Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΑΛΣ: Σχέδιο Νόμου ΥΝΑ - Πότε Βούδας, πότε Κούδας....

Αριθμ Πρωτ.:02/13 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μία και δύο και …. πόσες άραγε εκδοχές του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου έχουν διαρρεύσει και κυκλοφορούν εδώ κι εκεί, γιατί οι θεσμικοί φορείς ούτε το λάβαμε, αλλά ούτε και διαπιστώσαμε την ύπαρξη του στην επίσημη σελίδα του ΥΝΑ ή αλλού.


Για άλλη μια φορά, αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων, για άλλη μια φορά δεν γνωρίζουν τι πράττουν, για άλλη μια φορά η «αριστερά» δε γνωρίζει τι ποιεί η «δεξιά». 


Επτά μήνες από την ανάληψη της ευθύνης του νέου Υπουργείου, ο Υπουργός εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε παλινδρομεί, δεν διαβουλεύεται και αναθέτει ρόλους σε επικίνδυνους συνεργάτες, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα. 


Εμείς δηλώνουμε, ό,τι δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί και αυτή η ευκαιρία και σε κάθε περίπτωση, θα διαφυλάξουμε τον θεσμό του Αρχηγείου, που αποτελεί την μοναδική θεσμική κατάκτηση των τελευταίων χρόνων.


Καλούμε τον Υπουργό να αντιληφθεί τον ρόλο και τις ευθύνες του και να πράξει τα αυτονόητα, συνδυάζοντας και συγκεράζοντας τις απόψεις των φορέων.


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: