Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Κοινή Ανακοίνωση ΠΕΑΛΣ - ΠΟΕΠΛΣ για το ΜΤΝ

Σας γνωρίζουμε ότι στις 22-01-2013, μετά από πρόσκληση του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων φορέων Λ.Σ. - Π.Ν., μετοχομερισματούχων, με θέμα την οικονομική κατάσταση του Ταμείου.
Συγκεκριμένα ενημερωθήκαμε για τα εξής:
Αποτίμηση Οικονομικής χρήσης 2012 – Πρόβλεψη για το 2013
α. Ο προϋπολογισμός για το 2012 έκλεισε με ζημίες το ύψος των οποίων θα ανακοινωθεί μόλις οριστικοποιηθεί.
β. Τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων τείνουν μειούμενα λόγω των αθρόων συνταξιοδοτήσεων αλλά και του παγώματος των προσλήψεων. 
γ. Τα έσοδα από κοινωνικούς πόρους συρρικνώνονται ραγδαία.
δ. Η ακίνητη περιουσία του Ταμείου δεν αποδίδει τα αναμενόμενα λόγω της οικονομικής κρίσης και παραμένει ουσιαστικά ανεκμετάλλευτη.
Για όλους τους παραπάνω λόγους το Ταμείο εξετάζει τρόπους αποφυγής δυσάρεστων εξελίξεων, ζητώντας ταυτόχρονα την συνδρομή μας στην κατεύθυνση αυτή.
Για άλλη μια φορά, βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο, για την αποδοχή τετελεσμένων. Ως μέτοχοι και μερισματούχοι δεν αποδεχόμαστε καμιά περαιτέρω μείωση των παροχών.
Δυστυχώς, η γενεσιουργός αιτία, δηλαδή η αναγκαστική υποχρέωση των ασφαλιστικών Ταμείων να στηρίζουν διαχρονικά τις επιλογές των κυβερνήσεων, επενδύοντας σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου, έφερε αυτό το αποτέλεσμα, μετατρέποντας ένα Ταμείο πλεονασματικό σε ένα Ταμείο ελλειμματικό, ενώ ταυτόχρονα, φαίνεται να τιμωρούμαστε για την σωστή διαχείριση των προηγούμενων ετών.
Εμείς, ως εκπρόσωποι μέρους των μετόχων και μερισματούχων, απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της προξενηθείσας από το «κούρεμα» ζημίας, στην περιουσία του Ταμείου, που κτίστηκε με τον κόπο και το υστέρημα των εργαζομένων, καθώς αποτελεί την μόνη, δίκαιη λύση.  
Το αμέσως προσεχές διάστημα, σε κοινή πορεία με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, θα καθορίσουμε τις ενέργειές μας για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των μελών μας.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το ΜΤΝ ανταποκρινόμενο στα κατά καιρούς αιτήματα των φορέων, παγώνει την αποπληρωμή των πάσης φύσεως δανείων, επί τετράμηνο, με ταυτόχρονη επιμήκυνσή τους, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο 2013 και εντεύθεν.

Για το Δ.Σ. ΠΕΑΛΣ Για το Δ.Σ. ΠΟΕΠΛΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δ. ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπ. ΔΡΙΒΑΚΟΣ Γ. ΚΑΤΣΙΝΑΣ Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: