Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΑΛΣ: κ. ΥΝΑ δώστε απαντήσεις στα ερωτήματα των στελεχών Λ.Σ.


 Αριθμ. Πρωτ.06/13 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρά το γεγονός ότι ενώ εδώ και ημέρες τοποθετηθήκαμε συγκεκριμένα, καταθέτοντας εγγράφως τις απόψεις μας, αναφορικά με τις διατάξεις που εμπεριέχονται στο νέο σχέδιο νόμου «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» και μας αφορούν, ουδείς από την πολιτική ηγεσία αισθάνθηκε την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση να μας ενημερώσει υπεύθυνα ως θεσμικούς φορείς για το τι μέλει γενέσθαι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται το σχέδιο νόμου, ποιες από τις προτάσεις μας υιοθετήθηκαν και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ψήφισής του.

Δυστυχώς ο κ. ΥΝΑ παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις του στα ΜΜΕ ότι είναι ανοιχτός στον διάλογο και πάλι επιλέγει «κλειστές πόρτες». Δεν αντιλαμβανόμαστε τους λόγους αυτής της «ιδιότυπης μυστικότητας» που το μόνο αποτέλεσμα που φέρει, είναι να διακινούνται καθημερινά σενάρια για το «τι μπαίνει και τι βγαίνει», και να δημιουργούν αναστάτωση και αρνητικούς συνειρμούς για το τελικό αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψη και το πρόσφατο παρελθόν. Ο κ. Υπουργός θα πρέπει να αντιληφθεί ότι το μόνο που επιτυγχάνει έτσι είναι να καταστρέφει τις όποιες καλές προθέσεις. 


Εμείς για άλλη μια φορά τον καλούμε να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των στελεχών Λ.Σ., διασκεδάζοντας τις όποιες ανησυχίες και ενστάσεις. Πιστεύουμε άλλωστε, ότι κοινός στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία ενός ισχυρού θεσμικού πλαισίου που θα δίδει απαντήσεις, αντί να γεννά ασάφειες και ερωτηματικά. 

Για το Δ.Σ.
     Ο Πρόεδρος                         Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ             Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΟ ΛΟΓΟ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΑΛΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ .ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ -ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ- ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.... ΙΣΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΚΙΣΕΙ , ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ......