Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

PEIRATIKO REPORTAZ: Η επανασύνδεση του διοικητικού φορέα της ναυτιλίας με το Λ.Σ., αδιαπράγματευτη "κόκκινη γραμμή"!

PEIRATIKO REPORTAZ: Η επανασύνδεση του διοικητικού φορέα της ναυτιλίας με το Λ.Σ., αδιαπράγματευτη "κόκκινη γραμμή"!


ΠΕΑΛΣ
 Αριθμ. Πρωτ.08/13 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με αφορμή την πρόσκληση της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και του Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση, με αντικείμενο το περιεχόμενο του Σχεδίου Νόμου «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις», σας γνωρίζουμε ότι η ΠΕΑΛΣ αποφάσισε να μην συμμετέχει στην διαδικασία, καθώς βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η «αποστρατικοποίηση του ΥΝΑ», γεγονός που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Οι αλλεπάλληλοι νομοθετικοί πειραματισμοί του πρόσφατου παρελθόντος και τα προβλήματα που ανέκυψαν από αυτό το εγχείρημα, ενισχύουν την αντίθεση της ΠΕΑΛΣ σε αυτή την ιδεοληψία και αποδεικνύουν γιατί η επανασύνδεση του διοικητικού φορέα της ναυτιλίας με το Λ.Σ. είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση και επομένως αποτελεί για εμάς αδιαπραγμάτευτη «κόκκινη γραμμή».


Τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αποδεικνύουν καθημερινά εδώ και ένα περίπου αιώνα, ότι διαθέτουν την ικανότητα αλλά και την τεχνογνωσία, να στηρίξουν όσο κανείς άλλος τον διοικητικό φορέα της ναυτιλίας, συμβάλλοντας από την πλευρά τους στην καθιέρωση της ελληνικής ναυτιλίας ως την μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη παγκοσμίως και έναν από τους σημαντικότερους οικονομικούς τομείς ανάπτυξης της χώρας μας. 

Η ΠΕΑΛΣ σταθερή στις θέσεις της όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζει ότι το σχέδιο νόμου θα πρέπει να ρυθμίσει τα θέματα που αφορούν την οργάνωση, τη διοίκηση και την αποστολή του Λιμενικού Σώματος, δημιουργώντας σταθερές και διαχρονικές δομές, διατηρώντας κατακτήσεις που λειτούργησαν όπως αυτή του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, μέσα σε ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο που δίνει απαντήσεις, αντί να γεννά ασάφειες και ερωτηματικά.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ      Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

17 σχόλια:

ASTROLOGOS είπε...

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΡΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΑΡΕΣ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΠΚ? ΠΟΣΟ ΑΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ? . ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Βρίζεις χυδαία κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία σου χωρίς να καταλάβεις τι διαβάζεις καν. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να κάνω μειωτικά σχόλια για Λ/Φ και Υπαξκούς, αλλά δεν το κάνω γιατί αυτό θα αποτελούσε άδικη ισοπέδωση.

Γράφεις λοιπόν: "ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΡΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΑΡΕΣ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΠΚ?". Μπορείς να μας πείς πού στο σχετικό κείμενο αναφέρεται οτιδήποτε για ΣΠΚ; Μάλλον οι περιορισμένες σου νοητικές ικανότητες δεν σου επέτρεψαν να καταλάβεις ότι γράφοντας "βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η «αποστρατικοποίηση του ΥΝΑ», γεγονός που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους" η ΠΕΑΛΣ δηλώνει την αντίθεσή της για την απομάκρυνση των Λιμενικών από το ΥΕΝ και όχι για την απεμπλοκή μας από τον ΣΠΚ.

Πιό απλοποιημένα δεν μπόρεσα να στο γράψω, ελπίζω να κατάλαβες τι ήθελα να σου πώ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΠΛΟΣ ΣΥΝΕΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ,ΠΟΛΛΕΣ, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΓΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟ ΕΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΦΟΡΕΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ?!?!?!?
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ (ΑΛΛΑ ΟΙ Α/Ξ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ , ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ Λ/Φ)!
ΕΝΑΣ Λ/Φ ΠΛΩΤΑΤΖΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ = ΠΑΛΙΑ ΕΝΔΟΞΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ 1950
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΛΗ = ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΑΥΤΑ.
ΤΑ ΕΙΠΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Ε ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ Α??????????

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΧΕ ΟΛΑ ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ Λ.Σ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ . ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΤΟ Λ.Σ ΕΙΝΑΙ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ..........
ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Λ/Φ ΚΑΙ ΥΠΑΞ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΟΥΝ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΜΑΧΙΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟ 80% ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ .........ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΚ ΠΟΥ ΛΕΤΕ , ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΘΩΣ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΤΟ 10% ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ....ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΠΡΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟ ....ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΛΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΙ ΑΞ [ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ] ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ -ΕΠΙΒΆΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ .......ΕΠΙΣΗΣ Ο ΣΠΚ ΛΕΕΙ ΤΡΕΧΕΙΣ...... ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΑΣ.......ΤΡΩΣ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΣ ΩΡΑΙΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΥΡΙΕ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΑ...... ΛΑΤΡΗ ΤΟΥ ΣΠΚ..... ΚΑΙ ΤΟΥ PS3.........ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ -ΠΝ-ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΕΣ ΠΩΣ ΜΙΛΑ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΣΝΔ ΣΕ ΠΛΩΤΑΡΧΗ ΑΠΟ ΥΠΑΞ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ [Π.Χ ΚΗΠΟΥΡΟΣ ] ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕΒΟΣΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΝΔ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ .......ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ........ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΕΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Λ.Σ ........

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα είχα αντίρρηση Αξιωματικε ΣΝΔ να ήμουν κηπουρός , ελα όμως που έγινα Λιμεναρχης και εχω απαιτήσεις.......

Ανώνυμος είπε...

"ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΠΡΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟ"

"ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΕΣ ΠΩΣ ΜΙΛΑ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΣΝΔ ΣΕ ΠΛΩΤΑΡΧΗ ΑΠΟ ΥΠΑΞ"

Στο 2ο απόσπασμα προφανώς εννοείς ότι οι Σημαιοφόροι ΣΝΔ μιλάνε χωρίς σεβασμό σε Πλωτάρχες απο Σχολές Υπαξιωματικών, έτσι δεν είναι; Πώς αυτό συμφωνεί με το πρώτο απόσπασμα του ίδιου δημοσιεύματος; Τελικά σέβεσαι ΟΛΟΥΣ τους ανώτερούς σου ή μόνο όσους εσύ επιλέγεις; Και τότε, σε τι είσαι καλύτερος από αυτούς που επικρίνεις; Θα ήθελα μια απάντηση.

Ανώνυμος είπε...

Θαθελα και εγω να διαβασω μια απαντηση απο τον Αξιωματικο ΣΝΔ

Ανώνυμος είπε...

Θαθελα και εγω να διαβασω μια απαντηση απο τον Αξιωματικο ΣΝΔ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΞΚΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ , ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ , ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ , ΜΕ ΤΟ Λ.Σ
ΤΙ ΣΧΕΣΕΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ. ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΡΕ ΟΡΓΙΟ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ 1950 ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΞΞΙΩΜΑΤΙΚΑΡΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ. Α ΣΑΝ ΑΞΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΒΡΕΣ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ. ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΤΙ ΚΑΚΑΛΑ ΕΧΕΙΣ?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΡΕ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΕΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ Λ.Σ ......ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΝΤΖΑ ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΊΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ .....

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ως γνωστόν, την τύχη του ΛΣ την καθορίζουν οι Αξιωματικοί του...

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Ανώνυμος είπε...

Με αυτα που διαβαζω εδω λυπάμε πολύ.
Λυπάμε για το επίπεδο του συνάδελφου που βρίζει τον αξιωματικό. Λυπάμε για την κατάντια του Σώματος. Λυπάμε που φοράω την ίδια στολή με αυτόν που γράφει εδώ. Λυπάμε που πολύ δεν έχουν καταλ'αβει ότι το σώμα είναι στρατιωτικό και 'οτι πρέπει να υπάρχει πειθαρχεία , όρεξη για δουλειά ,σεβασμός σε ανωτέρους και πάνω απο όλα να σεβόμαστε τα χρήματα που πέρνουμε - δουλεύοντας και προσπαθώντας να δουλε'υουμε σωστά στον τομέα μας ώστε να έχουμε απαίτηση να δουλέψει σωστά και ο συνάδελφος είτε είναι αξιωματικός είτε Λ/Φ. Προσωπικά είμαι κατά των λουφαδόρων που το μόνο που κάνουν είναι να κρύβονται, να γλύφουν, να κρίνουν τους άλλους και να κοιτούν τους λογαριασμούς τους στο τέλος του μήνα για να δούν εάν μπήκε ακριβώς ο μισθός τους λές και αυτοί τον μήνα που πέρασε δούλεψαν ακριβώς όπως έπρεπε. Επρεπε να μην μπαίνουν καθόλου στο Δημόσιο .Εκεί το κράτος έπρεπε να έχει ένα σ΄υστημα να τους πετάει έξω ,να ψάχνουν για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα για να δούν πως πέφτουν οι καρπαζιές και οι απλύσεις στους ανίκανους ,λουφαδόρους,φαφλατάδες που δεν έχουν δουλ'εψει ποτέ σε δουλειά χειρονακτική να δουν με πόσο κόπο βγαίνει ένα μεροκάματο των 20 ευρώ.Οι περισσότεροι μπήκαν με μέσον , δεν έχουν κανένα προσόν περισσότερο από αυτούς που δεν έχουν δουλειά και ψάχνονται για να βρούν και δεν βρίσκουν.

Ανώνυμος είπε...

"Λυπάμε για το επίπεδο του συνάδελφου που βρίζει τον αξιωματικό."

Δηλαδή αν βρίζει Λ/Φ ή Υπαξ/κό όλα καλά;

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ ΕΑΝ Ο ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΄΄ΑΝΘΡΩΠΟΣ΄΄.
ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΓΝΩΜΙΚΟ ΑΠΟ ΄΄ΑΝΘΡΩΠΟ΄΄ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάσαμε στο πειρατικό ρεπορτάζ τα χάλια μας για την αδυναμία προμήθειας καύσιμων που έχει ως αποτέλεσμα 3 σκάφη να μην μπορούν να περιπολούν . Διαβάσαμε και την ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ σχετικα με το θεμα . Αυτο που δε διαβάσαμε γιατί απλά πότε δεν έγινε είναι μια ανακοίνωση της ΠΕΑΛΣ..... ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΥΡΙΕ ΓΕΝΙΚΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ?....ΚΑΛΎΠΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΝΔ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ......????ΩΡΑΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΝΕΤΕ ........