλων εταιρείας σεκιούριτι του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που από χθες νοσηλεύεται φρουρούμενος στον "Ευαγγελισμό" έχοντας παρουσιάσει καρδιολογικά προβλήματα.

Όπως αποκάλυψε το bloko.gr, την ημέρα της αστυνομικής εφόδου στην έπαυλη του στη Βουλιαγμένη και τη σύλληψη του, διαπιστώθηκε πως περιστοιχιζόταν από 16 άτομα μεταξύ


των οποίων οι δύο αστυνομικοί από τα Επίσημα και τα ΜΑΤ, δύο βατραχάνθρωποι του Λιμενικού και 12 σεκιουριτάδες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια νοτιοανατολικής Αττικής.

Όπως όμως σημειώνεται από έγκυρες πηγές ενημέρωσης του bloko.gr, λίγο νωρίτερα είχε ... γίνει αλλαγή βάρδιας από ισάριθμους άλλους τόσους και κατ' αναλογία φύλακες, ενώ στο σύνολο τους, κοντά στον επιχειρηματία απασχολούνταν συνολικά πάνω από 50 άτομα ως προσωπικό ασφαλείας. Όσους δηλαδή αθροίζουν οι τρεις βάρδιες!!!

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, για τους υπόλοιπους σωματοφύλακες, τον τρόπο και τις προϋποθέσεις απασχόλησης τους θα γίνει έρευνα αμέσως μόλις τελειώσει το περιπετειώδες ζήτημα της προφυλάκισης Λαυρεντιάδη.

Όσο όμως ξεψαχνίζεται η υπόθεση, ανακύπτουν "σκοτεινές" φιγούρες από το επίσης "βρόμικο" παρελθόν του πολιτικοοικονομικού βίου. Άτομα που πρωταγωνίστησαν σε σκάνδαλα και υποθέσεις που συντάραξαν συθέμελα κατά καιρούς την ελληνική κοινωνία, αλλά και μέσα από αυτούς, θα επιχειρηθεί να δοθούν λύσεις και απαντήσεις σε σύγχρονα ... αινίγματα.

Στην Αστυνομία έχουν φτάσει πληροφορίες ότι εμφανείς είτε αφανείς επικεφαλής της ασφάλειας του Λαυρεντιάδη είναι ένας μράβος στον οποίο είχε αποδοθεί καθοριστική συμβολή στην περίοδο που το σκάνδαλο Κοσκωτά ήταν στην ημερήσια διάταξη της επικαιρότητας, ενώ επίσης συγκαταλέγεται στην ομάδα "διοίκησης" κι ένας στρατηγός με σκοτεινό φόντο πίσω απ' όλα όσα εθνικού χαρακτήρα θέματα αναμίχθηκε.

Στους συγκεκριμένους φέρονται ν' αποδίδουν "λογαριασμό" οι τουλάχιστον 8 αστυνομικοί κι άλλοι τόσοι λιμενικοί που παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πηγές, το "μεροκάματο" για κάθε 8ωρο απασχόλησης κόστιζε στον Λαυρεντιάδη για τον καθένα ξεχωριστά τα 100 ευρώ, πλην όμως μόνο τα μισά αποδίδονταν στους εκτός της ομάδας "διοίκησης" απασχολίσιμους.

Μόλις συντεθεί το συγκεκριμένο παζλ, θ' αρχίσει πλέον να διερευνάται υπό άλλη γωνία του πρίσματος οι "δίδυμες" όπως χαρακτηρίζονται βομβιστικές επιθέσεις με στόχο δημόσιους λειτουργούς που εξέτασαν τη νομιμότητα των επιψειρηματικών κινήσεων Λαυρεντιάδη, καθώς ο μπράβος του Κοσκωτά που τοποθετείται στην ομάδα "διοίκησης" της ασφάλειας Λαυρεντιάδη, είναι διάσημος στην Αθήνα για την τεχνογνωσία του στην κατασκευή βομβών. 

Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη ειδική ανακρίτρια που "έδεσε" με το ένταλμα σύλληψης τον Λαυρεντιάδη, είναι η ίδια που είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης τον περασμένο Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα στις 28 του μήνα. Η βόμβα που εξερράγη λίγο πριν τις 3 το πρωί στον Χολαργό και ήταν τοποθετημένη σε ένα τζιπ TOYOTA, ήταν ευθύς εξαρχής φανερό πως, όπως σημείωναν από τότε πηγές του bloko.gr είχε στόχο την ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δράστες είχαν κάνει λάθος. Ήθελαν να την βάλουν στο ακριβώς ίδιου τύπου τζιπ που έχει ο σύζυγος της ανακρίτριας. Από την έκρηξη έγιναν ζημιές σε σταθμευμένα κοντά στο τζιπ αυτοκίνητα και στην πολυκατοικία, ενώ έσπασαν τζάμια κατοικιών της περιοχής.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από υψηλή εκρηκτική ύλη (πιθανόν μασούρι δυναμίτιδας) με βραδύκαυστο φιτίλι.

Το τζιπ που καταστράφηκε δεν έφερε πινακίδες, ενώ ανήκει σε εργαζόμενη στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Το χαμόγελο του Παιδιού».

Να σημειωθεί ότι στις 11 Νοεμβρίου 2011 είχε γίνει παρόμοια έκρηξη στην πυλωτή πολυκατοικίας στην οδό Σαχτούρη στο Χαλάνδρι όπου διαμένει υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος , που είχε συντάξει το πόρισμα ελέγχου για την τράπεζα Proton Bank A.E συμφερόντων μέχρι πρότινος του Λ. Λαυρεντιάδη. Μάλιστα και τότε είχε χρησιμοποιηθεί μασούρι δυναμίτιδας με βραδύκαυστο φυτίλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: