Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Δάνεια - εξπρές για βουλευτές. Εισπράττουν χορηγήσεις από ειδικό ταμείο της ΒουλήςΟι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια Έλληνες πολίτες φαίνεται πως αγγίζουν και πολλούς από τους βουλευτές, οι οποίοι σπεύδουν να μπαλώσουν «τρύπες» με δάνεια από ένα Ταμείο άγνωστο στον πολύ κόσμο, αλλά ιδιαίτερα διαδεδομένο μεταξύ των τριακοσίων.
Ο λόγος για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας βουλευτών που ιδρύθηκε πριν από περίπου 13 χρόνια με στόχο να ενισχύονται πρώην βουλευτές που δεν έχουν συμπληρώσει τα χρόνια για τη συνταξιοδότηση, αλλά στην πορεία έφτασε να δίνει δάνεια ακόμα και για… επισκευές αυτοκινήτων.
Mόνο από τη Βουλή που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές, περισσότεροι από 35 βουλευτές έχουν αιτηθεί δάνειο για «έκτακτες οικονομικές ανάγκες»... και έκαστος έχει ήδη εισπράξει το ποσό των 10.000 ευρώ. Άλλοι 10-15 έχουν καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις και είναι θέμα χρόνου να εγκριθούν. 

Η διαδικασία για τη δανειοδότηση είναι απλή. Ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει ένα απλό έντυπο το οποίο απευθύνεται προσωπικά στον πρόεδρο της Βουλής. Στη συνέχεια, το αίτημα μεταφέρεται στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία συνεδριάζει μια φορά την εβδομάδα και η οποία εγκρίνει όλα τα αιτήματα που αναφέρουν ως λόγγο σοβαρή οικονομική ανάγκη. 
Το επιτόκιο με το οποίο δανείζονται οι βουλευτές είναι γύρω στο 2%, ενώ η αποπληρωμή γίνεται σε διάστημα από ένα έως τρία χρόνια, αν και οι περισσότεροι εξοφλούν μέσα σε δώδεκα μήνες.
Η χρηματοδότηση του Ταμείου γίνεται από τους ίδιους τους βουλευτές, από τον μισθό των οποίων κάθε μήνα παρακρατείται ένα ποσό της τάξης των 50-60 ευρώ, ώστε να υπάρχει κεφάλαιο για τη διευκόλυνση των συναδέλφων τους, αλλά και από τον προϋπολογισμό της Βουλής, αφού οι «συνδρομές» συνολικά δεν ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ τον χρόνο.


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/daneia-voulh-vouleutes-expres.html#ixzz2MV6iliSF

Δεν υπάρχουν σχόλια: